Волиньрада висловила недовіру Юрію Погуляйку

Волиньрада висловила недовіру Юрію Погуляйку
Депутати Волинської обласної ради висловили недовіру голові Волинської облдержадміністрації Юрію Погуляйку.

Таємне голосування з цього приводу відбулося сьогодні, 10 грудня, під час сесії обласної ради.

Нагадаємо, на сесії депутати мали намір заслухати звіт голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка. Але він не прийшов, а депутати визнали його роботу незадовільною та вирішили висловити йому недовіру.

Питання щодо заслуховування звіту, а згодом і щодо висловлення недовіри ініціював депутат Володимир Бондар. Його підтримали і інші колеги. Вони вважають, що обов’язок голови ОДА – раз в рік звітувати депутатами й запевняють, що Волинь втратила у темпах розвитку з того часу, як її очолює Погуляйко.

«Я би хотів, щоб ми до цього питання підійшли беземоційно. Як говорить закон: щороку, як мінімум – раз в рік, голова ОДА має звітувати перед обласною радою. Вже другий рік ми не можемо почути про виконання його функцій. Це питання виникло не сьогодні і не дарма», - сказав Бондар.

Його підтримали також у своїх виступах депутати обласної ради Анатолій Вітів та Олександр Пирожик, а також нардеп Вячеслав Рубльов.

Натомість депутатка Юлія Вусенко поцікавилася, чи запрошували Юрія Погуляйка на сесію, оскільки до нього в обранців є велика кількість запитань, тож таки варто було б дати йому можливість висловитися. Голова обласної ради Григорій Недопад запевнив, що керівництво ОДА запрошують на кожну сесію.

Натомість голова ОДА напередодні сесії висловив свою позицію щодо цього на офіційному сайті ОДА. За його словами, на засідання сьогоднішньої сесії його не запросили. Додав, що прозвітує перед депутатським корпусом про виконання бюджету 2020 року, однак, не раніше січня – лютого 2021 року, зокрема, лише після виконання бюджету за 2020 рік та його затвердження Міністерством фінансів України.

Зрештою, після проведення таємного голосування голова лічильної комісії, яку перед тим обрали, Володимир Бондар оголосив результати.

Так, за висловлення недовіри Юрію Погуляйку проголосували 49 депутатів, проти – 4, утрималися – 4.

Тож Волиньрада затвердила протокол лічильної комісії своїм голосуванням та прийняла рішення про висловлення недовіри голові ОДА.

Окрім того, голова Волиньради Григорій Недопад направить це рішення президентові України Володимиру Зеленському.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
напрацювався))) з таким рейтингом ще хіба копняка під зад бракує тому засланцю.
Відповісти
Навіщо таких нам приводять ?
Відповісти
А чим вам не подобається наш губернатор? Бо працював в правоохоронних органах і відповідно не дає красти?
Відповісти
І це говорить той (Бондар), при якому Волинь взагалі сиділа в "*опі". А робив тільки те, що роздавав землі направо і наліво.
Відповісти
Раби Палиці виконують волю хазяїна.
Відповісти
Ті депутати на себе нехай подивляться! Бондар, Пустовіт, Вітів, Пирожик... це ж треба таких мати! А вони ще до Погуляйка щось мають?! Да він у порівнянні з цими місцевими - янгол!
Відповісти
Голова ОДА завжди заважає дєрібанити кошти депутатам облради.
Відповісти
Правильно,феодал має бути один,єдиний і "клав"він на всіх,волинсько-палицівське князівство,оце вже круто...
Відповісти
Ото навибирали волиняки-"еліта"мля,профісіоналі,чого варті пирожики з вітівами,а де червонопикий імберовський-кинули,мало "ляпав"язиком.Ця "нація"приречена і це вже факт!
Відповісти
Думаю, що у Зеленського В.О. немає вибору і щоби навести порядок у Волинській області, прийшла пора призначити на посаду представника президента в нашій області таких людей, як Француза Анатолія Йосиповича або Ходирєва В'ячеслава Анатолійовича.
Відповісти
То ти ще й насміхаєшся з Президента України?!!! Порохобот!!!
Відповісти
Тримати Погуляйку і не відпускати!
Місцева наволоч добряче істерикує від незалежного представника Президента в області.
Місцеві корупціонери хочуть грабувати область безкарно!
Відповісти
Повністю вас підтримую. Любіювання своїх інтересів, перебуваючи на владних місцях ось чого бажають добитися місцеві пани депутати. Для мене наші депутати близькі до корупції, відстоювання інтересів особистого бізнесу, кабінетного (підкилимного) вирішення питань.
Відповісти