Кабмін знизив ціну на газ для населення

Кабмін знизив ціну на газ для населення
Сьогодні, 18 січня, Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні ухвалив рішення про зниження ціни на газ для українців.

Так, за ухваленою постановою, від 1 лютого 2021 року на період дії карантину, але не довше ніж до 31 березня 2021 року, буде встановлена гранична ціна на природний газ на рівні 6,99 гривні.

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов повідомив на своєму телеграм-каналі, що така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Вище, ніж 6,99 грн за куб постачальники газу не зможуть піднімати ціну. Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%.

"Підкреслю, що встановлена Урядом ціна є нижчою на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень. Або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що за такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн меншою. І становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати", - написав Немчінов.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це зниження ціни на газ для населення з боку наших урядовців "виїденого яйця не варте". З 01.04.2021 року ціни на енергоносії так підростуть, що мало нам всім не покажиться. інакше МВФ не подарує новий кредит Україні, а доведення рівня ціни на енергоносії в Україні до рівня європейський цін це одне із зобов'язань наших урядовців перед МВФ і ЄС.
Відповісти
А про електрику забули чи Ахмєта чипати не можна? :)
Відповісти