Волиняни боргують за газ понад пів мільярда гривень

Волиняни боргують за газ понад пів мільярда гривень
У 2020 році борг волинян за газ зріс на 20% у порівнянні з 2019 роком.

Так, станом на 31 грудня боргові зобов’язання населення області перед ТОВ «Волиньгаз Збут» становлять приблизно 590 млн грн, - інформує пресслужба ТОВ «Волиньгаз збут».

У 2020 році клієнти «Волиньгаз Збуту» спожили майже 197 млн кубометрів природного газу. Це на 3 млн кубометрів більше, ніж у 2019 році.

Директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук зазначив, що збільшення використання газу у 2020 році пов’язане з введенням карантинних обмежень. Люди більше часу проводили вдома, відповідно й використовували більше енергоресурсів.

Разом з тим збільшилася і заборгованість за блакитне паливо. 113 тисяч волинян понад три місяці не сплачують за спожитий газ.

Лідерами по несплаті за природний газ залишаються мешканці Луцька та Луцького району, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського.

«61% наших клієнтів, які проживають у Луцьку, не сплачують за газ три і більше місяців. Схожа ситуація і в інших містах. Загалом, довгострокову заборгованість мають 45% клієнтів ТОВ «Волиньгаз Збут»», - констатує Микола Тищук.

У ТОВ «Волиньгаз Збут» наголошують, що згідно з Правилами постачання природного газу, сплачувати за спожите блакитне паливо необхідно щомісячно, не пізніше 25-го числа місяця, наступного за розрахунковим.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.