На Волині міліція розбирається з мером, який вигнав з сесії журналіста

 На Волині міліція розбирається з мером, який вигнав з сесії журналіста
Журналіст з Каменя-Каширського Богдан Пташник (на фото) заявив, що міський голова Василь Бондар, а також секретар міської ради Наталія Бащук умисно перешкоджають його професійній діяльності, порушуючи тим самим закон.

Про це Пташник заявив 29 липня в районну прокуратуру та райуправління МВС.

Пташник є редактором інтернет-видання «Вісті Каменя», а також очолює редакцію громадсько-політичної газети «Віддзеркалля Каширщини».

МІСЬКИЙ ГОЛОВА БОЇТЬСЯ ПОТРАПИТИ В КАМЕРУ?

Як повідомив журналіст, 26 червня 2013 року під час сесії міської ради голова Василь Бондар, знаючи про те, що Пташник є представником ЗМІ, умисно заборонив йому займатися професійною діяльністю – вести відео та аудіофіксацію роботи сесії.

«При цьому Бондар послався на регламент міської ради, однак, будучи посадовою особою, в робочий час, не вказав пункту з регламенту, де регулюється присутність журналіста. Також Бондар В.І. послався на «закон про захист персональних даних», не вказавши при цьому статті і пункту, поставив на голосування питання щодо можливості здійснювати мені журналістську діяльність і прямо заборонив мені здійснювати відео фіксацію офіційного заходу – сесію міської ради», - повідомив Богдан Пташник.

Він додав: секретар ради Наталія Бащук, помітивши, що Пташник користуюся аудіовідтворювачем, «акцентувала на цьому увагу Бондара В.І., і вони разом почали вимагати вимкнути диктофон».

ЧИНОВНИЦЬКИЙ «РЕЦИДИВ»?

Богдан Пташник наголосив, що «такі неправомірні дії з боку Бондара В.І. та Бащук Н.М. вчиняються повторно» - схожі мали місце 26 травня. Тоді Бондар і Бащук теж забороняли Пташнику займатися журналістською діяльністю.

«Також 29 липня перед початком пленарного засідання сесії міської ради Бондар В.І. …заборонив мені бути присутнім на сесії міської ради», - вказує Пташник.

При цьому «Бондар В.І. та Бащук М.І. поводилися викликаюче, демонструючи при цьому зневагу і упередженість щодо моєї особи», - додає журналіст.

«Вважаю, що внаслідок порушення вищеназваних моїх професійних прав було вчинено діяння, яке має ознаки складу злочину, передбаченого ст. 171 Кримінального кодексу України, яка встановлює кримінальну відповідальність за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», - заявив Пташник.

Він попросив районну прокуратуру та керівництво районного управління МВС розслідувати вищевикладені факти та притягти винних осіб до відповідальності.

МІЛІЦІЯ ЗВІТУЄ: РОЗБИРАЄМОСЯ

30 липня у прес-службі обласного управління МВС повідомили: правоохоронці проводять досудове розслідування за заявою редактора громадсько-політичної газети «Віддзеркалля Каширщини» Богдана Пташника.

«Вчора у Камінь-Каширський РВ УМВС України у Волинській області надійшла заява про те, що 26.06.2013 близько 11:00 під час другого пленарного засідання чергової 35-ї сесії міської ради, яка проходила в приміщенні райдержадміністрації, посадові особи міської ради заборонили заявнику займатися його професійною діяльністю», - повідомили у міліції.

Відомості про цей факт внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачена відповідальність у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, - нагадали у міліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині міліція розбирається з мером, який вигнав з сесії журналіста
31 липень, 2013, 17:47