Тераса на 50 «квадратів», кінотеатр та особлива алея: якою буде «Луцька Венеція» у парку 900-річчя

Тераса на 50 «квадратів», кінотеатр та особлива алея: якою буде «Луцька Венеція» у парку 900-річчя
Нещодавно стало відомо, що у парку імені 900-річчя буде ще одна «Луцька Венеція».

Про її особливості та початок будівництва у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost розповів ініціатор її створення, власник вже відомої «Луцької Венеції» у центральному парку Леонід Баглай.

Підприємець каже, що у нього не було планів будувати ще одну «Луцьку Венецію», але лучани неодноразово зверталися до нього з таким проханням. Тож Леонід Баглай вирішив будувати її у парку імені 900-річчя.

«Парк 900-річчя є логічним початком нової роботи, логічною площею, де можна поставити схожий об’єкт. Люди – це основний ресурс, який і дає запит. До того ж, цей парк наразі не має ніяких рекреаційних зон. Є дуже великі можливості для розкриття потенціалу цього парку», – говорить підприємець.

Відповідну ініціативу до міськради подали ще у 2019 році, але через карантин процедура затягнулася.

Леонід Баглай зауважує, що «Луцька Венеція» у парку імені 900-річчя збереже усі «фішки», які є у центральному парку. Йдеться, для прикладу, про терасу на водоймі, човни, творчу площину для проведення різних заходів на безоплатній основі для будь-яких організацій, велопрокат та акцент на екологічності і натуральності – домашню випічку, трав’яні чаї, паперові стаканчики для кави, відсутність шкідливих напоїв в асортименті тощо.

Утім, як зізнається Леонід Баглай, він має на меті постійно розвиватися, тому нова «Луцька Венеція» матиме і нові особливості.

Від центральної частини парку до водойми вестиме алея з ліхтарями, лавочками та місцями для парковки візочків.

«У парку бувають багато маломобільних груп населення, людей на візках. У них є бажання рухатися, але немає можливості. Ми хотіли б надати їм таку можливість. Тому плануємо влаштувати алею від центральної частини до водойми. Я дуже сподіваюся на співпрацю з містом, яке може допомогти зробити цю алею. З якого матеріалу вона буде, ще до кінця не погодили. Матеріал будемо обирати такий, щоб його було легко прибирати, демонтувати, щоб він був девандальний. Алея буде як серпантин, який не має заважати ландшафту, має тільки підкреслювати його. Таким чином хочемо створити максимальний комфорт для велосипедистів, людей на візках, мам з дитячими візочками», – пояснює ініціатор створення другої «Луцької Венеції».

Крім того, нова «Луцька Венеція» матиме більшу терасну площу літнього майданчика. Планують збудувати терасу на 50 «квадратів», аби проводити на ній заходи різного формату, наприклад, концерти, акустичні вечори, кінопокази. Відповідно, буде більше столиків. Тераса, як і в центральному парку, буде розміщена на водоймі.

Буде і кінотеатр під відкритим небом.

«Ми будемо дублювати модель нашої роботи у парку імені Лесі Українки, бо це дуже позитивно оцінили люди. Це будуть кінопокази під відкритим небом на безоплатній основі. Також ми хочемо поставити пуфи, де люди зможуть спокійно відпочивати на природі», – розповідає Леонід Баглай.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як народилася «Луцька Венеція»: ІНТЕРВ'Ю з власником найромантичнішого місця Луцька

Додає, що є ідея давати в прокат мангали, щоб люди не палили багаття у необлаштованих місцях та не нищили при цьому природу.

Вже розпочали будівельні роботи, щоб до настання тепла порадувати усіх лучан новою красивою локацією.

«Є бажання поєднати природу, людей та можливість проведення різноманітних заходів. На цій «Луцькій Венеції» вже плануємо кілька фестивалів (фотографії, арт-мистецтва) та художні пленери», - анонсує підприємець.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну прямо таки Венеція ! Був у Венеції, але мангалів з шашликами там шось не бачив ! Хто вам дав право всесвітьо відомий бренд Венеція використовувати для прикриття своїх шкурних і неправедних дій ?
Відповісти
краще на соборності ремонт зробіть щоб венеції кожної весни не було!
Відповісти
луцьКа ВеНеція - а мені нравіцца!
Відповісти
Нарешті і в Нашому парку буде гарно і добре.
Знаю власника Венеції в парку Лесі, толкова людина і до людей і до роботи.
Відповісти
Туалет в парку зробіть не позорьтесь, а то по кущам приходиться бігати, все обісцяно і смердить
Відповісти
Луцька Венеція - це прекрасно. Є де випити чашку чаю чи кави. А вірменські кавярні треба закрити. Нехай він навчиться правил елементарної людської культури, а тоді починає свій бізнес.
Відповісти
паперові стаканчики для кави, відсутність шкідливих напоїв в асортименті тощо.
... так кава це шкідливий напій
Відповісти
То може і будинок депутата Ткачука, який з невідомо якого переляку вирішив побудуватися в парку, знесуть? Чи він гармонічно вписується в Венецію? Депутат все ж таки. Йому, мабуть, можна.
Відповісти