Як Луцьк вшановував Лесю Українку. ФОТО

Як Луцьк вшановував Лесю Українку. ФОТО
На Театральному майдані у Луцьку відбувся мітинг реквієм та покладання квітів до пам’ятника Лесі Українки.

Подія приурочена до 100-річчя смерті великої поетеси 1 серпня 1913 року.

Вшанувати пам'ять видатної волинянки прийшла міська інтелігенція, депутати, посадовці, небайдужа молодь. Зокрема, міський голова Луцька Микола Романюк, заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк, заступник очільника облради Юрій Лобач.

До присутніх із словом звернулася Народний артист України, актриса Волинського обласного музично-драматичного театру Людмила Приходько.

«Я пишаюся тим, що наша жінка українська піднесла нашу культуру та мистецтво до такого високого рівня, що в неї було мало фізичних сил, але вона сягала вершин духовності», - мовила вона.

«Найголовніше, щоб ми намагалися в серці носити образ Лесі українки, вклонятися не тільки її великій пам’яті, а й українському слову, бо народ, який не знає своєї мови не може створити щось прекрасне». - додала Приходько.

Опісля на Театральному майдані лунали твори Лесі Українки, а також поезія Ліни Костенко та Івана Драча, що присвячена поетесі, у виконанні акторів Волинського обласного музично драматичного театру, працівників Горохівського народного дому «Просвіта» та Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як на мене фото на Слово Волині кращі)
Відповісти
Там фотік дорожчий
Відповісти
Ну я все розумію, але до чого там Козюва??? "Буратіно" ж не Леся Українка написала.....
Відповісти
ех....колись і я там вірші декламувала))) спека була неймовірна) а нас, в українських костюмах, туфельках не літніх, поставили пред пам"ятником) стояли впродовж усієї церемонії, не рухаючись)по ногам подруги, яка стояла збоку, почали мурахи лазити))і ще жіночка на кабулках стояла біля нас))) це був кошмар)))
тепер дивлюсь світлини і розумію для чого там швидка))))))))
Відповісти
навіщо там наші так звані політики??? Хіба вони зможуть процитувати хоть один вірш Лесі????
Відповісти