Луцька міська рада вимагає негайно вилучити з усіх бібліотек скандальний комікс про одностатеве кохання

Луцька міська рада вимагає негайно вилучити з усіх бібліотек скандальний комікс про одностатеве кохання
Луцька міська рада звернеться до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з вимогою невідкладно вилучити усі примірники книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (автор О. Нілл Кейт, видавець Приватне підприємство «Рідна мова», 2019) з дитячих та шкільних бібліотек Волині і України загалом.

Відповідне рішення прийняли сьогодні, 24 лютого, під час сесійного засідання.

Депутати вважають, що книга «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» підриває засади суспільної моралі, суперечить Конституції України та чинному законодавству України, сімейним цінностям та загрожують інституту сім’ї.

«Згідно зі статтею 51 Конституції України, визначенням шлюбу є союз жінки та чоловіка, сім’я, дитинство, материнство та батьківство охороняються державою. Відповідно до ст. 21 Сімейного кодексу України, шлюбом є союз жінки та чоловіка. Однак, у зазначеній книзі позитивно зображені одностатеві стосунки, що закінчуються весіллям.

Стратегія національно-патріотичного виховання, затверджена Указом Президента України № 286 від 18 травня 2019 року, спрямована на утвердження традиційних сімейних цінностей та визначається, як одна з актуальних потреб у сфері національно-патріотичного виховання, а підтримка та розвиток сімейних традицій є одним з основних напрямів досягнення мети Стратегії», - йдеться у додатку до рішення міської ради.

Депутат Роман Кравчук, який є автором проекту рішення, зауважив, що сьогодні інститут сім’ї переживає серйозну атаку, спрямовану на знищення та аморалізацію. За словами депутата, днями він змін взяти книгу в одній із бібліотек міста. Ми рне дозволимо ЛГБТ-спільнотам руйнувати українські сім’ї.

Депутатка Алла Жупанюк розповіла, що працює з дітьми вже 25 років. Вона зауважила, що останнім часом діти вважають, що одностатеві стосунки – це нормально.

«У мене волосся дибки від цього. Інститут сім’ї має бути на першому місці», – зізналася Алла Жупанюк.

Депутатка Алла Доманська зауважила, що у книжці без жодного нав’язування йдеться про одностатеві шлюби. Вона звернула увагу на статті 15 і 23 Конституції України, які передбачають вільний вибір і вільний розвиток особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей.

«Наявність книжки в бібліотеці жодним чином не порушує права і свободи інших людей, а, забороняючи її, ми порушуємо права і свободи авторів і людям, причетним до її створення», – сказала Алла Доманська.

Юрій Моклиця зауважив, що такою забороною міська рада навпаки лише підігріє інтерес до цієї теми.

Євген Ткачук виступив зі словами про те, що здивований тим, що тема взагалі має обговорення. Він зауважив, що «ми маємо іти традиційним шляхом», а якщо у когось є «відхилення» від нього, то це його проблема.

Депутат-свободівець Микола Федік зауважив, що книга закінчується хепі-ендом - весіллям. Натомість діти, які є майбутнім нації, народжуються лише у традиційних сім'ях, тож не потрібно робити нормою соціальної поведінки «сексуальні збочення».

Депутатка Юлія Дацюк зауважила, що йдеться про вилучення книги з бібліотек, а не про зняття її з продажу. Тож той, хто захоче придбати книгу для своїх дітей, зможе це зробити.

Опісля виступили ще декілька обранців луцької громади. Хтось виступав категорично проти поширення такої книги у бібліотеках, хтось апелював до Конституцій і прав та свобод громадянина.

Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що він ініціював створення Луцької ради церков, яка і ініціювала депутатові Романові Кравчуку підготувати цей проект рішення. Поліщук додав, що демографічна статистика в Україні дуже сумна. Тож варто займатися популяризацією сімейних цінностей. За словами міського голови, за кошти держбюджету не мають купувати книги, які здійснюють пропаганду гомосексуальних стосунків. На його думку, варто «розігнати» експертну раду Міністерства культури, якщо вона пропустила таку книгу у дитячі бібліотеки.

Зрештою, після тривалого обговорення депутати більшістю голосів підтримали проєкт рішення.

Зауважимо, що Український інститут книги закупив комікс «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» для бібліотек за рішенням Ради незалежних експертів у 2019 році. Вікова категорія, на яку розрахований комікс - 10-12 років. Міністерство культури України закупило для дитячих бібліотек 1240 примірників книги. Загальна сума держзамовлення склала 666 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може вже накінець трубами займетесь і дорогами.
Відповісти
Молодець Роман Кравчук!
Відповісти
Дно...З такими поглядами лише в Європу. Кам"яне століття
Відповісти
Ці ретрогоради ще не бачили мультиків від Картун Нетворк за останнє десятиріччя. І взагалі не мають поняття зеленого про сучасні культурні тенденції Старого і Нового світу. І бажано, щоб ніхто їм не казав. Бо тоді під гаслом "Подумайте про наших дітей!" будем мати інтернет по паспорту і український аналог скрєп.
Відповісти
Вартість замовлення - 666 тис. грн. - говорить сама за себе...
Відповісти
Прибирання снігу провалили, зате взялись прибирати книжки.
Відповісти
Істаграм підтримує ЛГБТ..... Вранглер,Ікеа, Гуччі, Банана репаблік, Версачі, Амазон, Пума, .......Всі ці депутати та їхні сімї носять одежу гей-дружніх.
Відповісти
Нормальні погляди... хватить вже носитись з тою європою, як з писаною торбою. Скоро термін європеєць буде матюком, якщо будуть поширювати лицемірну, солодко-приторну і тошнотворну ідеологію мультикультурастії
Відповісти
Хто найголосніше кричить: "Тримайте злодія!"?
Сам злодій.
Відповісти
Правильне рішення!!!!! Молодці!
Відповісти
Останні новини
Луцька міська рада вимагає негайно вилучити з усіх бібліотек скандальний комікс про одностатеве кохання
24 лютий, 2021, 15:10