Яким був Луцьк у 1920-их роках. РЕТРОФОТО

Яким був Луцьк у 1920-их роках. РЕТРОФОТО
В інтернеті з кожним роком з’являється все більше світлин із минулого Луцька та Волині, які раніше не були відомі загалу. Цього разу дослідникам пощастило відшукати фотографії міста Луцька, які датуються 1920-ми роками.

Цінним джерелом для опису тогочасного міста Луцька є преса та різні статистичні покажчики, з яких, окрім прізвищ посадових осіб, можна дізнатись і про головні локації в місті, - пишуть Волинські новини.

Лучани в ті часи полюбляли відпочивати в міському парку, який знаходився на території сучасного Театрального майдану. Парк був закладений у 1910 році.

У 1920-х роках в Луцьку відбулося кілька важливих подій, які зібрали велику кількість гостей із різних регіонів. У 1924 році в Луцьку відбувся з’їзд лікарів, а пізніше – вчителів середніх шкіл, у червні 1925 року – з’їзд сільської молоді. Заходи проходили на високому рівні.

У місті діяли кінотеатри «Модерн», «Чари». Відпочити можна було в цукернях та кав’ярнях «Регіна», «Цезаре Розаліні», «Італія», «Європейська», «Венеція», а також ресторані «Волинь».

Найпопулярнішими фотосалонами в місті тоді володіли родини із прізвищами Бик, Доссік, Окс, Кройн, Фершко.

Для туристів у місті діяли готелі «Брістоль», «Гранд-Готель», «Пасаж», «Римський», «Варшавський», «Краківський». Діяло чотири міські лазні. Якщо б ви хотіли тоді взяти на прокат велосипед, то це можна було зробити у двох місцях.

Для того, щоб краще уявити, яким був тогочасний Луцьк, пропонуємо до перегляду фотографії, на яких можна побачити вулиці міста, його архітектуру та головні храми.

Тетяна ЯЦЕЧКО-БЛАЖЕНКО

Фото з nac.gov.pl



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.