Бамбукове одіяло: переваги і догляд*

Бамбукове одіяло: переваги і догляд*
Ковдри з бамбука - це вироби, які повністю або частково виготовлені з переробленого очерету: бамбуковим може бути як сам чохол, так і наповнювач. Іноді матеріал комбінують з нанофайбером, іншими тканинами.

Технологія виготовлення бамбукового волокна


Bamboo fiber виробляють з подрібнених стебел і листя бамбука. Сировину розм'якшують ферментами, з отриманої маси роблять волокна. Є й інший, більш досконалий спосіб виготовлення даного матеріалу, при якому вдаються до використання хімічних складів. За допомогою гідроксиду натрію з м'якого бамбука роблять целюлозу і за допомогою металевих пластин, в яких знаходяться часті маленькі дірочки, витягають тонкі волокна, які, після обробки сірководнем, відбілюють. Готове волокно ретельно промивають, так що воно цілком безпечне.

Характеристики бамбукового одіяла


Бамбукові ковдри останнім часом стали досить популярні і навіть витісняють з прилавків вироби з інших матеріалів. Все завдяки тому, що вони неймовірно м'які і легкі. Крім того, вони мають ще кілька важливих переваг:
  • не викликають алергію і не є середовищем для розмноження бактерій;

  • не мають власного запаху і не вбирають в себе інших;

  • швидко сохнуть, не накопичують в собі вологу і не електризується;

  • під ними ніколи не буде жарко, оскільки їх пориста структура забезпечує вільну циркуляцію повітря;

  • пофарбовані вироби не линяють і не вигорають.

  • Також волокна підлаштовуються під навколишню температуру повітря, а тому такі ковдри гріють взимку і створюють відчуття прохолоди влітку. Придбати бамбукове одіяло можна на сайті le-vele.com.ua. Бренд домашнього текстилю «Ле веле» має на вибір полуторні та двоспальні ковдри від турецького виробника з бамбуковим наповнювачем і чохлами з бамбука.

    Як доглядати за виробом з бамбука


    Прати такі речі потрібно дуже акуратно. Якщо ви віддаєте перевагу прати в машинці, то робити це потрібно в делікатному режимі і з мінімальною кількістю обертів віджимання. Температура води не повинна перевищувати 30 ° С (навіть якщо ви перете руками). Просушувати ковдру слід природним шляхом, розклавши його на рівній горизонтальній поверхні. Праскою прасувати не можна.

    Зберігати такі вироби потрібно в місцях з хорошою циркуляцією повітря. Що використовується ковдру можна іноді перетрушувати: так воно буде ще м'якше.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.