У громаді під Луцьком на проблемних перехрестях встановили дорожні дзеркала

У громаді під Луцьком на проблемних перехрестях встановили дорожні дзеркала
На шести аварійних перехрестях в Підгайцівській громаді встановили дорожні дзеркала. Покращення огляду на цих ділянках дороги допоможе водіям та пішоходам надалі уникати небезпечних ситуацій.

Таку ініціативу проявив місцевий депутат В’ячеслав Разумовський.

«Із проханням встановити дорожнє дзеркало до мене звернулися мешканці вулиці Скандинавської у Струмівці. На цьому перехресті справді дуже поганий огляд через те, що біля одного будинку на розі – високий глухий паркан. Коли ж ми встановили перше дзеркало, інші мешканці теж почали звертатися з таким самим проханням, адже проблемних перехресть дуже багато», – розповів В’ячеслав Разумовський.
Дорожнє дзеркало на вул. Скандинавській в Струмівці
Дорожнє дзеркало на вул. Скандинавській в Струмівці

Депутат вирішив оголосити конкурс серед мешканців Підгайцівської громади і допомогти із встановленням ще 5 дорожніх дзеркал. Відібрали ті ініціативні групи, які зібрали найбільше підписів.
За підсумками встановили дзеркала у Підгайцях на перетині вулиць Надстирної та Шкільної, у Струмівці – на вулиці Скляренка, у Липинах – на перехресті вулиць Богдана Хмельницького та Івасюка, а також – Олени Пчілки і Слов’янської та в Піддубцях поблизу стадіону і перехрестя вулиць Шкільної та Вернигори.

“Ми просили встановити дзеркало на вулиці Скляренка в Струмівці, на аварійній ділянці. Вулиця пряма і є можливість набрати швидкість, що автомобілісти часто роблять. Але при цьому вони не бачать, як виїжджають інші автомобілі з сусідніх вулиць. Тут неодноразово траплялися ДТП, і коли приїжджала поліція, то не могли навіть з’ясувати, хто винен і хто кого мав пропустити. Тут немає головної вулиці чи хоч якихось дорожніх знаків. Дзеркало вирішило проблему, адже тепер видно автомобілі, які виїжджають із повороту”, - розповів мешканець Струмівки Юрій Вахула.
Мешканці активно збирали підписи для встановлення дорожніх дзеркал
Мешканці активно збирали підписи для встановлення дорожніх дзеркал
Одне із дзеркал встановили у Піддубцях поблизу стадіону. З такою ініціативою виступила директорка місцевої школи, депутатка Лілія Купіч
Одне із дзеркал встановили у Піддубцях поблизу стадіону. З такою ініціативою виступила директорка місцевої школи, депутатка Лілія Купіч

У Підгайцівській сільраді підтримують ініціативу В’ячеслава Разумовського і кажуть, що наступним кроком має стати огляд місцевих доріг і детальний аналіз, де саме дорожні дзеркала можуть виправити аварійну ситуацію.

“Це дуже хороша ініціатива і її потрібно підтримати. Для того, щоб продовжити роботу із встановлення дорожніх дзеркал, потрібно в першу чергу вивчити потребу, де саме вони потрібні і винести питання про виділення відповідної суми на розгляд депутатського корпусу. Насправді, це не така велика сума, а проблеми з аварійними ситуаціями на дорогах може вирішити. Але вважаю, що при цьому треба зважати, хто проживає на тій чи іншій вулиці. Якщо це заможний район, то люди могли б самі подбати про збереження свого життя, зібрати кошти з сусідніх будинків і встановити дзеркала. Проте в районах, де проживають пенсіонери і люди не можуть самі організуватись, без сумніву - сільрада повинна допомогти”, - прокоментував ініціативу керівник місцевого комунального підприємства Михайло Котов.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Супер новина,мешкаю в с.Струмівка по в.Скляренка,перехрестя дійсно аварійне, та дзеркало встановили тільки на папері, а фізично воно встановлено в іншому місці по дорозі на ЖК Струмочок(мешканці якого не знають ПДР ,а саме про проїзд перехресть рівнозначних доріг) забудовник БК Інвестор директор Андрій Разумовський.
Відповісти