«Рівень моралі і цінностей падає»: у закладах освіти Луцька хочуть факультативно впровадити християнську етику

«Рівень моралі і цінностей падає»: у закладах освіти Луцька хочуть факультативно впровадити християнську етику
У закладах освіти Луцької міської територіальної громади планують запровадити викладання факультативних занять з християнської етики.

Про це йшлося у вівторок, 30 березня, під час наради щодо запровадження у закладах освіти Луцької міської територіальної громади факультативних занять з християнської етики, посилення роботи з пропаганди здорового способу життя, подолання шкідливих звичок, попередження проявів булінгу в учнівському середовищі.

Міський голова Ігор Поліщук нагадав, що у місті раніше створили Луцьку раду церков, куди увійшли представники фактично всіх конфесій. Тепер у місті пропонують впровадити факультатив із християнської етики, аби прищеплювати учням правильні цінності.

«Є люди, які скептично до цього ставляться, є люди, у яких це викликає сміх, нерозуміння. Я хочу привести не дуже приємний приклад. Ми бачили інцидент, коли школярі з нашої луцької школи танцювали на могилі і записували відео в Тік-Ток під музику. Це жах! Сьогодні нам треба задати собі запитання: якби ці діти відвідували факультатив з християнської етики, яка ймовірність того, що вони б зробили те ж? Я думаю, що значно нижча. Факультатив безумовно потрібен, бо рівень моралі, цінностей падає. Звичайно, школа не може замінити батьківське виховання, але ми можемо прищепити дітям нормальні, правильні цінності, аби вони виросли порядними членами суспільства», - сказав Ігор Поліщук.

Отець Олександр 10 років викладав християнську етику у військовому ліцеї. Він зауважив, що важко втримувати увагу дітей та й узагалі до них достукатися під час занять, тому потрібно шукати нові методи.

«Спочатку вони бачать батюшку в рясі з хрестом, що тримає увагу кілька уроків, а потім вони звикають, хочуть чогось нового. Треба так робити, щоб дітям було це цікаво, треба відчути, настроїти їх на потрібну хвилю. А ще важливо залучати самих дітей до викладання», - наголосив він.

Тому у Луцьку створять робочу групу, яка вивчатиме питання впровадження християнської етики, протидії шкідливим звичкам тощо в закладах освіти громади.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і мусульманську етику не забудьте і юдейську!
Відповісти
Інтернет - потрібно обмежити, там і аморальність і атеїзм...
Відповісти
Тиць-п...диць, а що робити здоровим дітям атеїстам, а дітям інших релігій? Нехай введуть собі факультатив здорового глузду. Особливо Поліщук, йому явно не вистачає. Мені від цього рішення попахує невеличкою такою дискримінацією за релігійною ознакою. Чому не ввести предмет просто Етика? Християни, якщо проаналізувати історію не дуже то й моралістами були і залишаються! такі рішення це ще один крок до РФ, там люблять таку фігню, і ПРАВОСЛАВІЄ
Відповісти
«Спочатку вони бачать батюшку в рясі з хрестом, що тримає увагу кілька уроків, а потім вони звикають, хочуть чогось нового." Стісняюсь спитати чого нового? Інтиму?
Відповісти
Останні новини
«Рівень моралі і цінностей падає»: у закладах освіти Луцька хочуть факультативно впровадити християнську етику
30 березень, 2021, 17:38