Понад 60% українців підтримують локдаун. ОПИТУВАННЯ

Понад 60% українців підтримують локдаун. ОПИТУВАННЯ
Понад 60% опитаних українців підтримують запровадження жорсткого карантину, але не закриття міського і міжміського транспорту.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» 6-7 квітня, пише ТСН.

Зокрема, майже дві третини - 65% опитаних підтримують запровадження жорсткого карантину (локдауну), 33% – не підтримують. Ще 3% не змогли відповісти. Також 77% підтримують закриття ресторанів та кафе в рамках локдауну, 63% – закриття шкіл, 59% – дитсадків.

Натомість закриття міського та міжміського транспорту не підтримують понад дві третини громадян - майже 70%. За останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту.

Водночас 55% заявили, що будуть краще дотримуватися правил жорсткого карантину, аніж весною минулого року. 17% – сказали, що робитимуть це менше, 26% – так само. 52% опитаних побоюються, що можуть захворіти на коронавірусну хворобу, 47% – не мають таких побоювань. Про здоров'я своїх близьких та рідних хвилюються 83% респондентів, не хвилюються – 17%. Соціологи наголошують, що за останні місяці в українців зростає рівень тривожності про стан свого здоров’я в умовах пандемії. Найвищі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок.

Зазначають, що соціологічна група «Рейтинг» провела опитування 6-7 квітня в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. 2,5 тисяч респондентів опитали методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв`ю з використанням комп`ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не більше 2,0%.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Халявщики
Відповісти
Не 60% українців, а 60% опитаних, які в момент опитування ходили по вулиці в робочий час. Думку тих, хто працює з ранку до ночі, ніхто не питав. Ось така похибка вибірки, малята
Відповісти