Луцький замок цьогоріч не будуть реставрувати

Луцький замок цьогоріч не будуть реставрувати
Луцький замок не увійшов до переліку затверджених об’єктів, які будуть фінансуватися і подалі реалізовуватися в рамках проєкту «Велика реставрація» у 2021 році.

Про це повідомив луцький археолог Віктор Баюк на своїй сторінці у фесбуці.

Як він зауважив, за рішенням Міністерства культури та інформаційної політики України (Наказ № 337 від 18 травня 2021 року за підписом Міністра культури Олександра Ткаченка) в 2021 році будуть фінансуватись лише 22 об'єкти "Великої реставрації".

"Луцького замку там немає. Будемо працювати далі, сподіваємось на реалізацію задуманого у 2022 році", - написав луцький археолог.

Нагадаємо, вчора Волинська ОДА повідомляла, до сформованого рейтингу проєкту "Велика реставрація" потрапили 2 волинських об’єкти культурної спадщини – реставрація Луцького верхнього замку та будинків Косачів. Сьогодні, 21 травня, Міністерство культури та інформаційної політики України опублікувало перелік проектів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщин, у тому числі замків, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексів, що будуть реалізовані в 2021 році в рамках проекту “Велика Реставрація” у межах президентської програми “Велике будівництво”. У затвердженому переліку об'єктів немає ні будинку Косачів, ні Луцького замку.

З переліком об'єктів можна ознайомитися за цим посиланням.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З тим поцом Ткаченко, ще 10 років нічого робитти не будуть
Відповісти
То результат роботи народних обранців від Луцька, імпотентних управлінців з облдержадміністрації, облради і міських замайбутніх професійно неспроможних чинуш !
Відповісти