Відійшов у вічність волинський журналіст і письменник Ігор Ольшевський

Відійшов у вічність волинський журналіст і письменник Ігор Ольшевський
Відійшов у вічність відомий на Волині поет, перекладач, прозаїк, літературний критик, есеїст, філософ, журналіст, мелодист-аматор, лауреат літературно-мистецьких премій Ігор Ольшевський.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала голова Волинської обласної орнанізації Національної спільки письменників України Ольга Ляснюк.

"Невтішні, невимовно сумні новини: на жаль, подався у Засвіти наш Ольшевський Ігор.. Світла пам'ять, дорогий Друже.." - йдеться у дописі.

Ігор Едилович народився 26 серпня 1958 року в місті Володимирі в родині творчих працівників театру.

Після закінчення Луцької середньої школи № 4 (нині — гімназія) здобув вищу освіту на філологічному факультеті Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки. З 1982 року — на педагогічній, культурно-освітній та журналістській роботі. Працював у Волинському національному університеті імені Лесі Українки та Волинській обласній філармонії (керівник літературно-драматургічної частини).

Перекладав з російської, білоруської та польської мов. Друкувався також під псевдо Ігор Берестюк, Максим Кириленко, Аркадій-Арефа Сікорський, Драгомир Піляку, Джафар Алішеров, Гоша О. Твори публікувалися на сторінках часописів України, Білорусі, Польщі, Словаччини та Греції.

У колі інтересів — містичне літературознавство, біблійна нумерологія, релігієзнавство, астрономія, альтернативна історія, медицина, психологія, музика. Пісня Ігоря Ольшевського “Лесі Українці” на слова Лілії Михальчук часто звучить у концертах тріо та ансамблю бандуристок СНУ “Дивоструни” (керівник — професор Мирослава Сточанська).

Колектив Інформаційного агентства ВолиньPost висловлює щирі співчуття рідним, близьким померлого. Вічна пам’ять!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода, хороша людина, порядна. Царство небесне, але із журналістів крім Цюреця не було нікого. От такі друзі. Дякуючи обласній філармонії , директору і поховали небогу.
Відповісти