У міськраді бояться засилля велопарковок у Луцьку

У міськраді бояться засилля велопарковок у Луцьку
Велосипедні парковки у Луцьку хочуть встановлювати лише за умови погодження з Луцькою міською радою.

Про це йшлося під час обговорення Порядку встановлення паркувальних місць для велосипедів у Луцьку 15 серпня.

Як пояснив начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук, за дорученням міськради, у підзвітному йому підрозділі розробили Порядок розміщення велопарковок. У документі, зокрема, вказали, як повинні виглядати місця для паркування велосипедів, що і затвердили під час одного з останніх засідань виконкому.

Наразі ж Порядок перебуває на етапі обговорення. На думку заступника луцького міського голови Тараса Яковлева, деякі пункти у документі викликають сумніви.

Так, посадовець зазначив, що варто було б спростити процедуру встановлення велопарковок у пунктах, що стосуються видачі паспорту прив’язки цих об’єктів та ордеру департаменту ЖКГ на їх встановлення.

Мовляв, процедура надто забюрократизована. Тож, Тарас Яковлев запропонував людям, які хочуть облаштувати велопарковку, лише погоджувати її розташування у міськраді, а дозвіл на встановлення брати в комунальників лише у разі необхідності, наприклад, за умов розташування поблизу інженерних мереж або ж біля будівель у центрі Луцька.

Із ним погодився й головний архітектор міста Юрій Казмірук. Мовляв, під сумнівом запитання розміщення велопарковок, до прикладу, біля драмтеатру або ж «Гранд-Волині».

Архітектор Андрош Бідзіля запропонував взагалі внести велопарковки у генплан Луцька.

Ще одним пунктом запропонованого Порядку було створення комплексної схеми розташування велопарковок. Простіше було б, на думку Юрія Казмірука, просто опрацювати заяви та пропозиції мешканців і підприємців Луцька і давати висновок про облаштування місць для парковки велосипедів.

Дещо складніше, на думку учасників обговорення, буде вирішити питання встановлення критих велопарковок. Щодо цього начальник управління розвитку підприємництва і реклами міськради Олександр Козлюк зауважив, що це – об’єкт будівництва, адже буде фундамент, і за такої умови потрібно пройти відповідні процедури для його облаштування.

Своєю чергою, головний художник міста Ярослав Матвіїв додав, що встановлювати парковку мають фахівці. До того ж, потрібно контролювати й стан велопаркови: визначити, чи доглядає за нею власник, чи відновив він благоустрій місцини після встановлення, чи не потребує парковка оновлення.

«Є маса нюансів, і є юридична відповідальність», - зазначив Матвіїв.

Врешті, Тарас Яковлев запропонував відправити Порядок на доопрацювання з урахуванням вказаних пропозицій і спробувати максимально спростити процедуру встановлення велопарковок у Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А те що біля драмтеатру машини нахабно паркуються аж біля самісіньких лавочок - нічого так? а велосипедам, бачиш, "під сумнівом".
Відповісти
Може взагалі заборонити ті кляті велосипеди?
Всі вулиці, хідники, двори і газони заставлені автомобілями (яких, кажуть, уже сорок тисяч) без всяких погоджень і парковок. І на генплан вони плювали, як і на всіх нас разом узятих. Але це якось не болить міськраді.
А тих два клятих велосипеди нема де ставити.
ХЛОПЦІ, У ВАС ГЛУЗД Є?
Відповісти
Велосипедист — бедствие для экономики. Он не покупает автомобиля и не берет под него кредит. Не покупает бензин. Не пользуется услугами ремонтных мастерских. Не страхует «гражданскую ответственность». Не пользуется платными стоянками. Не страдает от ожирения. Да он еще и здоров, черт возьми! Здоровые люди не нужны для экономики. Они не покупают лекарства. Они не ходят к частным врачам. Они не увеличивают ВВП.
Відповісти
от тож . І де прикажітє бабельце чесному чіновніку зарабативать ????
Відповісти
Гарно всі співаєте, але це іллюзія. Якось був на на дні велосипедиста, за машинами з маячками їхала хмара, з тої хмари десяток неадекватних по зустрічній, тротуарі і тд.
Питання не у формуванні культури використання велосипеда, а у формуванні культури взаємоповаги між авто, вело та пішоходом.
Вело чи авто парковки, яких у Луцьку не вистачає, на жаль, не змінять наш світогляд, а дадуть можливість різним чиновникам місцевого самоврядування надути пачки і відчути свою значимість.
На фіг нужно.
Відповісти
Сумніваюсь,що всі ці казміруки з бідзілями десь колись читали Салтикова -Щедріна...а шкода) корисно часом подивитись на себе збоку...
Відповісти
я живу за кордоном, і знали б ви що найперше вражає, коли приїжджаю назад на Україну. це рівень забруднення повітря! напевно Лучани вже звикли до запаху вихлопних газів та бензину, але це і є проблемою. велосипеди -- чи не найкращий варіант для покращення екології міст.
Відповісти
Здесь никто об этом не думает...
Відповісти
велобайк - транспорт будущего! автивки - гимно!
Відповісти
Хочу придбати велосипед)))) Реально) Вже 4 місяці як думка не полишає мене....
Порадьте можливо якусь не дуже дорогу але надійну модельку.... А то з такою різноманітністю я взагалі вже не знаю....
Відповісти
Головне, визначтесь, для чого вам велосипед: для міста чи більше виїздів на природу.
Відповісти
Для міста) Кататись з друзями.....відпочивати десь біля міста....щоб він був універсальний....по грунтових дорогах врятлі буду кататись кожен день.....
Відповісти
Лорен, пропоную Вам хороший велосипед http://tourist.kharkov.ua/phpbb/viewtopic.php?f=82&t=118553
Відповісти
Останні новини
У міськраді бояться засилля велопарковок у Луцьку
15 серпень, 2013, 16:30