На Волині 40 шкіл не мають жодного комп’ютера

На Волині 40 шкіл не мають жодного комп’ютера
Сорок початкових шкіл у Волинській області не мають комп’ютерів і належної матеріальної бази для уроків інформатики.

Про це розповів головний освітянин області Олександр Хомич на розширеному засіданні колегії управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації у середу, 21 серпня.

«На початок навчального року ми мали забезпечити повністю потреби кожної початкової школи якщо не комп’ютерними комплексами, то хоча б комп’ютерним місцем», - зазначив Хомич.

За його словами таке завдання виконати не вдалося через проблеми «на місцях». «Є в нас технічні можливості все вчасно завершити. Але це, можливо, якась нерозпорядливість на місцях», - розповів посадовець.

«Тому змушений констатувати, що станом на сьогоднішній день 40 початкових шкіл поки що не мають жодного комп’ютера», - додав Хомич.

Начальник управління освіти і науки області відзначив, що найбільші проблеми з комп’ютерами – у Володимир-Волинському, Любомльському, Локачинському, Рожищенському та Турійському районах.

Також Олександр Хомич розповів, що в селах є проблеми з інтернет-забезпеченням: «На сьогодні технічні можливості інтернет-зв’язку окремих сільських шкіл залишають бажати кращого, але це є об’єктивні технічні проблеми і ми їх подолати не можемо».

Присутній на колегії голова облдержадміністрації Борис Клімчук дав доручення головам районів усунути проблему з комп’ютерами до початку навчального року.

«Всі сорок на перше вересня повинні мати новітні комп’ютери з принтерами, з інтернетом – як належить», - заявив Клімчук.
Також очільник області відзначив, що у багатьох сільських школах педагоги не вміють користуватися комп’ютерами. Мовляв, комп’ютер розпакують, і, в ліпшому випадку, включать.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нема то нема! головне щоб верховній раді вистачало грошей на закупівлю лампочок по 1900 грн за штуку і щоб собі квіти могли замовити на чверть мільйона(на могилу). А компютери для шкіл - це дуже дорого і нерозумно
Відповісти
Останні новини
На Волині 40 шкіл не мають жодного комп’ютера
21 серпень, 2013, 14:03