Чому Луцьк досі не отримав усі новенькі тролейбуси

Чому Луцьк досі не отримав усі новенькі тролейбуси
Станом на 30 червня Луцьк отримав 12 тролейбусів з 29, передбачених проєктом «Оновлення інфраструктури електротранспорту міста».

Про це йдеться в проєкті рішення виконкому «Про виконання Програми економічного та соціального розвитку Луцької міської територіальної громади на 2021 рік за підсумками першого півріччя».

Нагадують, що загальна вартість проєкту складає 5,9 млн грн, грантові кошти – 150,0 тис. євро, кредит – 4,9 млн євро.

За ці гроші Луцьк отримає 29 новеньких тролейбусів, а також виконає розбудову модернізацію контактної мережі, що включає будівництво нового відрізку на вулиці Окружній та вулиці Станіславського.

Нові тролейбуси обладнані ходовою системою виробництва Німеччини, потужною кліматичною системою, USB-зарядками, комфортним м'яким салоном, системою відеоспостереження. Також вони пристосовані для потреб людей з інвалідністю та оснащені усіма системами для безготівкової оплати проїзду. Крім того, в тролейбусах встановлений новий асинхронний двигун, який у порівнянні з двигунами старого зразка на 30 % економніший.

Як зазначають у документі, місто повністю виконало взяті на себе в рамках проєкту фінансові зобов’язання. Але через невиконання аналогічних зобов’язань іншими містами–учасниками (м. Харків), ймовірне відтермінування поставки усіх тролейбусів з серпня 2021 до кінця поточного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Богдан - банкрот. Кредитні гроші в офшорах, а віддавати треба буде.
Відповісти
писаки, як завжди, плутають мільйони з мільярдами, гривні з євро...
Відповісти
З цього приводу є гарна прниказка:"В нашої доці,як не в сраці,то в поці".Так і в нашої влади.
Відповісти
Тобто Богдан не виконує умови контракту через те, що кошти за які повинен був зробити тролейбуси для Луцька, використав на інші цілі, сподіваючись, що Харків заплатить гроші за свої тролейбуси. Харків морозиться. Враховуючи офіційне визнання Богдана банкрутом, то можливий варіант ні грошей ні тролейбусів. ЛМР повністю Ваша відповідальність, пропихнули завідомого банкрота.
Відповісти
Вбиває епітет "новеньких тролейбусів".
Для чого ви підсолоджуєте банальний факт заміни рухомого складу, який має робитися щонайменше раз в 10-15 років, а в тут він робиться раз в 30 років і то на гранти і символічні кредити ЄС?
Відповісти
Останні новини
Чому Луцьк досі не отримав усі новенькі тролейбуси
16 серпень, 2021, 13:17