Рейд у маршрутках та тролейбусах: як у Луцьку ловили «зайців» та скількох оштрафували. ФОТО

Рейд у маршрутках та тролейбусах: як у Луцьку ловили «зайців» та скількох оштрафували. ФОТО
Вже третій рік у Луцьку діє система безготівкової оплати проїзду. Більшість лучан та гостей міста вже давно користуються CityCard. Однак, і досі є громадяни, які відмовляються користуватися е-квитком.

Сьогодні, 20 серпня, контролери Луцького підприємства електротранспорту, працівники управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради та «Укртрансбезпеки» провели рейд у транспорті міста, аби виявити порушників.

Так, за дві години перевірки виявили 8 «зайців»: 6 оплатили проїзд готівкою, в одного не пройшла оплата через технічні причини, ще одна пасажирка – не оплатила взагалі. З них оштрафували трьох осіб. Крім того, водія маршрутки №22 також притягнули до адміністративної відповідальності.



Причини у всіх цих пасажирів різні. До прикладу, лучанин Роман, який їхав маршруткою №28, користується карткою CityCard, але у цей момент на ній закінчились гроші, тому він оплатив проїзд готівкою. Хоча «зайцем» хлопець себе не вважає: «Не вважаю себе «зайцем». Я оплачую проїзд готівкою, і водій бере ці гроші. Тому я не згоден, що це безквитковий проїзд. В мене є картка, але наразі там закінчились гроші».



А от пасажир маршрутки №22 говорить, що оплачував проїзд банківською карткою, але виявилось, що оплата не пройшла. Водій мав би повідомити про це чоловіка, проте не зробив цього. Після розмови з контролером «заєць» погодився сплатити штраф у розмірі 120 гривень.



Немісцева жінка разом з неповнолітньою дочкою їхали у маршрутці №22 та оплачували проїзд готівкою. За її словами, вперше за три роки приїхала до Луцька, тому не встигла придбати е-квиток. Вона оплатила штраф за себе. У цьому ж автобусі «спіймали» дівчину, яка взагалі не заплатила за проїзд, за що її притягнули до адміністративної відповідальності.


Водія автобуса, що курсує на маршруті №22, зобов’язали сплатити штраф. На запитання, чи буде він далі брати пасажирів з готівкою відповів: не має права виганяти людину з маршрутки через те, що вона не має картки.



Контролери кажуть, що працювати буває досить складно. Більшість «зайців» просто втікають, є й такі, що кричать та ображають.




Головний спеціаліст відділу транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов зауважив, що такі перевірки проводять 2-3 рази на місяць, щоб дізнатися, скільки пасажирів оплачують проїзд електронними носіями.

«Ми проводимо перевірки, складаємо акти та розглядаємо ці матеріали. Такі рейди потрібні для того, щоб побачити, скільки пасажирів користуються е-квитком. Минулого року ми мали 65-70 %, зараз це вже 80 %. Проте, ще можна спостерігати оплату за проїзд грошима. Хочемо досягти хоча б 98-99 % розрахунку за проїзд електронними носіями», - розповів Степанов.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чому не виконується постанова КМУ від 1993 року в частині безплатного перевезення пенсіонерів досить тривалий час в автобусах загального користування? Або відмініть ту постанову або виконують.
Відповісти
У мене колись цей, вибачте, зариганий термінал зняв 3 раза кошти за проїзд. І не у мене одного таке було. І я ж не зможу ще 2 рази проїхатися безкоштовно. Бувало таке, що оплату списувало не зразу, а через 5хв і я сперечався з контролером, і в той момент оп, і оплата проходить. Контролер без вибачень за технічні проблеми пішов геть собі. Спочатку налаштуйте ту систему адекватно, а тоді штрафуйте
Відповісти
А що у нас національна валюта не гривня, а сітікард?
Відповісти
в нашій державі є головний закон-це КОНСТИТУЦІЯ! в ній чорним по білому написано:головне надбання держави-ЛЮДИНА! а порушення її прав і свобод грубе порушення -КОНСТИТУЦІЇ! так що в людини має бути право на вибір яким чином їй розраховуватися! ЧИ ГРОШИМА,ЧИ БАНКІВСЬКОЮ КАРТКОЮ,ЧИ Е-КВИТКОМ! головне РОЗРАХУВАТИСЯ!
Відповісти
Останні новини
Рейд у маршрутках та тролейбусах: як у Луцьку ловили «зайців» та скількох оштрафували. ФОТО
20 серпень, 2021, 14:10