Мер Луцька у День міста заговорив сімома мовами. ФОТО

Мер Луцька у День міста заговорив сімома мовами. ФОТО
У Луцьку провели урочисту академію з нагоди Дня міста.

Дійство відбулося вранці 25 серпня на центральній площі міста.

Привітати лучан із 928 річницею першої згадки про місто прибули волинські високопосадовці, гості з інших міст та представники офіційних делегацій із шести країн: Білорусі, Польщі, Литви, Чехії, Грузії та Швеції.

До слова, впродовж 24-25 серпня у Луцьку відбувається Міжнародний форум мерів інтеркультурних міст «Порт культур».

Окрім луцького міського голови Миколи Романюка, чиновників та депутатів Луцькради, на урочистість запросили і колишніх мерів Луцька: Миколу Бездушного, Юрія Сулівіна, Костянтина Литвиненка, Петра Афанасьєва, Анатолія Поху, Антона Кривицького і Богдана Шибу.

Вітаючи присутніх із Днем міста, Микола Романюк звернувся до публіки на семи мовах світу: англійській, білоруській, польській, чеській, литовській, грузинській, шведській. Присутні оцінили старання мера й віддячили оплесками.

«День міста – це особливе свято для кожного його мешканця. Воно об’єднує усіх, кому дорогий Луцьк, його вулиці, будинки, сквери та парки, храми, його минуле і сьогодення… Усі досягнення, якими багате наше місто складаються із щоденної праці, знань і талантів лучан. Я дякую кожному з вас за всі добрі справи та вчинки, наміри та починання, спрямовані на розвиток і благоустрій рідного міста. Повірте, нам є чим пишатися. Луцьк і лучани заслужено знані у всьому світі», – виголосив міський голова.

Експерт Ради Європи Олівер Фрімен подякував за організацію форуму мерів «Порт культур» і назвав це дуже важливою подією.

«Для Ради Європи дуже важливо, щоб її представники приїздили у такі міста як Луцьк. Це навіть важливіше, ніж щоб представники Луцька приїздили до Ради Європи», – висловився він.

В ході урочистої академії луцький мер Микола Романюк і секретар міськради Григорій Пустовіт вручили відзнаку «Почесний громадянин міста Луцька» голові Луцького Хрестовоздвиженського братства Андрію Бондарчуку.

«Луцьк наближається до європейського рівня... Щиро дякую за оцінку мого внеску у розвиток міста… Будуймо разом незалежну Україну», – виголосив Андрій Бондарчук.

Окрім того, відзнаки та подяки від луцького мера та голови Волинської облради Володимира Войтовича отримали працівники комунальних установ Луцька та кілька депутатів Луцькради.

На завершення в небо запустили 928 повітряних кульок кольорів символіки Луцька: жовтого та червоного. А вихованці музичної школи №1 завершили свято своїм виступом.























Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не "на семи мовах", а сімома мовами!
Відповісти
А їм так "лучшЄй".
Відповісти
А за які такі заслуги такою великою нагородою нагородили Духневич-невже немає професійних порядних людей в медицині? За цю особу навіть говорити не хочеться...
Відповісти