На Горохівщині відбувся фестиваль, присвячений пам'яті автора пісні «Волинь моя».ФОТО

На Горохівщині відбувся фестиваль, присвячений пам'яті автора пісні «Волинь моя».ФОТО
26 вересня на Горохівщину приїхахали 29 колективів з Волині та Рівненщини, щоб вшанувати пам'ять автора «гімну Волині» Степана Кривенького

Артисти виконують композиції Степана Федоровича та українські народні пісні. Оцінює виступи виконавців журі на чолі з народним артистом України Василем Чепелюком. Про свято повідомляє volyn.com.ua.


"Цей фестиваль має стати брендом нашої громади", – заявив Горохівський міський голова Віктор Годик. Він повідомив, що цього року до організації заходу долучилося чимало представників місцевого бізнесу і пообіцяв, що наступного він буде ще більш масштабним.

Нагадаємо, 2021-й оголошено роком Степана Кривенького в Горохівській громаді. Почесний член журі, журналістка, донька композитора Леся Влашинець зазначила, що стільки пісень її батька жителі міста, напевно, ще не чули й припустила, що через це Степан Федорович тішиться на Небесах.

15 вересня минуло 29 сумних років, як митець передчасно пішов у засвіти, залишивши у спадок волинянам понад три десятки чудових пісень.

Вшанування пам’яті самодіяльного композитора, засновника народного аматорського хору «Хлібодар» Будинку культури села Вільхівка горохівчани ініціювали з нагоди 80-ліття, яке Піснедар міг зустріти цьогоріч 6 квітня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Горохівщині відбувся фестиваль, присвячений пам'яті автора пісні «Волинь моя».ФОТО
27 вересень, 2021, 06:16