У жовтні в Луцьку запрацює мобільний додаток для паркування

У жовтні в Луцьку запрацює мобільний додаток для паркування
У Луцьку завершують розробку мобільного додатку для паркування, а також мають намір ввести певні інші новації у цьому напрямку.

Про це йшлося 29 вересня під час сесії Луцької міської ради.

Під час сесії депутати проголосували за пропозицію надати комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» у постійне користування земельної ділянки для облаштування автостоянки на вулиці Єршова (площа 0,55 гектара), а також земельну ділянку для цього ж підприємства для обслуговування господарських споруд на вулиці Карбишева (1,5 гектара площа).

Луцький міський голова Ігор Поліщук у контексті цього питання додав, йдеться про платні парковки, які, окрім цього, запрацюють також на Театральному майдані, на вулиця Глушець, 1 (територія, де раніше були контейнери Старого ринку), а також на вулицях Винниченка, Івана Франка та проспекті Волі.

Окрім того, за словами Поліщука, вже у жовтні мають намір запустити мобільний додаток для паркування. Можна буде розплатитися онлайн або ж через платіжні термінали. Натомість у Луцьку мають намір відмовитися від паркоматів, які, для прикладу, наразі встановлені на вулиці Кривий Вал.

«Платіжні термінали значно дешевші і простіші в експлуатації, ніж паркомати. Ми в минулій і позаминулій каденціях купували ці паркомати за неадекватні гроші – 250-300 тисяч гривень. Натомість термінал коштує 50 тисяч гривень. Більше того, нам не скрізь треба їх встановлювати, бо вони є і так у магазинах і на вулицях. Паркомати неякісні, ламаються, вимагають постійного обслуговування», - сказав Ігор Поліщук.

Голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Тарас Шкітер прокоментував ІА Конкурент рішення так:

«У Луцьку потрібно навести лад з парковками вже давно, оскільки ця проблема турбує багатьох автововласників. Муніципальна варта штрафує водіїв, які лишають свої машини. Більше того, потрбіно говорити про зведення багаторівневих паркінгів. В Європі скрізь підземні або надземні кілька рівневі паркінги. Потрібно економити землю, і в той же час створити якомога більше паркомісць», – зазначив Тарас Шкітер.

Фото - ілюстративне

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.