Тарифи на «комуналку» не підвищуватимуться до кінця опалювального сезону, – Шмигаль

Тарифи на «комуналку» не підвищуватимуться  до кінця опалювального сезону, – Шмигаль
Уряд, за ініціативи Президента України, розробив план із п’яти кроків, який дозволить стабілізувати тарифне питання та спокійно пройти опалювальний сезон, пише Урядовий портал.

Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України 30 вересня.

За словами Глави Уряду, ціна на газ на європейських хабах уже сягнула майже 30 грн за кубічний метр через енергетичну війну, яку розв’язала проти всієї Європи Російська Федерація, щоб ввести в експлуатацію «Північний потік-2».

«Ми зафіксували ціну на газ. Завдяки річним продуктам така ціна для більшості українців складе менш ніж 8 грн за кубічний метр. Для стабільного проходження зими накопичено вже майже 19 млрд кубів блакитного палива в підземних газових сховищах», — підкреслив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, з 1 жовтня для 80% українських родин ціна на електроенергію буде знижена до 1,44 грн за кВт⋅год.

«Тарифи на тепло та гарячу воду тепер затверджують органи місцевої влади, які в більшості володіють комунальними підприємствами з виробництва тепла. Це нова практика управління у сфері житлово-комунальних послуг, яка відповідає світовим стандартам всіх розвинених країн світу. Це також важливий крок, який мотивує місцеву владу вкладати кошти у модернізацію власних ТКЕ та енергоефективність», — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також нагадав, що в лютому цього року Уряд підписав меморандум з очільниками найбільших міст України, який дозволив не підвищувати тарифи в опалювальному сезоні 2020-2021.

«Це стало свідченням того, що центральна та місцева влада можуть знаходити правильні рішення та розумні компроміси для того, аби розвивати нашу державу та допомагати людям», — відзначив Прем’єр-міністр.

Крім того, Денис Шмигаль зазначив, що разом із народними депутатами Уряд внесе зміни до бюджету й збільшить програму субсидій на 12 млрд грн.

Читайте також: У Луцьку зростуть тарифи на тепло та гарячу воду: чому і на скільки

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які ж вони лукаві і брехливі оці поци...,говорять одне ,а роблять інше.
Відповісти
Охоче вірю. Влада ж ніколи раніше не обманювала. І тарифи ніколи не росли.
Відповісти
Останні новини
Тарифи на «комуналку» не підвищуватимуться до кінця опалювального сезону, – Шмигаль
30 вересень, 2021, 18:41