Унікальна Волинь: куди можна помандрувати і за скільки. ВІДЕО

Унікальна Волинь: куди можна помандрувати і за  скільки. ВІДЕО
Волинський край унікальний багатьма туристичними місцинами. Серед них і Національний парк «Прип’ять-Стохід».

Про це пише 12 канал.

Водні маршрути – одна із найпопулярніших розваг для туристів у Нацпарку «Прип’ять-Стохід». Для мандрівки можна обрати байдарки, величезний катамаран, каяки чи моточовни. Усе – аби познайомитися із незвичайним світом дикої природи цього віддаленого куточка Полісся.

Якщо ви обрали для себе маршрут з озера Люб’язь до села Сваловичі на моточовнах - то це майже двадцять кілометрів і більше двох годин наодинці з природою.

Більша частина маршруту проходить поміж «очеретяних джунглів». Зустрічаються також піщані дюни, острови, на яких можна зійти і розвести багаття, випити чаю чи перекусити. Для цього теж облаштовані відповідні зони.

Село Сваловичі ще називають музеєм-скансеном – через ті унікальні будинки, які тут збереглися, та закинуту автентичну поліську місцевість. Нині тут усього 12 мешканців. І тих можна побачити вкрай рідко. Хоча туристи сюди навідуються частенько. В цілому подібний маршрут займає фактично цілий день і обійдеться вам у понад тисячу гривень з людини. Також окремо можна домовитися за ночівлю і продовжити мандрівку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.