У Луцьку невдовзі підвищать вартість проїзду у транспорті до 8 гривень: назвали причини

У Луцьку невдовзі підвищать вартість проїзду у транспорті до 8 гривень: назвали причини
У Луцьку провели громадське обговорення щодо підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. Щоправда, на подію прийшли лише представники мерії, перевізників та ЗМІ. Поки йдеться лише про підвищення вартості проїзду в маршрутках.

Відбулося громадське обговорення сьогодні, 8 жовтня.

Директор департаменту економічної політики Борис Смаль розповів, що в місті два роки успішно стримували тариф через запровадження е-квитка. Останнє зростання відбулося у 2019 році, тоді як до введення електронного квитка це відбувалося щороку. Усі інші міста тим часом змінювали тарифи в сторону збільшення. Тепер економічна необхідність виникла і в Луцьку, заявив чиновник.



Так, провели розрахунок і встановили низку факторів, котрі викликають необхідність підвищення вартості проїзду, зокрема це – зменшення пасажиропотоку через пандемію (аналіз показує, що потік не відновиться, адже люди знайшли й альтернативні методи перевезення), переконаний Смаль, а також нелегальний обіг готівки 10-15 %, не зважаючи на те, що постійно проводять роботу з пасажирами, котрі платять в обхід системи CityCard. Вартість перевезення для учнів хочуть встановити на рівні 4 гривень, дорослих - 8 гривень.

«У новому тарифі перевізник не отримуватиме надприбутки. Рентабельність становитиме 10 %», - каже Смаль. Пропозицій щодо підвищення вартості проїзду від громадськості у встановлений термін не було. Лише надійшов лист після завершення терміну щодо неналежного стану маршруток. Натомість Борис Смаль зазначив, що у місті поступово оновлюють автопарк, що вартує немалі гроші. Окрім того, оновлюють й тролейбусний парк, незважаючи на відтермінування поставки нових «рогатих», знову ж таки, через пандемію.



Реальна вартість перевезення в електротранспорті на сьогодні становить 11 гривень, решту ж доплачують із бюджету.

Попередньо, питання про підвищення тарифів розглядатимуть під час найближчого засідання виконкому Луцькради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха-Ха."великий"економіст" знає,що говорить,катайтесь лучани в своє задоволення.Двоє дорослих і дитина в день-40 грн.і це мінімум...
Відповісти
«рогатих»
З лісу приїхали чи що?
Відповісти
Де нові тролейбуси?
Відповісти
Причина одна_чим побільше здерти з людей,щоб можна було жирувати!!!! І так у всьому.Ціни по всіх напрямках економіки нагнітаються штучно!!! А все починається з електроенергії,виробництво якої є найдешевшим в Україні і на якій зав"язане все виробництво,але влада ніколи не могла і не може нажертись.Так і живемо.
Відповісти
Спасибi!!!
Відповісти
Оце і є причина непоставки нових тролейбусів!
Відповісти
Дайте нові тролейбуси, і нехай маршрутки їздять по 10 грн.
Відповісти
Обгрунтування підвищення тарифу - зменшення пасажиропотоку...Хм...як на 33 кварталі було не "вбитися" в 9-ку, так і зараз "не вбитися". У тролейбусі 15-му їхала на днях від ЦУМу на 33 квартал об 11:30 - боки нам'яли добряче!
А незаконний обіг готівки тільки збільшиться з підвищенням тарифу це ж зрозуміло. Сама не раз була свідком,коли маршрутчик бере зі студентів по студентському готівкою за півціни за проїзд, а через Сітікард студенти платять повну вартість
Відповісти

Маршрут 25 моожна год чекати, а ще хочуть 8 грн.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку невдовзі підвищать вартість проїзду у транспорті до 8 гривень: назвали причини
08 жовтень, 2021, 11:02