У Волинський інфекційний госпіталь привезли кисень. ВІДЕО

У Волинський інфекційний госпіталь привезли кисень. ВІДЕО
У відділення обласної клінічної лікарні, де лікують хворих на COVID-19, – привезли 12 тонн кисню. Наразі в медзакладі для киснезалежних пацієнтів є 23 тонни газу.

Про це розповів Суспільному завгосп відділення Олександр Герасимчук.

Наразі в обласному центрі є три медичні заклади, де лікують киснезалежних недужих на коронавірусну інфекцію: інфекційна лікарня, шпиталь в обласній клінічній лікарні та інфекційний стаціонар в медоб'єднанні Луцька.

Ситуація в обласному тимчасовому госпіталі

"Зараз іде, в середньому, від 4 до 5,5 тонн кисню на добу, все залежиться від кількості пацієнтів та важкості їх стану", – розповів завгосп. З його слів, біля шпиталю є дві ємності з киснем. Після їх заповнення запаси медзакладу - 23 тонни кисню.

Кисень привезли з Кривого Рогу. Водій Сергій Коваль розповів, що під час транспортування авто не має права зупинятися в населених пунктах і їхати швидше ніж 85 км/год.

Зі слів керівника медичного директора обласної клінічної лікарні Миколи Галея, наразі тимчасовий госпіталь повністю заповнений: "194 хворих у шпиталі, вчора поступили 21 людина, виписали 17, померли за добу троє і використали кисню 3,7 тонни".

Обласна інфекційна лікарня

В обласній інфекційній лікарні лишилося 1 тонна 200 кілограмів рідкого кисню та 40 балонів. Цього вистачить на добу, – розповіла керівниця лікарні Галина Морочковська. Додає: коли привезуть кисень в медзаклад поки не відомо, тривають перемовини з постачальником.

Приймальне відділення обласної інфекційної лікарні


Інфекційна лікарня розрахована на 178 ліжкомісць. Нині в медзакладі 181 пацієнт. Реанімаційне відділення заповнене повністю.

"У день виписуємося 25-30 людей і стільки ж поступають. Додаткові розгорнули ліжка, де було 40 – стало 45 місць. У нас зараз госпіталізовано до 30 дітей і буває, що мама й дитина на одному ліжку, бо бувають малесенькі дуже пацієнти", – каже Галина Морочковська.

Інфекційний стаціонар медоб'єднання

У тимчасовому інфекційному стаціонарі медоб'єднання Луцька станом на ранок 2 листопада було понад 3 тонни кисню, – розповів заступник директора медоб'єднання Андрій Смольянінов.

"Нам необхідно, щоб на наступний день була вже заправка, над цим працюємо. Постачальники говорять, що треба звертатися до МОЗ, що розподіл кисню від виробників іде через МОЗ", – каже Андрій Смольянінов. З його слів, в стаціонарі розгорнули 162 ліжка, зайняті 125.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Волинський інфекційний госпіталь привезли кисень. ВІДЕО
02 листопад, 2021, 19:40