Коли і де прощатимуться зі священником Олегом Ведмеденком, який загинув у ДТП

Коли і де прощатимуться зі священником Олегом Ведмеденком, який загинув у ДТП
Сьогодні, 15 листопада, в храмі "Христового Воскресіння" відбудеться прощання з єпископом Олегом Ведмеденком, якого 14 листопада у Луцьку на тротуарі збив п’яний 22-річний водій. Похорон - завтра (16-го листопада) о 14.00.

Про це повідомляють на сторінці Громади «Христового Воскресіння» у м. Луцьк.

Єпископ Олег (Ведмеденко Олег Валентинович) народився 18 вересня 1961р. у м. Луцьку в сім'ї інтелігентів. Мати — Ведмеденко Поліна Омелянівна, актриса Волинського обласного музично-драматичного театру, згодом — учитель музики в студії міського Будинку офіцерів. Батько — Марчук Валентин Денисович, завідувач лабораторією кафедри гідрогеології Київського державного університету ім. Т. Г. Шевченка, ведучий спеціаліст Київської геологічної експедиції.

Закінчив середню загальноосвітню школу №9 у м. Луцьку (1978 р.), Луцьку музичну школу №1 (по класу фортепіано). З 1978 по 1979 рік працював на Луцькому авіазаводі, де отримав рекомендацію для вступу в Київський інститут інженерів цивільної авіації. З 1979 по 1984 рік — студент денного відділення згаданого ВУЗу.

1984 року, отримавши диплом інженера, влаштувався на роботу в Луцькому цивільному аеропорту. З 1984 по 1997 роки працював на посадах інженера, а згодом начальника аеродромної служби, заступника начальника аеропорту з авіаційної безпеки.

У 1995 році вступив до Волинської духовної семінарії УПЦ КП (заочний сектор). Закінчив повний курс по І розряду.

З лютого 1997 року — перші проби пера: ведучий духовної рубрики «Дорога до Храму» спочатку в газеті «Сім'я і дім», а згодом в часописах «Віче», «Аверс-Прес», «Вісник здоров'я», «Волинь», «Слово і діло», «Волинська газета» (Луцьк), «Вісті Ковельщини» (Ковель), «Провінційна газета» (Рівне), «Кримська світлиця» (Сімферополь), «Україна молода» та «Україна християнська» (Київ, республіканські) та багатьох інших.

З осені 1996 р. — постійний автор та ведучий щотижневої релігійно-просвітницької програми «Духовність» на обласному телеканалі «Аверс».

З лютого 1997 р. при Луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі (ще будучи семінаристом) заснував Біблійну школу.

В 1997 році за покликом серця звільнився з посади заступника директора Луцького авіапідприємства, і був рукоположений митрополитом Луцьким і Волинським Яковом в сан диякона з зарахуванням у штат собору. Весною цього ж року прийнятий на посаду інспектора з питань місійної діяльності Луцько-Волинського єпархіального управління УПЦ КП.

До дня Різдва Христового, 7 січня 1998 року митрополитом Яковом возведений в сан протодиякона.

З 1999 р. — заступник голови Волинського крайового братства св. апостола Андрія Первозваного, керуючий богословським сектором Братства.

28 червня 2012 року за Божественною Літургією у місті Києві митрополит Київський і всієї України Віктор (Веряскін) звершує чин наречення владики Олега Ведмеденка в єпископа міста Луцька.

14 липня 2012 року у Кіблярській обителі на Закарпатті відбувається чернечий постриг отця Олега в рясофор з іменем ієромонах Олег.

18 вересня 2013 року рішенням Священного Синоду АПЦ присвоєно титул єпископа Волинського і Галицького.

18 жовтня 2013 року на Соборі Апостольської Православної Церкви в Києві був обраний митрополитом всієї України.

З 22 листопада 2015 року Божого по 22 листопада 2019 — предстоятель Української Незалежної Апостольської Православної Церкви (УНАПЦ).

Олег (Ведмеденко) в єпископи поставлений 15 липня 2012 року собором на чолі з митрополитом Віктором (Веряскіним).

Чин прощання та вшанування відбудеться:

Заупокійна літія о 19.00 сьогодні (15-го листопада 2021р) в храмі православної громади "Христового Воскресіння".

Похорон - завтра (16-го листопада) о 14.00.

Адреса: місто Луцьк, вул. Івана Франка, 27 (сквер навпроти ВолиньГазу).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Коли і де прощатимуться зі священником Олегом Ведмеденком, який загинув у ДТП
15 листопад, 2021, 12:48