Прикарпатець запросив на своє весілля волинських лікарів, які повернули його до життя. ФОТО

Прикарпатець запросив на своє весілля волинських лікарів, які повернули його до життя. ФОТО
Житель Прикарпаття Михайло Креховецький через шість років після дорожньо-транспортної пригоди запросив на своє весілля горохівських медиків, які його повертали до життя

Волинські травматологи гуляли на весіллі у містечку Долина на Івано-Франківщині, - пише "Горохівський вісник".

У 2015 році Михайло Креховецький, який керував вантажівкою, потрапив у дорожньо-транспортну пригоду поблизу села Скобелка на Горохівщині. Під час зіткнення з іншою вантажівкою хлопець сильно травмував ногу. На той час він був студентом Львівського національного аграрного університету. Юнак пристав на пропозицію друга підзаробити. Для цього потрібно було поїхати у Волинську область і привезти звідти в Львів машину ягід. Біда чекала на пів дорозі.

Лікували постраждалого в аварії лікар-легенда Волині, завідувач травматологічного відділення нині покійний Михайло Шекета, його син, лікар-травматолог Анатолій Шекета, травматолог Тарас Босий, хірург Анатолій Сафонік і анестезіолог Ігор Мельничук, травматолог і судинний хірург з Волинської обласної клінічної лікарні Ярослав Шевчик і Володимир Литвинюк. На жаль, дива не сталося і важкоушкоджену ногу нижче коліна довелося ампутувати.

"Лікарі, сестри медичні казали мені, що треба жити, що з протезом я буду ходити, бігати, танцювати. Знаходили такі влучні й сердечні слова, яким я не міг не повірити", - пізніше розповідав Михайло, який був у розпачі після ампутації.

19-річний юнак переніс 4 операції. Після першого хірургічного втручання рідні вирішили перевести його в Івано-Франківську обласну лікарню. Ближче додому. Проте, минуло чотири дні, й пацієнт уже був в дорозі до Горохова.

На запитання "Чому повернувся?" відповідав просто: "Бо я хотів до Анатолія Михайловича. Він дуже хороший лікар. І поговорить, і пожартує. Тарас Борисович не обминав мою палату, а головна медична сестра Лариса Іларіонівна Король навіть принесла мені в палату телевізор".

Протягом усіх цих років Михайло вітав сім’ї Шекетів, Босих із святами, адресував привіти всім, хто в Горохівській ЦРЛ переймався його одужанням, долею, життям. Ковтав клубки сліз під час телефонної розмови, дізнавшись, що вже ніколи не почує мудрого слова Михайла Миколайовича Шекети, й радів, бо справу батька гідно продовжує на посаді завідувача травматологічного відділення його син Анатолій Шекета.

«Все сталося так, як і Ви нам казали. Михайло ходить, бігає і танцює на протезі. Хто не знає, той і не скаже, що він у нього є. Гляньте, яка гарна дівчина покохала його, скільки друзів тиснуть йому міцно руку, як багато людей радіють сьогодні з нами. А без Вас цього радісного дня могло б і не бути…», - з цими словами на весіллі в Долині на мальовничій Бойківщині Анатолія Михайловича й Тараса Борисовича обіймали з материнською вдячністю ненька й бабуся нареченого Михайла Креховецького.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прикарпатець запросив на своє весілля волинських лікарів, які повернули його до життя. ФОТО
15 листопад, 2021, 22:17