Який вибрати котел: газовий, твердопаливний та електричний*

Який вибрати котел: газовий, твердопаливний та електричний*
Підбір котла для опалення будинку - просте завдання для професіоналів, проте звичайному споживачеві, який не володіє спеціальною термінологією та знаннями, складно розібратися у всьому різноманітті опалювального обладнання.

Для того, щоб допомогти Вам зробити перші кроки в придбанні потрібного опалювального котла, ми створили цей конфігуратор. Всі питання, що задаються Вам будуть прості і зрозумілі. На підставі отриманих відповідей програма з досить високою точністю розрахує та підбере необхідний котел для комфортної системи опалення.

Звичайно, список питань максимально спрощений і ґрунтується на стандартних варіантах розміщення котла і може не врахувати індивідуальні особливості будинку та Ваші запити. Для того, щоб переконатися в правильності вибору та купити котел, ми рекомендуємо Вам звернутися до фахівців нашої компанії за телефоном, вказаним на сайті, або під'їхати до нас в офіс.

Скільки тепла можна отримати з різних видів палива


Залежно від обраного Вами типу опалювального котла, Ви нестимете витрати не тільки на створення системи опалення, але й постійні витрати на паливо. Які ж це будуть витрати, ми розглянемо з Вами у наступних розділах.

Газові котли


Природний газ
Один з найпопулярніших та економічних видів палива. При спалюванні 1 куб. метра можна отримати до 9,3 кВт теплової енергії або 8000 ккал. (без урахування енергії фазового переходу водяної пари). Qнр = 8,2 ... 9,2 кВт / н.м3. ККД при спалюванні в звичайному котлі - 85-90%. Сумарний ККД при спалюванні в конденсаційному котлі - 110-115%. Рекомендуємо італійські котли іммергаз.

Зріджений газ
Досить дороге паливо та допустиме до застосування в умовах необхідності опалити дачу або для тимчасового опалення при планованому переході на природний газ найближчим часом. Одиниця виміру - л. чи кг. Qнр=6,8 кВт/л або 12,8кВт/кг (щільність 530 кг/м3, без урахування енергії фазового переходу водяної пари). ККД при спалюванні в звичайному котлі - 85-90%.

Дизельне паливо
Ще дорожче паливо та рідко використовується в опалювальних котлах. Одиниця виміру - л. Qнр=10,2 кВт/л (щільність 860 кг/м3, не враховуючи енергії фазового переходу водяної пари). ККД при спалюванні у звичайному котлі з рідкопаливним пальником - 85-90%.

Дрова
Одиниця виміру - кг або м3. Слід зазначити, що тепло, що виділяється при згорянні дров, залежить від вологості дерева. Чим більш свіжоспилене дерево Ви використовуєте, тим вища його вологість і тим менше тепла Ви отримаєте. Крім того, теплота згоряння залежить від породи дерева. Найчастіше вживані дрова - це сосна і береза. Середню сухість дрова можна вважати з наступною теплотою згоряння — Qнр= 3 кВт/кг або 1421 кВт/м3 (щільність 480 кг/м3, вологість 30%, без урахування енергії фазового переходу водяної пари). ККД при спалюванні в опалювальному котлі-65-80%.

Пелети
Сучасний вид палива для пеллетних котлів, які дозволяють створити відносно автономну систему опалення. Одиниця виміру - кг. Теплотворна здатність залежить від виробника і в середньому дорівнюватиме Qнр= 4,2 кВт/кг (щільність 680 кг/м3, вологість 10%, без урахування енергії фазового переходу водяної пари). ККД при спалюванні в пелетному котлі-70-80%.

Електроенергія
Достатньо доступний вид палива. Сучасні електричні опалювальні котли мають високий ККД та знижують витрати на опалення будинку. Одиниця виміру - кВт * год. Qнр = 1 кВт. ККД у електрокотлів 98-99%.

Якщо вам потрібна консультація у підборі систем опалення або кліматичної техніки звертайтесь в компанію FARRO за телефоном (098)651-74-70

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.