Сомалійці з Журавичів припинили голодування

Сомалійці з Журавичів припинили голодування
Вихідці з Сомалі, які перебувають у Пунктах тимчасового перебування іноземців на Волині та Чернігівщині припиняють голодування.

Про це йдеться у листі до Кабінету Міністрів, який оприлюднила Українська Рада з питань біженців, - інформує Українська правда.

В листі сказано, що сомалійці припиняють голодування, яке тривало близько 6 тижнів.

«Ми вирішили заповнити заяви про надання нам міжнародного захисту, оскільки, як ми розуміємо, уряд тепер погодився, що із проханням про притулок жодного сомалійця не можна поводитися як із «очевидно безпідставним» та таким, яке можна відкинути без належного розгляду заяви - що дотепер було звичайною практикою», - відзначають автори листа.

Крім цього, сомалійці мають намір «оскаржувати ув’язнення в українських судах».

«Уряд України та українська Державна Міграційна Служба добре знають, що наше ув’язнення є незаконним, на основі юридичних аргументів, які викладенні у заявах Української Ради з питань Біженців, Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, Amnesty International та Human Rights Watch», - зазначили біженці.

У свою чергу Українська Рада з питань біженців сподівається, що розгляд заяв сомалійців буде швидким, неупередженим, та що ситуація заявників буде розглянута із урахуванням інформації про країни походження та належним професіоналізмом.

Крім того, рада заявляє про необхідність звільнення ув’язнених вихідців із Сомалі.

Як відомо, близько 80 сомалійців повідомили представництву ООН, що хочуть отримати притулок в Україні, однак їм відмовили, і на знак протесту вони оголосили про голодування.

У січні у Державній міграційній службі повідомили, що звільнення сомалійських мігрантів, які оголосили голодування, наразі неможливе, а голодують вони «на публіку».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сомалійці з Журавичів припинили голодування
18 лютий, 2012, 13:00