Горе-хакери «обламали зуби» об ВолиньPost

Горе-хакери «обламали зуби» об ВолиньPost
Увечері понеділка сервер, на якому розміщене інтернет-видання ВолиньPost, піддали потужній DDoS-атаці.

Як відомо, DDoS-атакою називають поширений хакерський метод виведення з ладу інтернет-ресурсу. Під час такої атаки сервер, на якому знаходиться ресурс, атакує велика кількість зовнішніх запитів, через що сервер втрачає можливість відповідати користувачам.

Атака на сервер ВолиньPost’у тривала у понеділок близько 4 годин, з 18:00 до 22:00. У цей час користувачі видання мали проблеми з використанням ресурсу: не відкривалися або ж надто повільно завантажувалися сторінки.

Ще одна атака розпочалася наступного дня, у вівторок близько 11:30. Тому наразі через певні запобіжні заходи у частини користувачів можуть виникати труднощі з доступом до окремих сторінок. Просимо вибачення за це й обіцяємо найближчим часом усунути недоліки.

Тим не менше фахівці студії ARTEFACT.St, яка здійснює технічне обслуговування сайту volynpost.com, успішно впоралися з атакою. Навіть під час пікового навантаження на сервер видання продовжувало працювати.

Більше того, вміло виконаний захист дозволив «відбити» ще одну атаку, здійснену пізно вночі. На цей раз потуги горе-хакерів ВолиньPost зумів перенести без жодної потреби втручання спеціалістів.

Фахівці студії стверджують: атака була потужною й мала усі ознаки «недешевої». Відомо, що за таку роботу хакери просять погодинну оплату в доларах.

Мало того, атака на ВолиньPost була керованою: хакери, які її здійснювали, кілька разів змінювали її характер, реагуючи на засоби захисту.

Тим не менше, усі їхні спроби виявилися марними. Невідомо, який «звіт про виконану роботу» отримав замовник цієї атаки, але факт очевидний: гроші він потратив дарма.

Як зазначив керівник проекту ВолиньPost Володимир Пащенко, причиною такої атаки могли стати окремі матеріали, які уже були опубліковані на виданні, а також ті, які готуються до публікації. Очевидно, певні впливові особи надто побоюються, що оприлюднені факти їм зашкодять.

«Публікації нашого видання запросто могли стати комусь «поперек горла». Тим більше, що журналісти видання «розкопали» кілька надто цікавих фактів про відомих і впливових осіб у Луцьку. Осіб, які надто ретельно дбають свою репутацію, а також репутацію людини, яку вони взялися тут представляти. Тим не менш у них – «рильце в пушку». Допускаю, що інформація про те, що на ВолиньPost готується надто небажана для них публікація, могла потрапити до цих людей. Що й спричинило їх бажання «покласти» сайт», - заявив керівник проекту ВолиньPost Володимир Пащенко.

«Смішно спостерігати за такими недолугими спробами заткнути нам рота. Адже саме так я розцінюю причини цих атак. Ну, витратять ці дядьки ще кілька тисяч доларів, ну, зроблять ще кілька атак. І що? В найгіршому випадку сайт стане недоступним для користувачів на кілька годин. Я певен, наші читачі поставляться до цього з розумінням і продовжать нас читати після усунення проблем. А ми в свою чергу працювати, писати і викривати», - заявив керівник проекту ВолиньPost.

На малюнку: статистика трафіку сервера volynpost.com в період атаки

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 64
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давай вже, викладайте скандальні матеріали про "впливових дядьків"
Відповісти
Варто зауважити, що під час цього з натовпу чулися фрази: «У вас на Волині підтримка хороша!» та «Ви багато зробили!»


Ось скандали інтрігі разслєдованія... з статті про сьогоднішній візит Януковича у Луцьк. Да... хороше розслідування, резонасний матеріал
Відповісти
Крутяк! Інтрігі, раслєдованія))
Відповісти
Тим не мене у них – «рильце в пушку». Это как правильно читать? Так спешили, что буквы пропускали. Слабенький пиарчик однако
Відповісти
На всы атаки наїжджають у Луцьку. Атаки не тільки на вас здійснюють, але Пащенко і тут собы ПІАР робить
Відповісти
Твій нік Виборець продався не дорого
Лизни Палкіна і щастя тобі буде
Відповісти
Василько, тебя что? уже подобное СЧАСТЬЕ ПОСЕТИЛО?
Відповісти
добре, що сказали, бо я думала, що то щось з компютером...
Відповісти
Видно Пащенко вирішив показати типу "ой і на мене тут тиснуть... я такий нещасний... це тиск на свободу слова бо бачте в нас пубілкуються супер-пупер мега розслідування і сенсації" та кому ви треба, добре що має пару нормальних журналістів які креативно виїжджають щоб видання не загибалось бо решта новин такі як і на інших. он недавно під прицілом влупили хакери і що, вони робили на цьому піар? а їх то по правді було за що влупити, бо ті відкривають рота до всіх, до кого треба й не треба, і не сраколизничають їм то хоч є за що закривати рота...
Відповісти
порівняли х.й з пальцем. Під прицілом - це вже просто верх волинської журналістики: тексти на рівні учнівських творів, подекуди попахують "каналізацією", подекуди перемежовані протоколами судових засідань. Палицюківський прихвостень Московка - "негласний смотрящий" видання - добре вчить і рота відкривати, і сраколизничати..за гроші. ВП єдине видання в Луцьку, яке може поставити фото Палиці, не домалювавши туди німб, написати щось про нього, не дописавши "онашБог". То не дивно, що його хотіли "покласти", тим більше після нещодавніх тривалих гастролей нашого любого нардепа в Луцьку
Відповісти
А ти тут що робиш, якщо цей сайт не цікавий?
Відповісти
не робіть піар на пустому місці
Відповісти
гарно набиваєте собі ціну
Відповісти
Молодці Волиньпост і Артефакт.
Відповісти
Цеж треба так набивати собі ціну. Передруковують одні і тіж самі новини всі інтернет видання один в одного але посягають лише на цей сайт. Не переоцінили себе ?
Відповісти
Пащенко і Пустовіт "близнецы-братья". Тому перерізали гальмівний шланг, тому здійснили атаку на сайт. Хлопці переслідують одну й ту ж ціль.
Відповісти
Цей ресурс ...о, на ньому видаляють коменти в який немає нецензурщини, або образливих висловів, просто вони не подобаються Володі-раднику Романюка.
Відповісти
Зараз почну ридати.
Відповісти
Атака йшла з Швейцарії? Це нардуп мочилово влаштував!!!!!!!!!!!
Відповісти
Шановні друзі, припущення і підколки можна робити які завгодно, але в умовах, коли сайт працював нестабільно ми як мінімум повинні були пояснити, чому.
Відповісти
Що дивного ? Палиця дав команду закрити рота різним там Лучикам , Ричукам, і Пащенкам
Має працювати два Інтернет ресурса Волинські новини і Під Палицею всі інші треба закрити
Відповісти
Да судя по цифрам атака была не детской
Удивляюсь как вы выстояли, но если задатся целью то вынести ваш ресурс можно вопрос денег и мозгов
Відповісти
Да детская атака, хотели б - сервер лег, уж поверьте. Просто, наверное, кто-то заплатил денег, что на хот-дог не хватает, а как известно: сколько платят - такая и работа. :) Либо же выбрали "хакеров" - неудачников :))
Відповісти
Лібо кітайскоє прєдупрєждєніє.
Відповісти
камінь в сторону палкіна..))))
Відповісти
А може не обламали зуби хакери? А навпаки - підточили? Щоб написати коментар, пішло 15 хвилин поки сторінка завантажилась...
Відповісти
"Слава" під прицілом не дає спокою...
Відповісти
Шановни VolynPostівці! Якщо ваш сайт не працював і були проблеми з доступом до ресурсу - очевидно що "атака" вдалась! Так що "не літайте" у небі - DDoS-атаканути можна ЛЮБИЙ ресурс, а тем більше такий як ваш!:))) Якщо Пентагон та інші впливови установи світу "кладуть", то повірте, що при бажанні ви могли б і тиждень не працювати!:)
Відповісти
я то думаю що це було з ВолПостом, тепер потрібно вам озброюватись і ходити в броніжилетах, мало лі шо;)
Відповісти
Слабо верится в хорошо организованную и спланированную атаку. Очевидно только то, что атака была. Руководство ВП, вы ведь не дети, вы ведь не верите, во все что здесь написали, так почему вы думаете, что мы дети, что мы всему этому поверим? Если погуглить минут 5-10, то можно найти КАКИЕ сайты "ложили", сайт ВП им не ровня. Если бы была задача - положить, то положили бы, даже не сомневаюсь. И какие такие разоблачительные материалы вы печатали? Не припомню журналистских расследований и скандальных статей. Может быть что-то готовится в компьютерных недрах, ну подождем. Засим примите мои уверения в полном уважении и искреннем к вам почтении, остаюсь вашим постоянным читателем.:)
Відповісти
Ты вот в чем не прав.
Вопрос в том какой бюджет атаки и кто атакует
Взгляни на цифры в графике и задумайся что они значат
Зайди в Google посмотри расценки на атаки такого уровня и сделай выводы
А то , что положить можно любой ресурс это факт, но какой ценой и какими мозгами
Відповісти
Так и я про то же. Если бы надо было положить, то положили бы и денег не пожалели. Смотрел цифры, лучше секундный трафик отобразили.
Відповісти
Куда уходят деньги?
Відповісти
На водку и баб, как и во все предыдущие тысячелетия существования человечества.))
Відповісти
Та ти чувак гоніш ;)
Введи у пошуку Палиця і якщо ти не сліпий то все зрозумієшь
А адміну ВП порада запросіть цього експерта з усіх питань і нехай з середини побачить ті атаки щей помацає
Відповісти
И что там про Палицу? Перепечатки со ссылками на другие издания?
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/17879-igor-palycia-skupovuie-avstrijski-goteli
Відповісти
И? Что не так? Не перепечатка, а переработанный текст? Расследование по страницам зарубежной прессы? А какой цвет у этой прессы, а можно ли доверять этим изданиям и их журналистам? А может это издания уровня нашего ПП?
Відповісти
то не Волиньпост, а якісь повторюхи-мухи. Це ж Підприцілом атакували. А ви й собі таке захотіли??? Кароч, захотіли б повалити сайт, то повалили б. Можна подумати, Сірук - Білл Гейтс доморещений. Ніхто нормальних атак у нас не відіб'є. Значить що??? Або їх не було, або... їх не було.
Відповісти
В тексте-"...потужній DDoS-атаці".
Волынские серваки слабенькой атаки не выдержат.
Положить ВП, как два пальца...об стену.
Любой трепартер, как последняя никчема, рано или поздно начинает мнить из себя журналюдя. Тужится, дуется, выпускает из ротика розовые слюнки пополам с го..ном.
ВП не исключение.
То унитазы фотографируют, то-права в магазине качают. Дешевка.

Відповісти
Так ты напиши дату и время, ну а мы посмотрим как ты будеш ложить тут всех )
Відповісти
ГК ты канешна знаток, но если бы ты был повнимательнее, то обратил бы внимание, что под графиком есть АйПи. А пробив этот АйПи сообразил бы, что сервак стоит в Бундесе, но никак не на Волыни.
Відповісти
Ты хочеш сказать, что канал защищен?
Відповісти
1 навряд чи ПІ поскупився б на хороших хакерів та й навіщо ламати те, що можна купити?
2 а може то свобода вони тут вічно ображені?
3 а мо це гусь? Бо якщо на вас зазіхають правладні то він тут же в опозиції але він ще не заробив на хакера
4 Опять Сашка балується
Відповісти
Думаю що ніхто і не скупився тільки миші по дорозі всі ресурси роздирибанили
Думали сайт ляже від подиху вітру а воно не вийшло
Відповісти
На водку и баб, как и во все предыдущие тысячелетия существования человечества?
Відповісти
)))))плагиатор))))))
Відповісти
оочень понравилось выражение))))))
Відповісти
На Під Прицілом і ВН сьогодні мало новин. Всі пишуть коментарі;))
Відповісти
не нада ля-ля))))))
Відповісти
Просто Під прицілом - це не видання. Московка хотіла переплюнути себе, але їй це не вдалося - бо вона навіть не журналіст, ну, впрочім, всі і так знають, хто вона... А от Волиньпост - достойне видання, звідти навіть журналісти не уходять, а навпаки - всі хочуть там працювати. А з Під прицілом всі нормальні люди вже давно пішли - залишилися дуполизальники...
Відповісти
Ви самі себе побачили? Звідки у вас такі професійні критерії журналістики? Може поділитесь секретами волинської СуперЖурналістики? І ще треба зясувати хто там ...лизальники. Бо ви точно знаєте як правильно лизати. А Московка - журналіст, яких ще всім пошукати. А ви мовчали б тихенько у тряпочку і не заздрили, бо здоров'я до старості не вистачить.
Відповісти
Ддос атаки то зло а коментарі - маразм
Відповісти
Хто журналіст? московка?!
))))))))))))))))))))))))))
))))))))))))))))))))))))))
таких справді пошукати - стільки наглості назбирати треба)))
Відповісти
газета.все пічатають.справді нормальна.де ще коменти вліпите?не має бути ні палиць ні катерин.ви.
Відповісти
давно такого не читала навіть на свому сайті: понос, бруд, який ллють самі ж журналісти один на одного. Усі вже на сьогодні знають яке видання і кому належить. Про що мова? Про яку незалежну журналістику коли кожен має свого "замовника", як тут так люблять говорити. Це інформаційні війни, про які офіційно ніхто не заявляв. і звинувачувати одних і гладити інших то те саме що гладити йожика проти шерсті і казати який в нього шовковистий мЕх. Кожен має свого замовника, свого керівника, і дивитися як обливають брудом ту ж таки Московку... ну сміх, бо багатьом нам разом взятим ще треба в неї багато чого повчитись, так само, як і в того ж таки Ричука, чи Пирожика - бо в кожного є власний неабиякий досвід, якого немає в нас... рядових журналістів Тай багатьом з нас (хтось працює 2 роки хтось 5) до їхнього досвіду ще далеко. Хтось пише про концерти в районних клубах, хтось про незаконні будівництва, хтось береться описувати суди. однак і в тих і в інших є свій читач, який вже сам обирає що йому читати. і вкожного є свої проколи, однак за ними не варто всіх класти під одну косу "дилетанти" Тому нам лишається лиш вчитись у них. вчитись писати і давати читачам можливість вибору.
минулого тижня поклали наш сайт, кілька днів сайт не працював. Ми прекрасно розуміємо хто, що і головне навіщо так тисне на сайт. Нинішня інформація про Волиньпост - то повірте, хотіли б покласти - поклали, піар не піар - це аж смішно і не логічно, єдине що пораджу - тримайтесь і протистойте.
і решта заяв політиків про тиск на свободу слова в Луцьку... та воно завжди є було і буде... адже ті ж такі політики завжди трмають свою руку на пульсі ЗМІ і по своєму тиснуть на них. про що мова всі прекрасно це знають :)
За 8 років роботи у ЗМІ, як львівських так і волинських, такої агресії я ще не бачила. читала купу образливих принизливих коментів в свій бік, та це все ніщо в порівнянні з тим, коли тобі телефонує жінка, про яку писали ті самі журналісти, які потім йдуть з видання і обсирають ПП і мене в коментах, і каже банальне "дякую, якби не ви... справу не порушили б". і ти розумієш що це не твоя заслуга, однак усвідомлюєш що результат спільний і він Є! Тож та вся критика в наш бік це лиш підтвердження того, що нашу роботу бачать і дають їй якусь оцінку.
Тож давайте будемо працювати на той самий результат

При всій повазі нам треба думати перш за все про читачаів, які втратять оте сумнозвісне право вибору - що читати...........
Відповісти
Дорогая Эля. Не могу понять кому вы это все написали? Зачем метать бисер перед свиньями? Разве нормальные журналисты будут друг друга поливать грязью как это происходит у Вас на Волыни? Как наченшь читать - так один "талантливее и безстрашнее" другого. Хотите проявить свои таланты езжайте в столицу и станьте известными всей стране, а хотите заявить о своем безстрашии- не прячьтесь за никами. Если бы вас можно было без лишних хлопот идентифицировать, уверен что таких гневных коментариев про Палицу и остальных не было бы и двух. А так вы лаете и прячетесь)) или не лайте или не прячьтесь. Одно вижу точно что это не журналисты а дешевая свора завистливых неудачников и боягузов)))))))))) А вы Эля взываете их к чему то высокому. Смешно...
Відповісти
Та кому треба той ВолиньPost з безграмотними писаками, які пишуть з ЛуцькУ, а не з ЛуцькА!!! Таке враження, шо новина створена для піару усіляких козюр, бондарів, гузів, клімчуків і іже с німі!!!
Відповісти
Як правило - це високе звання "журналіст" не поєднується в написаному тексті, бо як правило, журналіст це та людина яка свідомо розмежовує добре і погане і свій промах завжди побачить, а не з заздрощів буде обливати брудом всіх, хто заслуговує на краще, як журналістів так і депутатів. Думаю, що всі зі мною погодяться, що ті добрі справи, які робить для Луцька, до речі, єдиний депутат Ігор Петрович, заслуговують на більше - на велику похвалу, а не обливання брудом, так і відносно журналістів... Це є вже суттєвий непрофесіоналізм і таким людям в ЗМІ робити нічого... Але, як кажуть,коли Бог хоче наказати людину він насамперед забирає розум, а заздрість - перший признак відсутності розуму. Згідні? І такі "журналісти" розумним людям, таким як Палиця, явно не потрібні, ось тому і вибрано інших. А вами керують почуття невдоволення, що ви навіть і за 3 гривні вошей ганяли б , але не беруть... Шановеі вчіться не матюкам на сайтах, почерпніть ту культуру краще у "Під прицілом" і помоліться Богу, може відпустить...І такі сайти як ваш не атакують вони, просто, нікому не потрібні, оскільки "гострого пера" за час існування ВП ніхто і не чув і не бачив.
Відповісти
"гострого пера" за час існування ВП ніхто і не чув і не бачив
100%
Відповісти
Тьотя Еля пише, що 8 років пропрацювала в журналістиці, а сама не знає, що в укр. мові слова ПРОТИСТОЙТЕ немає.
Відповісти
Дівчата-хлопці. Не рвіть собі животи захищаючи те чи інше видання - всі вони роблять щось перш за все для власної вигоди, а не з думкою про читача, як пафосно описала пані Еля. Живіть краще спокійно і думайте про благо своєї сімї, життя не варте таких непотрібних дискусій.
Відповісти
Ха-Ха-Ха сміюсь і сміюсь і сміюсь
така була жахлива атака що ніхто так і не зрозумів
що це було. Ха-Ха-Ха
Відповісти
навіщо такі заяви "спеціалісти", "відбивали атаку"?
по-перше, атаки не тривають 1-2 години,
по-друге ваш трафік іде через cloudflare, при чому тут ваші "спеціалісти"?
дешевий піар... кому потрібен ваш сайт ящо ви тільки передруковуєте інформацію і аж ніяк не є першоджерелом?
Відповісти
Останні новини
Горе-хакери «обламали зуби» об ВолиньPost
10 вересень, 2013, 13:26