НП на Волині: нечистоти з відстійника затопили територію. ФОТО

НП на Волині: нечистоти з відстійника затопили територію. ФОТО
Вали-насипи, що відгороджували відстійник ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» від земель загального користування, прорвало. Нечистоти розтеклися на значні площі навколо відстійника.

НП трапилася учора, 27 вересня, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

«Сьогодні вранці я став свідком приголомшливого видовища. Нечистоти зі своєрідним червоного-гнійним кольором та характерним запахом розтеклися навколо відстійника. Частина з них потекла до найближчого лісу, інший потік «прорвався» через об’їзну автодорогу сполученням «Ковель ‒ Львів», розмивши узбіччя цього автошляху та впритул наблизившись до залізничного полотна, що йде на прикордонний Ізов», – розповідає голова фракції ВО «Свобода» у Володимир-Волинській районній раді Павло Карпюк.

«Найбільша небезпека цієї «НП» – в тому, що зовсім поруч знаходяться т.зв. «військові водойми», в яких місцеві орендарі розводять рибу. І є велика ймовірність потрапляння цих нечистот у ці водойми, що може спричинити масову загибель риби. А якщо зважити на те, що ці «військові водойми» мають водоносне сполучення з озером Лісним, на якому полюбляють відпочивати володимир-волинці, то наслідки цієї надзвичайної пригоди можуть призвести до екологічної катастрофи», – припускає Павло Карпюк.

«Депутати від «Свободи» різних рівнів, зокрема нашої фракції у районній раді, неодноразово порушували проблему незадовільного стану захоронень та утилізації відходів виробництва ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (ТМ «Чеботурка»). Проте місцева влада, контролюючі органи, чиновники різних мастей постійно закривали очі на очевидні порушення, у т.ч. санітарно-екологічних норм, надавали відписки про те, нібито ситуація контрольована. Доводиться вкотре бити на сполох, скеровувати депутатські звернення у відповідні інстанції, у т.ч. вищестоящого рівня, адже за лічені кілометри від місця надзвичайної події – річка Західний Буг та кордон із Євросоюзом», – додає керівник свободівської фракції у Володимир-Волинській районній раді.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і знову будуть намагатися сховати проблему
Відповісти
Останні новини
НП на Волині: нечистоти з відстійника затопили територію. ФОТО
28 вересень, 2013, 12:07