На Волині хочуть відмінити «соцстрахівські» новорічні подарунки

На Волині хочуть відмінити «соцстрахівські» новорічні подарунки
Щоб зекономити понад 3 мільйони гривень, члени правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності пропонують відмовитися від закупівлі новорічних подарунків дітям застрахованих осіб.

Таку пропозицію подадуть на розгляд у Фонд соціального страхування України, ‒ пишуть Волинські новини.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

«Якщо відмовимося від подарунків, то зможемо зекономити до трьох мільйонів. Ці гроші можна було б віддати на оздоровлення дітей чи на спортшколи. Все одно установи купують власні подарунки», ‒ зауважив член правління, начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Зі слів завідувача відділом соціальних послуг Ольги Сьох, у 2014 році на закупівлю новорічних подарунків у області запланували виділити майже 3,2 мільйона гривень.

Голова правління Фонду Іван Карпомиз, який одночасно є головою обласної Федерації профспілок, запропонував винести на розгляд Фонду соціального страхування України таку пропозицію. Обласне правління ініціативу підтримало.

Карпомиз пояснив, що доцільніше кошти, витрачені на подарунки, направити на іншу справу. Користі, мовляв, було б більше. «Це питання неодноразово піднімалося і не лише у нашій області. Який толк з 14 цукерок, які ще й можуть виявитися неякісними? Уявіть, скільки потягнуть одні витрати на транспортування, приміром, привезти з Донецька до Любешова ті подарунки. А в установах усе одно профспілки чи самі роботодавці виділяють на це гроші», ‒ зазначив Карпомиз.

Щоправда, згадана ініціатива, якщо її підтримають на державному рівні (відмінять по всій Україні), стосуватиметься 2014 і наступних років. Цього року кошти в бюджеті Фонду на закупівлю новорічних подарунків уже передбачені.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А НАВІЩО КУПУЄТЕ ЗІПСОВАНІ ЦУКЕРКИ? І ЦВКАВО Б ТАКИ БУЛОБ ПОДИВИТИСЯ, КУДИ І КОМУ ПІДУТЬ ТІ ТРИ МІЛЬОНИ.А ПРО ТРАНСПОРТУВАННЯ ЦЕ ВЖЕ МАЯЧНЯ, ЗАМОВТЕ В ЗАВОДА ЦУКЕРКИ І ВАМ ПРИВЕЗУТЬ ПІД САМУ ХАТУ!
Відповісти
Вже кілька років поспіль "Конті" (регіонал Борис Колесников) виграє тендери з виготовлення новорічних подарунків для Фонду соціального страхування. І тут такий облом Борі. Ще й російська митниця цукерки не пропускає...
Відповісти
Ольга Сьох, відмовся від своєї заробітної платні, з метою економії бюджетних коштів
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть відмінити «соцстрахівські» новорічні подарунки
30 вересень, 2013, 17:20