Луцькі спортсмени успішно показали себе в Німеччині

Луцькі спортсмени успішно показали себе в Німеччині
У німецькому Ляйпціґу 5-6 жовтня відбувся Етап Кубку Європи з джиу-джитсу.

Свою майстерність та вміння продемонстрували спортсмени з Луцька, які на Чемпіонаті України з джиу-джитсу у березні цього року вибороли честь представляти Волинь та Україну в Європі, - повідомили у Волинській обласній організації Асоціації джиу-джитсу України.

За результатами змагань лучанин Максим Гераськін здобув одну бронзову медаль, а ще один луцький спортсмен Микола Крат посів 5-те місце.

Слід зазначити, що волинські спортсмени дисципліновані та сильні суперники, адже зі усіх змагань приїздять з нагородами та відзнаками.

Участь у Чемпіонаті організовано Волинською обласною організацією Асоціації джиу-джитсу України. На Волині національну федерацію джиу-джитсу України очолює Ігор Юхименко, який є також тренером луцьких спортсменів.

Довідка

Джиу-джитсу (дзюдзюцу) – «м’яке мистецтво» або «шлях м’якості», мистецтво гнучкості (пластичність свідомості) – загальна назва японських бойових мистецтв, що включали в себе техніки роботи зі зброєю і без неї.

Дзюдзюцу розвивалося серед самураїв феодальної Японії як метод боротьби проти озброєного і захищеного супротивника без застосування зброї. Оскільки нанесення ударів противнику в обладунках було неефективним, то найбільш дієвими методами знешкодження супротивника стали больові прийоми і кидки. Схожі техніки були створені на основі принципів використання енергії атакуючого проти нього самого, що є набагато ефективніше прямого протистояння.

Джиу-джитсу – це система спостережень та багатовікового досвіду японського народу, ефективність якого засвідчено на практиці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі спортсмени успішно показали себе в Німеччині
14 жовтень, 2013, 08:55