У Луцьку хочуть впровадити роздільний збір сміття

У Луцьку хочуть впровадити роздільний збір сміття
До 1 грудня у Луцьку мають визначитися, скільки контейнерів потрібно для роздільного збору сміття, аби місто не перетворювалося на стихійне сміттєзвалище.

Відповідна пропозиція визначена в проекті рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 14 жовтня.

Згідно з документом, комунальному підприємству «Луцькспецкомунтранс» спільно з «М.Ж.К» хочуть доручити забезпечити збирання і видалення твердих побутових відходів дрібних виробників, офісів, магазинів, контор, які розміщені на перших поверхах житлових будинків. Для цього пропонують придбати відповідну кількість контейнерів, врахувавши норми накопичення для юридичних осіб різних видів господарської діяльності.

Підприємства мають до 1 грудня розрахувати потребу у контейнерах для роздільного збору сухої та мокрої фракцій твердих побутових відходів і подати пропозиції щодо фінансування їх придбання.

Управлінню капітального будівництва хочуть доручити до 1 листопада виступити замовником проектно-кошторисної документації будівництва IV черги полігону для захоронення твердих побутових відходів в с.Брище Луцького району, передбачивши в його складі сміттєсортувальну дільницю.

Аби заохотити населення до роздільного збору відходів у документі пропонується вивчити і надати пропозиції щодо диференційованих тарифів на вивезення сортованих та несортованих відходів для населення та підприємців.

Управління фінансів та бюджету, за документом, при формуванні проекту міського бюджету на 2014 рік мусить передбачити кошти на виготовлення схеми санітарної очистки міста.

Усі запропоновані заходи спрямовані на недопущення понаднормового накопичення відходів у контейнерах, а також на запобігання засмічення контейнерних майданчиків та утворення стихійних сміттєзвалищ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті
Відповісти
Дивлюся Луцьк окремо від України інтегрується в ЄС :) Загалом приємна новина, людей треба буде привчати, але це треба робити ще зі шкільних років.
Відповісти
Так, гарна новина! Тільки щоб їх ще не кідали на дитячих майданчиках. А щось придумали з розташуванням.
Відповісти
Контейнери для сміттєсортування - це лише перший крок до цивілізованого поводження з відходами. Але подальше захоронення відходів - це не вихід. Сміття потрібно переробляти. А для цього потрібні відповідні заводи.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть впровадити роздільний збір сміття
14 жовтень, 2013, 12:27