«Магічно» знятий фільм луцького режисера відзначили в Полтаві

«Магічно» знятий фільм  луцького режисера відзначили в Полтаві
Фільм «З глибини сивих віків», який зняв режисер з Луцька Борис Ревенко, відзначили на екологічному фестивалі кіно «Полтава-Док».

Про це керівник аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко розповів 18 жовтня.

За його словами, на фестивалі режисерів-аматорів «Полтава-Док» його нагородили дипломом за великий внесок у розвиток духовності та відданість справі. Окрім того, Ревенко зазначив, що це вже друга нагорода, яку здобув фільм. Так, на минулорічному Міжнародному фестивалі непрофесійного фільму «Кінокімерія» відеоробота отримала золоту медаль.

Як розповів Борис Ревенко, фільм «З глибини сивих віків» про Зимненський монастир – не новий. Режисер відзняв матеріал ще у 2002 році, коли святиня відзначала своє тисячоліття. Утім, монтажем фільму зайнялися лише торік і допоміг з цим Павло Лісівненко.

Окрім того, зі слів Ревенка, цей фільм «цікаво знімали». Так, у 2002 році, напередодні святкування тисячоліття монастиря, в Зимному відбувся пленер дитячих художніх шкіл, на який приїхав і автор «З глибини сивих віків». Відзнявши декілька кадрів, Борис Ревенко «загорівся» бажанням зробити фільм про святиню. Тож, цією ідеєю поділився із настоятелькою монастиря ігуменією Стефанією і попрохав дозволу реалізувати задумане, на що отримав згоду.

Дозволу питав і в матушки Миколаї із Зимного. До того ж, «замовив» у неї погоду для зйомок у фільмі. Мовляв, він розповів їй, що зніматиме протягом трьох днів і хотів би, щоб у перший день був гарний схід сонця, у другий – туман, а в останній день – дощ. Матушка Миколая ж пообіцяла, що саме так і буде.

І, як не дивно, зі слів Бориса Ревенка, саме так і сталося. Нагородою ж за відзняті кадри стала золота медаль на «Кінокімерії» та відзнака на фестивалі «Полтава-Док».

За словами директора полтавського кінофестивалю Олександра Калашника, окрім Бориса Ревенка участь у конкурсі взяли й інші волиняни. Серед них – режисери-аматори Руслана Мельник та Андрій Повзун.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
творчої наснаги
Відповісти
Настоятельку Зимненського монастиря звуть СТЕФАНОЮ, а не Стефанією!
Відповісти
Сміхота та й годі. Борі Ревенку вже немає чим похвалитися, то хоч дипломом. А те що він за державні кошти з 20 -ти літніми фільмами, тобто "Ветеранами" кочує по всіх фестивалях України! Нового нічого не створює. присвоює всі фільми собі. Сидить сам в державному приміщенні, отримує солідну пенсію і державну зарплату. А де ж народні аматори кіностудії "Волинь"? Хоч би когось молодшого для солідності на роботу взяв чи що???
Відповісти
До речі, дідо Борис Ревенко, ніколи не був, не є і не буде режисером, він лише оператор. Тому режисура в фільмі відсутня. Якщо фільм не був змонтований 10 років, то тоді чим займалися працівники кіностудії? Напевно, монтували весілля, отримуючи державні зарплати? Поки фільм монтувався вже деякі монашки заміж повиходили...
Відповісти
Останні новини
«Магічно» знятий фільм луцького режисера відзначили в Полтаві
18 жовтень, 2013, 18:26