На Волині священики висадили понад 1025 сосен. ФОТО

На Волині священики висадили понад 1025 сосен. ФОТО
На честь 1025-річчя хрещення Русі волинські священики висадили 1025 сосен і планують садити ще й плодові дерева.

Акція відбулася 25 жовтня біля села Острів Ківерцівського району.

Ініціативу висадити невеликий лісок з символічною кількістю дерев висунули у Волинській єпархії УПЦ МП.

Як розповів митрополит Луцький і Волинський Ніфонт, священики разом із лісівниками вибрали ділянку для засадження. Вона знаходиться біля селя Острів Ківерцівського району.

На ній попередньо вирили довгі борозни і підготували саджанці. Лісівники провели інструктаж, як правильно садити сосну, видали інструмент. Перед початком висаджування священики помолилися і взялися до роботи. Всього в акції брали участь кілька десятків служителів церкви. Садив деревця і митрополит Ніфонт.

«Україна і вся Русь святкує в цьому році 1025 років з дня хрещення Русі. Це знаменна дата. У нас - низка заходів. Ось і сьогодні ми маємо на цій площині посадити 1025 сосен на ознаку річниці хрещення. З надією, що вони виростуть як живий пам’ятник тим нащадкам, які прийдуть після нас і будуть пам’ятати, що ми посадили ось цей клаптик лісу на честь хрещення», - пояснив Ніфонт.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 32
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Юридична назва така - Українська православна церква. Ніякого МП тут нема. Тоді треба було б писати і про греко-католиків - Українська греко-католицька церква (Рим).
Відповісти
Є! МП - московського патріархату! а це означає що церква підпорядковується московскій патріархії, і взагалі правильніше було б писати РПЦ МП в Україні, і про це всі знають окрім вас.
Відповісти
Не розводьте ці марнославнні дискуссії.
У нас багато спеіалістів у релігії, які не памятають коли останній раз були в храмі.
Люди зробили хорошу справу,посадили ліс. Зробили це з молитвою, нікому не чинячи зла. І ліс цей буде рости на Волині, в Україні.
А усім політично стурбованим, рекомендую занятись спостереженням за обєднанням або розєднанням, нашої любої найпатріотичної опозиції.
А справи церковні у політику краще не вплутувати.
Відповісти
Читайте офіційні документи! А інакше, якщо не вірити офіційному статусу, який прописаний в документаціях, тоді і Україну рахувати незалежною теж можна тільки номінально. І Конституції України теж можна не вірити.
Відповісти
А Патріарх у вашої УПЦ є? І хто він та де сидить? Ось вам і відповідь! Не словоблудьте! 100% підтримую "до УПЦ МП"
Відповісти
Тепер слухайте уважно.
Поняття "Патріарх" - номінальне і несе значення ,по великому рахунку, "отець". Є, наприклад, Польська Автокефальна Православна Церква, її предстоятелем є митрополит, але не патріарх. А існує напів-єретична Українська Автокефальна Православна Церква(Канонічна), в яку втік ваш Ведмеденко, там теж є патріарх на ім"я Мойсей. Так що ж тепер? Пропонуєте їх визнати і ходити до них у храми? Бо якщо слідувати вашою логікою, оскільки там є патріарх(по факту самосвят), значить це СУПЕР-ПУПЕР церква...
Далі, існує в церковних канонах поняття Євхаристичного єднання Православних помісних Церков. Це поняття, простою мовою, означає спільну молитву та Причастя з однієї чаші усіх предстоятелів Помісних Церков. Помісними павославними Церквами на сьогодні є:
Константинопольська
Елладська
Кіпрська
Єрусалимська
Антиохійська
Олександрійська
Грузинська
Руська
Польська
Чеських земель і Словаччини
Сербська
Руминська
Болгарська
Православна Церква в Америці.
Скажіть мені наступне, хіба ви пригадаєте такий момент, щоб ваші єрархи співслужили хоча б одном з предстоятелів цих Церков? Я не пам"ятаю, бо фактично це би означало визнання УПЦ КП частиною офіційно визнаного, а не підпільного, православного світу. А оскільки немає соборності, не може бути і єдності і, зрозуміло, не може бути і ніякого визнання. Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир митрополит Київський і Всієї України щороку засвідчує таку єдність з усім Православним світом, коли саме на його запрошення і на Божествених Літургіях нашої Церкви щороку присутні предстоятелі інших помісних церков.
А щодо офіційного статусу УПЦ - САМОКЕРОВАНА, НЕЗАЛЕЖНА У СВОЄМУ УПРАВЛІННІ З ПРАВАМИ ШИРОКОЇ АВТОНОМІЇ. Це говорить про те, що до надання Автокефалії залишився один крок, а от що будете робити Ви, коли, через свої ігри, залишитесь за бортом, ось це вже питання.
Далі, УПЦ КП офіційно визнає Таїнства УПЦ і її духовенство
готове вже хоч завтра співслужити з духовенством УПЦ, це говорить про те, що КП хоче щоб їх хоч хтось визнав...А цього чомусь не трапляється. Так, вас напів-визнали греко-католики, але з якого б дива, я будучи православним, пхався за визнанням до уніатів. Вони кого завгодно визнають, аби Папі підкорити. Ч и ви забули як насаджувалась унія? І навіть те, що на ваших літургіях дуже часто бував у вівтарі католицький біскуп Маркіан, з чого доречі були шоковані всі і навіть ваші священики, жодним чином не дало вам ніякого морального права говорити про якесь там право на щось там.
Ваша церква знаходиться в світовій ізоляції і ваше духовенство неоднократно переходить під покровительство нашої юрисдикції(приклад по Луцьку, екс-ректор вашої семінарії протоієрей Іоан нідзєльський), однак жоден з наших священиків не перейшов до вас. Також загальновідомим фактом є те, що ваше духовенство часто-густо охрещує своїх
дітей в наших храмах, звичайно тишком-нишком, бо розуміють
абсолютно чудово те, що таїнства в церкві, яка знаходиться поза єдністю з усім Павославним світом не звершуються, Бога в них немає.
Тому, шановна Марусе, не знаючи про що пишите, краще не пишіть нічого взагалі. Ваші пізнання в цьому питанні на рівні "в нас патріарх", "ви москалі","геть московського попа" і т.п.. Є поняття церковних правил і канонів, які ніхто не може обійти, навіть ваше КП, яке так намагається запхнути себе в ті канонічні норми.
Шануйтесь.
Відповісти
Іди-но вдома краще посуд помий
Відповісти
Елладська православна церква (грец. Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος)) — частина ширшої Грецької православної церкви — автокефальна помісна православна церква.
Предстоятелем Елладської православної церкви є Ієронім ІІ (Ліапіс). Його офіційний титул — «Блаженнійший архієпископ Афінський та всієї Еллади». Резиденція предстоятеля Елладської церкви — Благовіщенський кафедральний собор в Афінах.(Зверніть увагу Архієпископ а не Патріарх)
А предтоятелем Української Православної Церкви Митрополит Володимир.
Ось так Маруся...
Відповісти
Гарна ідея.)
Відповісти
А що без ряс і хрестів дерева не приймуться.Показуха чистоі води.І для чого тут теебачення,щоб животи всі побачили
Відповісти
Аби до чогось вчипитись!!! Що ж ви за люди то такі?
Ряса є офіційною формою духовенства, як військова форма у вояк. Чому ж військовослужбовці будучи на службі не ходять в шортах чи в спрортивних костюмах??
Відповісти
Таку гарну річ зробили, всеодно обсирають :)
щоб сподобатись Вам, треба на шию прапор України повісити, як це в УПЦ КП зробили.
Фешн, шотам
http://www.pravoslavia.volyn.ua/image.php?photogalleryitemid=5833
Відповісти
піонери нації :)
Відповісти
Чувак...семінаристи це ті самі студенти! І переважна більшість студентів які отримують статус МАГІСТРІВ та одягають відповідний одяг також на шию повязують прапор України! А не те що ВАШІ ПОПИСЬКА тільки МОСКОВІЮ БОГОТВОРЯТЬ, а чомусь купити квиток і поїхати туди на завжди НЕ НАВАЖУЮТЬСЯ!!!!!
Відповісти
пора і нам брати з них приклад, а політика тут ні до чого.....
Відповісти
ось ти завтра і дай сам приклад
Відповісти
це не робить з них людей. саджаючи дерева не змиєш кров в якій стоїш по пояс.
Відповісти
Це яка така кров?? Про що мова взагалі?
Відповісти
ну, наприклад про хрещення русі (геноцид наших предків), страчування "відьм", інакодумців. Це щодо крові. А так, ще, цькування науковців, боротьба з презервативами і тверезим глуздом, задурманювання мізків за ради викачки грошей... Продовжемо?
Відповісти
Це все ви про православних(крім Хрещення Русі)??? Не смішіть.
Давайте будемо йти вашою ж логікою, - ми повинні ненавидіти німців і поляків, бо їхні предки вбивали наших предків. Логічно? За вашою логікою - так, а я так не думаю. Якщо ви такий розумний, то повинні були б знати, що Християнство на Русі було ще до Хрещення Русі. А сама ця подія, швидше легендарна ніж фактична. Звичайно, коли князь Володимир прийняв християнство і вступив у близькі стосунки з християнським світом, певні зміни у релігійному житті народу відбулись. Але, давайте дивитись правді у вічі, якби не християнство, то ми були б зараз на рівні з Монголією. Християнство принесло за собою культуру, освіту, мистецтво, а зникнення язичництва було банальним наслідком цих позитивних зрушень. Доречі, подібне відбулось і в Римській імперії.
Стосовно "задурманювання мізків", - називайте як хочете, але ніхто нікого не змушує вірити у Христа, ходити до храму і т.п.. Ви так говорите, ніби взяли всіх за шкибарки, привязали до стільців і змусили пів-року, з дня в день, слухати лекції про християнство. Це абсурд. Я вам більше скажу, що немала частка прихожан православних храмів, є швидше захожанами і зовсім не цікавляться ні догматичними ні іншими питаннями стосовно свого віровизнання, їм вистачає просто поставити свічку. Тому, ніхто нікого не змушує і не схиляє, в жодному разі палками не гонять у храми і тим більше, ніхто там не змушує кидати 1-2 грн в шкарбоньку, - ВСЕ ДОБРОВІЛЬНО!
А стосовно висадки дерев, - це просто добра і корисна для усього суспільства справа. Якби це зробили, наприклад, музиканти усіх Луцьких рок-гуртів, то ніхто б не казав, що це піар чи щось там ще, а хлопали б в долоні. А це було б все тим самим. Проблема у кожного з вас тут швидше в особистій ненависті до Церкви та духовенства, але це аж ніяк не означає, що Церква немає права на те, щоб робити добрі, суспільно-корисні справи.
А в усьому іншому, в нас демократія. Кланяйтесь хоч своїм пенькам, хоч науковому прогресу, хоч Леонарду ДаВінчі - вас ніхто не зачіпатиме і не осуджуватиме, бо це ваша особиста справа. От і ви нікого не судіть.
Хоча, особисто я сумніваюсь, що ви є віруючою людиною, навіть і древослвом чи неоязичником.
Відповісти
ми повинні ненавидіти всіх хто в силу різних беззмістовних і безпідставних, нічим не обгрунтовуваних вірувань вбивав інших людей.
Те що були групки християн ніхто не заперечує, але вони не чинили загрози іншим групам до хрещення що нагадувало холокост.
В Римській імперіїї перше що зробили християни це закрили бані.

З Монголією????
Ви в своєму розумі? Знаєте чому ми користуємось арабськими цифрами і коли ми почали ними користуватись? Я вам нагадаю. Під час перших хрестових походів з праведним геноцидом мусульман, які вже додумалиь використовувати нуль, не кажучи про досягнення в астрономії. Це було все одно що на нас зараз 100 мільйонів монгол нападе.
Я б з вами погодився на рахунок "ніхто нікого не змушує", але попи рвуться в школи, а діти самі ще не в змозі зрозуміти що це все є маразм і мракобісся, от вони і стають наступним поколінням зомбі, адже коли тобі з 7 років тлумачить переважна більшість людей будь що (маразматичну історію про бога), то ти в це неодмінно повіриш...
Все християнство побудоване на страху. Не роби те, бо попадеш а пекло, не роби се бо це гріх. Ви правельно сказали що більшість так званих християн ними не являються адже навіть біблії не читали. Але страх це велика сила і попи вміло застосовують це.
Звичайно що висадка дерев це добра справа. Але що добріша справа? Будівництво чергового філіалу для викачки грошей (церкви), чи спортивного майданчика, наприклад???
церква не має права на існування в розвинутій державі з освіченими людьми. Я 14 днів був в Голандії. Обїздив її ПОВНІСТЮ !!! І побачив лише ТРИ церкви. Звісно їх більше, але тільки в Луцьку їх чи не з 50. І як живуть вони і як ми?!
Так я ненавиджу церкву лицемірів і християнство, втім як і мусульманство іудаізм і інше мракобіство, і рахую ВСІХ хто на таке ведеться,.. мяко кажучи людиною яка має недостатньо розвинуту логіку і причинно наслідковий звязок.
Звичайно я не віруючий. Я ж не дурак. Але віра наших предків була такою ж обгрунтованою як і віра в те що є розмовляючі змії і що ходячі мерці існують, просто вони не вбивали в таких масштабах за свою віру...
Сидіть в своїх церквах і зомбуйтесь не виходячи на зовні, не включайте свої дебільні песнопенія по неділях, не влаштовуйте своїх стадних процесій по серед міста, не лізьте в школи зі своїм брєдом, не вивішуйте бігборди зі своїми бредовими цитатами з біблії, не говоріть мені христос воскрес чи іссусся рождає, і ніхто вас не буде зачипати. а так ви самі нариваєтесь. і не варто прикриватись посадженими деревами. Я за своє життя вкрав 1 жвачку задля спортивного інтересу, а на ті гроші що вони тирять можна сибір засадити.
Відповісти
Важко вас зрозуміти... Але я вам наступне скажу, в нас вже був час, коли церков не було, чим закінчилось це, ви чудово знаєте.
А щодо всього іншого, це лише ваша, ні чим не підкріплена думка, тому, про щось говорити далі дуже важко.
І ще раз, ніхто нікого ні до чого не примушує. А в інакшму випадку, переселяйтесь в ліс і там живіть. Тоді ви зможете не ненавидіти всіх і вся.
Відповісти
коли в нас не було церков ми в космос полетіли.
Відповісти
І чим це закінчилось, щось не можу зрозуміти?
Відповісти
"Звичайно я не віруючий. Я ж не дурак."
йа ж не дурак, йа дуже вумний, правда мама?
Відповісти
Душа радіє, що хтось ще насаджує ліси, а не вирубує.

Кажете " показуха"? А нехай і так! А Ви в своєму житті зробили хоч щось для майбутнього покоління? Не для себе - а для когось!
Відповісти
це можна порівняти з тим як кандидати в депутати перед виборами вікна в якійсь школі поміняли. а далі срать вони хотіли. в кожного з них машина коштує як 1200 дерев, а якщо взяти ще їхні цяцьки на цепочках то на всі 20 000
Відповісти
В мене таке відчуття, що у вас або мізків зовсім немає, або жви працювали в єпархіальному казначействі, що все так "знаєте" що і скільки. Оскільки другий варіант відпадає одразу, - залишається перший.
Відповісти
в мене таке відчуття що вам терміново помолитись треба
Відповісти
Дивлячись на коменти вражає те, що будучи альпіністими, виживальцями ( шлях вверх або вниз), які при будь-яких обставинах стараються всеодно зберегти своє (дітей своїх) життя, ми постійно нищимо себе своєю ядовитою гордістю. Якою??? а такою яка не бачить насамперед перед собою іншу людину, та поняття як "Творець" і " Любов" чомусь витісняється страшною епохою яка колись у нас була - ЯЗИЧНИЦТВО. На превеликий жаль люди не читають справжньою історії яка не тількі в інеті, в коментах у книжках історії різних видавництв, а в монументальних, в нових розкопках і т.д. що б не було ніхто не лякає якимось страшним дідусем на небі, але є ще справедливість і праведний суд якого в язичництві немає хіба що у казках!!!
Відповісти
Останні новини
Луцьк в тумані. ФОТО
25 жовтень, 2013, 15:29
На Волині священики висадили понад 1025 сосен. ФОТО
25 жовтень, 2013, 15:02