Євромітинг у Нововолинську. ФОТО

Євромітинг у Нововолинську. ФОТО
Євромайдан у Нововолинську зібрав кілька сотень людей.

Попри те, що про захід було заявлено депутатами міської ради та громадськими активістами лише у п’ятницю увечері, нововолинці доволі жваво відгукнулися на таку ініціативу, - пише ПроНовік.

Мешканці гірничого міста висловили свою принципову позицію стосовно євроінтеграції України. Живучи на кордоні із Польщею, наші жителі знають про усі переваги та недоліки членства у ЄС, проте вважають, що для нашої держави європейський курс розвитку – найбільш слушний.

Озвучили на мітингу і Євромеморандум. На прохання журналістів Проновіка організатори поділилися з нами цим ексклюзивним документом. Наводимо його текст повністю:

"Ми, громада міста Нововолинська та селища Жовтневе, обурені рішенням Кабінету міністрів України про призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Розцінюємо це як зраду національних інтересів найвищими посадовими особами країни – Президентом Віктором Януковичем та прем’єр-міністром Миколою Азаровим.

Розпорядження уряду Азарова про припинення процесу підготовки укладання угоди між Україною та Європейським Союзом вкотре поставило на коліна велику українську самостійну державу.

Нинішній режим від імені народу пропонує нам повернення в минуле, консервування корупції, бідності, насильства, вибіркового правосуддя, цензури слова, порушення прав та свобод громадян.

Нововолинськ завжди був, є і буде європейським містом. Це наш курс, наше бачення майбутнього для наших дітей. Ми, громада міста Нововолинська та селища Жовтневе, заявляємо про неприпустимість геополітичного повороту. Україна — європейська держава, ми ніколи не станемо сировинною колонією для Росії.

Віримо, що Європа, яка вчора була шокована заявою керівництва нашої держави про зміну курсу інтеграції, сьогодні усвідомила – прагнення українського народу і бажання нинішнього режиму нічого спільного між собою не мають.

Ми, нововолинці, повинні продемонструвати всьому світу, що Україна гідна бути частиною об’єднаної Європи, а українці – європейська нація, здатна захищати свої інтереси.

Непідписання угоди – це найбільша поразка, яку не можливо допустити.

Вимагаємо від Президента України Віктора Януковича негайно скасувати ганебне рішення уряду Миколи Азарова, відновити переговорний процес та підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Вимагаємо терміново зібрати позачергову сесію Нововолинської міської ради та прийняти відповідне звернення, яке направити на ім’я Президента.

Нововолинська громада"


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що далі? після вчорашнього побоїська у Києві? Як зробити гнилому режиму капут?
Уже пропонують почати студентський страйк.
Але самі студенти вишів і коледжів погоди не зроблять, навіть якщо застрайкують.
Тут треба не по-дитячому діяти. І не студентам.
А як?
Відповісти
Останні новини
Євромітинг у Нововолинську. ФОТО
24 листопад, 2013, 22:12