Луцька міська рада дозволила страйкувати. ФОТО

Луцька міська рада дозволила страйкувати. ФОТО
Луцька міська рада закликає керівників підприємств і організацій не перешкоджати працівникам законній участі у загальнонаціональному мирному страйку, оголошеному в Києві 1 грудня 2013 року.

Відповідне рішення «Про стан громадянських прав і свобод в Україні та підтримку євроінтеграційного курсу держави, підготовлений фракціями ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода», міська рада прийняла 3 грудня на позачерговому зібранні.

Окрім депутатів різних рівнів, громадських діячів та журналістів у сесійній залі було чимало молоді, учасників луцького Євромайдану, які прийшли з державними прапорами.

Текст проекту рішення зачитував депутат Сергій Григоренко, який розпочав виступ з вітання, вже традиційного для Євромайдану: «Слава Україні! Героям Слава!», «Слава нації, смерть ворогам», «Україна – понад усе!».

У рішенні йдеться: «Враховуючи крайню небезпеку, яка нависла над Україною у зв’язку з брутальним та цинічним порушенням громадянських прав під час жорстокої і кривавої розправи спецпідрозділу «Беркут» над учасниками мирного Євромайдану вночі 30 листопада 2013 року у Києві, враховуючи рекомендації постійної депутатської комісії, міська рада вирішила звернутися до керівників підприємств, установ, організацій різних форм власності, що діють на території міста, із закликом не перешкоджати законній участі їх працівників у загальнонаціональному мирному страйку, оголошеному в Києві 1 грудня 2013 року «Штабом національного спротиву» та підтриманому Луцьким народним віче 2 грудня 2013».

Рішення не стосується закладів охорони здоров’я, освіти, підприємств ЖКГ, Луцького підприємства електротранспорту, виконавчих органів Луцької міської ради.

Окрім цього Григоренко попросив присутніх максимально мобілізуватися. Він зазначив, що нині в державі є два фронти боротьби: луцький євромайдан і Київ. Тому жодних не повинно бути перешкод для людей, які хочуть висловити свої громадську позицію.

Проект ухвалили без обговорення. Усі 37 присутніх депутатів голосували за. Депутати від Партії регіонів у сесійному залі були відсутні.

Після ухвалення рішення про страйк міський голова Микола Романюк вийшов до учасників мітингу, що проходив під мерією. "Сьогоднішнє засідання сесії міської ради підтвердило, що депутати міської ради, міський голова разом з вами! Слава Україні!", - заявив Романюк.

Його промова завершилася оваціями мітингувальників.

"Ми любимо Вас, Микола Ярославович!", - заявила одна з протестувальниць.


















Рішення Луцької міської ради. Фото Андрія Козюри
Рішення Луцької міської ради. Фото Андрія Козюри

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильне рішення! Не загальний страйк, а не перешкоджати! Хочешь йти, пиши заяву і йди, а хто хоче працювати - той працює і без усяких там...! А розумні зрозуміють..., тим більше, що Євросоюз опозиції чітко заявив - мітенгуйте, но у рамках закону!
Відповісти
це наш мер) не те, що губернатор(((
Відповісти
А що ж там наші депутати-благодійники у вр? Не змогли сердешні дістатись до голосуваня? Ворон ворону око не виклюне. А ви засранці обирайте їх знову
Відповісти
кого вибрав?ждем архангела гавриїла,чи щось робим?їдь в росію,під кітайську границю..пахай ..там твої руки в почьотє будуть..є програма по переселенню-звернись в рос.консульство.барак безплатно
Відповісти
це з якої школи ці "робітники та селяни, трудівники від зорі до зорі"?
Відповісти
Студентів це рішення не стосується ?
Відповісти
"не перешкоджати працівникам законній участі у загальнонаціональному мирному страйку" - може "не перешкоджати законній участі працівників у загальнонаціональному мирному страйку", га?
Відповісти
Студенти мають право не йти на пари. Їм за це нічого не буде)
Відповісти
и в мозгах не добавится/лучше шли бы в спортзал при случае себя защитили .
Відповісти
ТОвариство Пропоную завтра піти з перевіркою до наших організаторів Пащенка на Олімпію та Кодзюру-Романюка в Буратіно і побачити чи правду вони казали що за страйк...
Відповісти
ЧЕРГОВИЙ МАРАЗМ ВІД РОМАНЮКА І КО - ВОНИ ДОЗВОЛИЛИ СТРАЙКУВАТИ НЕ СМІШІТЬ КУРЕЙ ЦЕ І ТАК ДОЗВОЛЕНО ЗАКОНОМ ЙДІТЬ КРАЩЕ ПОВЧІТЬСЯ....
Відповісти
Ну й йолопи на чолі з Романюком, чим ви тішетеся? Ну почнуть взатра стряйкувати Теремнохліб і Кічкарівка, шо ж ви бовдурі людям скажете, коли хліба в магазинах не стане. Чи не вийдуть на роботу Волиньгаз і Обленерго? Мудаки, чим ви тішетеся з своїм комсомолцем?
Відповісти
про голод без комуни
Відповісти
Ех муля сам ти мудак і йолоп! Романюк чудовий мер Він розуміє правильно народ. Це дійсно народний мер.І не бійся з голоду ти не здохнеш- хліб буде.
Відповісти
Я не зрозуміла: другий пункт перекреслює перший?
Відповісти
Останні новини
Луцька міська рада дозволила страйкувати. ФОТО
03 грудень, 2013, 15:52