Подробиці кримінальної справи проти активістки Євромайдану. ДОКУМЕНТ

Подробиці кримінальної справи проти активістки Євромайдану. ДОКУМЕНТ
Активістку луцького Євромайдану Майю Москвич слідчі підозрюють у хуліганських діях, вчинених групою осіб, що супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом.

Про це йдеться у повідомленні про підозру, копію якого має ВолиньPost.

Епізод про хуліганство розслідується в рамках кримінального провадження стосовно подій 2 грудня, коли мітингувальники проводили пікет біля приміщення Волинської обласної ради.

У цій справі фігурують й інші відомі політики та громадські діячі: Ігор Гузь, Богдан Шиба, Сергій Григоренко, Володимир Бондар, Микола Собуцький.

Стосовно Майї Москвич, то їй інкримінують хуліганські дії, пов’язані із винесенням з приміщення облради трьох портретів Януковича, вартість яких оцінили у 540 гривень.

«Реалізуючи свій зазделегідь спланований злочинний намір, 02.12.2013, близько 10 години Москвич М.Ю., … діючи умисно з особистих корисливих політичних мотивів, … грубо порушуючи громадський порядок, … самовільно захопивши лідерство серед мирних мітингувальників, діючи за попередньою змовою з групою осіб з депутатом Волинської обласної ради Гузем І.В., депутатами Луцької міської ради Шибою Б.П. і Григоренком С.А., колишнім головою Волинської облдержадаміністрації Бондарем В.Н. та одним із лідерів молодіжного середовища «Євромайдан у м. Луцьку» Собуцьким М.М., … організувала похід демонстрантів з Театральної площі м. Луцька до будівлі Волинської обласної ради … для забезпечення вчинення хуліганських дій, шляхом використання мирних мітингувальників для тиску на працівників міліції, що здійснюють охорону громадського порядку», - йдеться у повідомленні про підозру, яку вручили Майї Москвич.

Після прибуття учасників акції до будівлі Волинської ОДА, Ігор Гузь заволодів трьома портретами Президента Віктора Януковича, балансовою вартістю 540 гривень «для демонстрації особистої зверхності і безкарності, для самоствердження свого лідерства шляхом приниження гідності та поглядів інших громадян». Далі ці портрети були передані невстановленим особам, які «у зневажливій формі, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом» пронесли вказані портрети попереду колони мітингувальників у перевернетому головою до низу вигляді на Театральний майдан.

«Цього ж дня, близько 11 год. 30 хв. Москвич М.Ю., повернувшись на Театральний майдан, … знаходячись на сцені в ході проведення мирного мітингу, … на якому було близько 1000 осіб, публічно заявила, що один із вказаних портретів вони повинні спалити, інший – повісити на дерево, а третій – віддати людям на мітингу, щоб вони зробили з ним все, що захочуть. Після цього Москвич М.Ю. … особисто пошкодила один із портретів із зображенням Януковича, зробивши в ньому отвори біля шиї, та в ці отвори протягнула мотузку у вигляді петлі, який передала невстановленим особам. Останні … прикріпили його на гілках з ялинки, … де згодом він був вилучений працівниками міліції», - йдеться в повідомленні про підозру.

В зв’язку із цим Майю Москвич підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб). Максимальне покарання за цією статею – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Нагадаємо, у середу 11 грудня активістці луцького Євромайдану Майї Москвич вручили підозру про вчинення хуліганських дій.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 73
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правоохоронці, там ще був Грицюк!
Відповісти
Дитині не вистачило пакет памперсів на ніч... Вона ж революціонерка!
Відповісти
Майданівці, а давайте зробим акцію, принесемо до міліції купу портретів Яника, хай тішаться!
Відповісти
Правельно, в тюрму псевдополітиків, кожна коняка має бути у своєму стійлі))))
Відповісти
тут без коментарів.лохторат .
Відповісти
Розстріляти!!!
Відповісти

Ого, так це ж як у 1938- 1939 роках. Хлопці треба стояти до осьтаннього. А то кожного з нас можуть зарахувати до "ворогів народу"
Відповісти
Ігор Гузь заволодів трьома портретами Президента Віктора Януковича, балансовою вартістю 540 гривень...

1. 180 грн за портрет?!
це привід для перевірки раціонального використання бюджетних коштів!
2. виніс гузь, а собак вішають дівці.
3. дирку в портреті пробила...уууу, який злочин!
тут бандюки в людях дирки роблять, але - то ж прості люди, фас команди не було.
4.якщо суддя поведеться на цю х-ню та побачить кримінал, а не адмінку - громадскість має бути присутною на всіх процесах всіх суддів, закон не забороняє, судочинство в нас відкрите)
Відповісти
А чого козюрку не причепили ?
Відповісти
бо коли міинг він організатор!
а коли відгрібати то в нього хата з краю!!!
Відповісти
Дебілізм.Невже ці Пилипюк і Приймачок думають,що все минеться їм безкарно? Чисто політична справа.Хлопці,задумайтесь-після революціїї буде ЛЮСТРАЦІЯ
Відповісти
Тут жодної політики, лише хуліганство
Відповісти
кожній владі потрібні і міліція і прокурори, які повинні захищати їх крісла, а Люстрація буває щодо політиків і найбільших крикунів
Відповісти
польща,угорщина,прибалтика всі країни які пройшли цей процес стали пострадянськими (фактично) а в всіх інших брєжнєвци та їх холуї ще дальше людям бакі забивають поки створюється новий колхоз ілліча.як по яких принципах та якими методами те все там робилось можна прочитати і через гугл.є якісь технічні розбіжності але суть одна і таж.а кому цікаво цікавтесь.а саломанам саломанити з руки начальника,тоже комусь холуя..
Відповісти
Зупиняти караван Життя. У вас заслабі шмоньки...
Відповісти
Все правильно! Хочете показати які ви самовіддані революціонери-великомученики та поборники прав і свобод громадян - хай сажають вас у тюрму як Василя Стуса, Левка Лук'яненка і інших, посидите там і подумаєте над своїми викриками і дешевим популізмом
Відповісти
Судячи з матеріалів справи, за яйця повинні взяти також гуся,шибу і ко.)
Відповісти
вже і тут пише..
Відповісти
Сподіваюсь у правоохоронців є заява від "ПОРТРЕТА", на основі якої вони відкрили уголовну справу?
Блін який бред, невже вони тих дібілів-правоохоронців спеціально вирощують?
Відповісти
нема заяви.
дирка ж в портреті, всьо, не говорить...
Відповісти
люди а як ви хотіли увірватись в державну установу і забрати чужі речі як ви важаете то правильно і не має різниці чи то портрет яника чи то друга якась річ.
Відповісти
боже-боже. стид-сором. якби ж це були найбільші гріхи на волоні. хіба немає кого ловити? чи немає проти кого справи порушувати??? та навколо міста поїдьте і подивіться які хатиськи набудовані. це за які такі чесно зароблені можна так будуватися? чому при безкоштовній медицині люди купуть в лікарнях ліки? ви по аптеках пройдіться і перевірте чи ліки справжні. ви відзвітуйте волинянам чи є беркут наш луцький в києві. ви собі запитання задайте: а чи чиста моя совість перед громадою міста? а тоді будете по цих всіх людях справи заводити. СОРОМ! ГАНЬБА!
Відповісти
Закон один для всіх. Це європейська ціність:-)
Відповісти
чєчєтов як трактовщик закону на свой мові все вам пояснить.що таке європа та що він -чєчєтов закон.разом з суддею на поршаку..а тролі синіють..
Відповісти
неплохо сказано
Відповісти
ось це і є всі ваші "мирні мітинги", "законні дії" . ви ж так кричите,щоб всі діяли по закону. ось вони і діють)
Відповісти
любий лучанин. а в нашому місті немає інших проблем? чому ніхто не відкриває карні справи через випарувані гроші автомобілістів? де дороги??? чому ніхто не притягує до відповідальності директорів шкіл через те, що щомісяця всі батьки гроші здають на школу. чи в нас в законі таке прописано? в нас ще багато такого, над чим потрібно ПРАЦЮВАТИ. і будувати цю ДЕРЖАВУ! краще виходьте на майдан! бо ви ж у цій країні живете!
Відповісти
нащо там мова дурниць наробила вот тепер нехай за них і відповість
Відповісти
Не спорю і за це треба брати за дупу але і ця панянка не цукерочка.... неподобається яник намалюй портрет сама і спали... а красти щей публічно це якось не по націоналістичному:-)
Відповісти
загалом, майдан - це мирна акція, якою скористались тупі лідери опозиції у власних інтересах. Так само і гузь, шиба, бондар і решта компанії борців за власні інтереси. То ж чому тепер так критикувати. Ми йдем у Європу, нікому ніхто не дозволяв порушувати ті закони, які є чинними в нашій державі, і всі ми рівні перед законом. Звісно, шкода дівчини, але завжди варто діяти з розумом, а не на емоціях. А гузяка і Ко цим скористались, а тепер сидять по норках, ждуть того моменту коли все буде по їхньому, але в народі кажуть, прагнучи до чогось великого, ти того не здобудеш і втратиш те що маєш зараз. Хай подякує гузю і решті Ко, які її зараз кинули.
Відповісти
ніхто не заперечує скоєннє.
просто покарання має відповідати вчинку, злочину.
в даному випадку злочин не є кримінальним, він є адмінстративним, але його навмисно намагаються саме криміналізувати!
Відповісти
у повідомленні про підозру все чітко і змістовно зазначено.
Відповісти
так вже будуть всі "базарити" як ти тут."авторітєтно" і коротко?меседж такий,да?
Відповісти
люба Наталка ви перекриваете одну подію другою вона вина і мае бути покарана,
Відповісти
то проступок для вас..мощних господарників трєвожити..державних мужів коли сезон опалення підходить...без радянської влади тільки війна..то вже давно відомо..чого ти під цим ніком та всякіми там "волинянами",волинянками" строчиш? гаспада аффіцери пиши..
Відповісти
Волинь..... я в шоці.... в центрі бомжі гріються...позор. ганьба опозиція- бомжі, які хочуть захопити владу...
Відповісти
За законом України вкравши щось в людей на сумму бильшу 67 гривен можна отримати до 3-х років увязнення.Правоохоронці згідно закону мають на це право и правильно багато хто пише козел Гузь просто підставив дівчину.Але з другого боку і вона бачила,що робила.Так що закон України для усіх один,треба за свої дії відповідати.
Відповісти
Мы просто счастливы, что эту бандеровку осудят благодаря закону УССР.
Это ей возмездие от истории за то, что она плюёт на историю своего народа и потом проклята и Родиной и историей!
Відповісти
КАНАНОВІЧЬ ТИ?
Відповісти
Ще й нік вибрав "пр"... Пиши нік "ПРавнук лєніна", а то потім думай та гадай ти то чи не ти.
Відповісти
Так ти ще й Історії не знаєш. лєнін з сталіним не дожили, не розказали, що з нами Українцями творили стільки років. Бидло ти безграмотне. Вчи мову КАМУНІСТ
Відповісти
СУКИ !!! РУКИ ГЕТЬ ВІД ПАТРІОТІВ.В СЕБЕ В КАБІНЕТАХ ОБВІШАЙТЕСЬ ПОРТРЕТАМИ КРИВАВОГО ВІТІ. НАРОД ВЖЕ ВАС ДАВНО ПРОКЛЯВ.
Відповісти
да, коменти прочто "чудові", хай краще правоохоронні органи розслідують дійсно вартісні справи - крадіжки, вбивства, зниклі люди, а не цирк влаштовують... Мая - тримайся!!!
Відповісти
на прикладі нікому невідомої та не потрібної Майі і робиться політичний піар
Відповісти
А чому коменти видаляють? Де свобода думки?
Відповісти
Рэволюционэри заробитчани розбиглись обмочились три дня нихто не бачив залишились тильки незрозумили
Відповісти
Майя, моя ти мася - ти класна.
Не звертай увагу на цих проплачених ботів в віртуалі і реалі.
Закінчаться гроші, здується Янук і вони підіжмуть хвости.
Відповісти
Догралася цяця, пчолка революції Майя. Нє, Майдан це, канєшно діло для справ країни добре і патріотично. Но нищити портрет не мале моралного права. Я не за Янека, але біоенергетики, учені давно підтвердили той факт - як поведешся з фото, так воно тобі відповість. Своє велике "Фе" можна покаати іншими, демократичними способами, аніж плювати на потрети і вішати їх. Це дикунство, так само як і палити прапор противників і витирати в нього ноги. А якщо вже і хотіла довести свій патріотизм - хай би краще ту процедуру провели більш досвідченні "однополчанє" - Шиба або Гузь. Ще раз доводить боязливу шкуру Гузя, провокатора, який вміє тільки гавкати, та використовувати своїх альянсівців-ПІДГУЗНИКІВ як ширму
Відповісти
Повісь собі Вітю Йолкіна на кухні. Корисно для схуднення
Відповісти
Не має потребу в культі всяких там псевдо-вождів, особливо на кухні. Ожирінням не страждаю, так шо партрєт зека залиш собі. Як страшилку
Відповісти
Поважаю цю дівчинку, Пащенка, Собуцького за те, що вийшли.
Молодець і Гузик , і Козюркін, і Шиба - бо вийшли. Може вони і
не зовсім те що треба, але однозначно вони не гниль і гандони, які пройшли по списках Бюту в облраду і продали своїх виборців.
А ти мадам з Броварів як означила свою позицію?
Була на Майдані, зібрала теплі речі , дала гроші, щоб хтось міг поїхати і заступитися за тих кого побили 30 листопада?
Чи сидиш і клапаєш на клаві які всі гавно?
Не влаштовує, що робить Гудзик - зроби сама.
Відповісти
Ви, пане, за мене не переживайте. Моя позиція - з народом. Душею, мозком і тілом я на Майдані і з Майданом. А те, як Ви, шановний висловились гавно капаю - знаю трохи цю братію, особливо Гузя. І нічого доброго про нього сказати не можу!Ви б краще про свою позицію подбали. Проти дівчини не маю нічого, сама собі зле зробила тою виходкою. А ті, як ви висловились НЕ ГАНДОНИ,чогось не зробили те, що зробили вона, з них як з гуся вода. Точніше з Гузя вода, бо моя хата скраю. Тільки і робить те, що ось на таких дівках і хлопцх з альянсу виїзджає!
Відповісти
дурдом
Відповісти
почитав коменти:
ця дівчина виявилась "мужиком"
а коментатори ПР "бабами"
Відповісти
Прихильники і служаки Ригів! 15 грудня1967 р. вашому Пахану суд УРСР присудив першу ходку.Не забудьте відмітити.
Відповісти
Та скільки того діла. Та занести під прокуратуру 100 портретів Януковича. Та поставити на сходах. Та зробити флеш-моб який прикольний. Тільки ж самі портрети не псувати. Та зробити розголос на всю Україну!
А вішати, петлю робити, палити - то справді дурість була.
Відповісти
А хто і де купував такі ДЕШЕВІ Фотопортрети???
Відповісти
О, правильна підказка. Друконути на принтері 100 примірничків гаранта - і на сходи, до двере
Відповісти
Уже давно мене перевірити: від голови до ніг. Де це видано, щоб три фотки коштували 540 гривень. Перший факт. де відмиті гроші. А щодо того, по європейському чи ні - ну це для них маленька шокова терапія, яку вони влаштовують народу щодня. Хіба такі ціни і такі доходи населення, свавілля влади і беззахисність простого українця - то по-європейському. А тут портрети винесли. От скільки лизоблюдів повилазило зі шпарин.
Відповісти
Гузь, блін! Ну прокоментуй новину!
Відповісти
1937 рік
"самовільно захопивши лідерство серед мирних мітингувальників" - а чому Янукович чи Азаров не можуть та само зробити? Вийти на Майдан і самовільно захопити лідерство серед мирних мітингувальників.
А тим, хто єхиднічає, хочу сказати: "це ви маєте відповідати за свою сталіністську позицію!"
Відповісти
Це не 37-й рік, це Оруелл 1984.
Відповісти
знаєте,шановні журналісти,якщо вас так можна назвати, ваша робота всебічно висвітлювати будь-які події, що творяться в нашій країні, а не писати статті,які ЯВНО висловлюють прихильність з одного боку. власну думку можете висловлювати між людьми свого оточення,а не видавати її за громадську. як це ви робите в усіх статтях Волиньпосту.
Відповісти
та тут все ясно, як білий день.
дівка трохи не права, проти неї сумнувна дірка у портреті!
читайте доки про підозру:
виніс портрети гузь (заволодів)
вона несла до гори ногами - це не злочин, просто вона переплутала, випадково, дивилась на портрет зверху вниз і він для неї не був догори ногами, а враховуючи, що вона блондинка ;) то їй здавалось, що і всі бачать як вона - не перевернутим.
пробила дірку - так вона це зробила не з метою принизити, а з метою просунути шнурок, щоб було як підвісити.
плювали не встановлені особи.
вішали не встановлені особи.
хлопці, це не кримінальна справа, це сором правоохоронних органів.
вліпили би їй адмінку зразу і вам честь за пильність, дівчаткові наука та попередження, громадскість нормально сприйняла, а так тільки себе спозорили.
Відповісти
Ви все правильно підмітили.
Відповісти
Прокуратура вже геть з глузду з'їхала? Бандюгани людям в головах дірки роблять та на волі досі ходять, а тут за пошкодження портрета гамнюка? не тим займаєтесь, панове, не тим!!!
Відповісти
Може ці два блазня "вислужитись" хочуть. Типу влада не зміниться Вітя їм потім Гноя України дасть?
Відповісти
Я думаю,вона вже десь криївку копає в лісах Волині,як Корчинський ))) Під варту її,нехай 60 днів подумає що зробиила...
Відповісти
Майя,Вы же хотите в Европу? А голову включить --забыли? Ведете себя как хамы ,а как ответить по закону так ссыте ....Сразу в интернет -"типа спасайте меня ,выходите ,боритесь" Да за кого ?за вас? А кто Вы такая? Вы чего-то достигли в жизни? Жили в подвале и не выходили оттуда? Или вы живете в нашей стране среди людей -выучились, не голодаете ,пользуетесь всем тем ,что строили далеко не вы.
Відповісти
Короче-любите кататься -любите и санки таскать!А поливать Президента,глумиться над его портретом -удел недалеких и безграмотных людей,которые иметь свою точку зрения видимо не могут по определению (только с подачи псевдолидеров майдана)
Відповісти
1. Фото тех двух, кто подписал документ - на первую полосу.
2. Взять комментарий видных юристов в Киеве с анализом допущенных ими нарушений.
3. На этом основании - занести их фамилии в "черный список" для люстрации.
Відповісти
Молодец Виктория)
Відповісти
Браслет одели ?
Гуманный суд у нас однако.
Надо было тебе условку впаять.
Заигралась же девочка
Відповісти
Останні новини
Подробиці кримінальної справи проти активістки Євромайдану. ДОКУМЕНТ
12 грудень, 2013, 09:07