Прокуратура Луцька пояснила, чому вона проти прапора ЄС біля мерії

Прокуратура Луцька пояснила, чому вона проти прапора ЄС біля мерії
У прокуратурі міста Луцька вважають, що Луцька міська рада не мала права приймати рішення, згідно з яким біля Луцької мерії підняли прапор ЄС, а на в’їздах в місто розмістили символіку Євросоюзу.

Про це йдеться в офіційному роз’ясненні прокуратури міста Луцька, яке оприлюднило видання Під прицілом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Прокуратура міста Луцька відбирала пояснення у працівників Луцької міськради, в тому числі у міського голови Миколи Романюка, розпитуючи про підняття біля будинку мерії на вулиці Богдана Хмельницького прапора Євросоюзу.

Нагадаємо також, що 25 листопада Луцька міська рада прийняла рішення, у якому, зокрема, йдеться: "Підтримати ініціативу Луцького міського голови Романюка М.Я. щодо розміщення біля приміщення Луцької міської ради прапора Європейського Союзу з моменту ухвалення рішення і до 29 листопада 2013 року включно. Доручити департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради до 28 листопада 2013 року встановити таблички у вигляді прапорів Європейського Союзу на всіх в'їздах до міста Луцька".

Саме до цього рішення Луцькради має претензії прокуратура. Прокурор міста Луцька навіть готується пред’явити позов до Луцької міської ради, аби та визнала нечинними та скасувала ці пункти.

Прокурор вважає, що давати вказівку вивішувати прапор чи іншу символіку міська рада має право тільки в частині національних символів України. А прапор Європейського союзу - і не Державний Прапор України, і не символіка міста Луцька – з’ясували у прокуратурі.

А отже Луцька міська рада "не мала законних підстав приймати рішення зобов’язального характеру щодо розміщення будь-якої іншої символіки крім тієї, що визначена нормами національного законодавства та нормативними актами органів місцевого самоврядування", - вирішили у прокуратурі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Є давно відомий постулат:"Те,що не заборонено,те дозволено".
Відповісти
Недоумок ч.2 ст. 19 Конституції визначає дії органів самоврядування а твої постулати стосуються виключно фізичних осіб. " пора знати папа Карло"
Відповісти
всерівно, як пише закон. У них головний закон - власне хочу. Захищаючи прапор Євросоюзу, вони масово чинять кримінальну публічну наругу (ст.338 КК) над Державним прапором України у спосіб його розмальовування.
Відповісти
Упостулаченим постолам не слід виходити з коментарами до тієї пори коли вони не зрозуміють різниці мі аостолом і остолопом.
Відповісти
До відома прокуратури,Європа-це наш стратегічний вектор розвитку.І нічого немає в тому поганного чи тим більше злочинного,що представники громади Луцька прийняли на своїй сесії рішення встановити символічні напрямки цього вектору задекларовані ЗАКОНОМ і ПРЕЗИДЕНТОМ.
Відповісти
За також ж логікою, тепер прокуратура Волинської області мала би викликати для дачі пояснень голову Волинської ОДА Бориса Клімчука та голову Волинської обласної ради Володиммира Войтовича. Для дачі пояснень, на якій підставі 14 жовтня 2013 року вони піднімали на Київському майдані освячений прапор Євросоюзу? На місці прокурора області Андрія Параки я би доручив цю "почесну" місію своєму першому заступнику Володимиру Троцу. Нехай би зять допитав свого тестя, під яким, зрештою, прапором той збирається будувати майбутнє для їхніх дітей та онуків?
Відповісти
Сашко! Якщо тебе пам'ять підводить, то нагадаю, що біля ОДА прапор запропонував вивісити і саморуч піднімав його владика Михаїл!!! Ще питання?:)
Відповісти
здається, всі добре руку приклали:

bit.ly/1k5aPuG
Відповісти
Напевно Парака хоче перенести прапор Євросоюзу до цукрового заводу. Тут він побудував територію під автомобільний ринок і зганяє туди машини.
Відповісти
Парламентська Асамблея Ради Європи відзначила місто Луцьк Почесним прапором Європи за вагомі досягнення у євроінтеграційній діяльності. Почесний прапор Європи свідчить про те, що Рада Європи визнає досягнення Луцька в збереженні яскравої самобутності, поширенні європейської ідеї, налагодженні міжнародних контактів, зміцненні побратимських зв’язків із закордонними містами.
21 серпня, під час урочистої академії з нагоди 926-ї річниці Луцька відбулась церемонія вручення місту Почесного прапора Європи. Міському голові Миколі Романюку його передав національний радник і почесний член Парламентської Асамблеї Ради Європи Віктор Раффі.
Відповісти
Почесний Прапор Ради Європи і Прапор Європи це абсолютно різні речі. Перший - є нагородою РЄ нарівні з Дипломом, Таблицею та Призом Європи. А другий - символом Євросоюзу, як субєкта міжнародного права, до якого Україна не має стосунку. На флагштоці міськради вивішено саме Прапор Європи.
Відповісти
Ну от почесний прапор і стоїть у кабінеті мера, а все інше протизаконно! Зустріти делегацію з Євросоюзу і в знак поваги вивісити, це зрозуміло, а у іншому випадку, не будучи навіть асоційованим учасником ЄС... ну це сміх! Давайте без емоцій тверезо дивитись на це все - одне діло на мітингах, Майданах махати, а друге - вивішувати біля державних установ!
Відповісти
Чому не підписати лист конкретною особою?
Відповісти
Купляйте памперси потенційні бомжі!!!
Відповісти
Організувати круглодобове чергування біля прапора. Загроза демократії
Відповісти
І Яник, і Азіров, вже за інтеграцію, та за ЄС.
А прапор євросоюзу зло.
Де логіка?
Відповісти
Ледь не вся Україна ходить в одязі з Китаю. А прапора КНР не вивісили. Де логіка?
Відповісти
Луцька прокуратура повністю себе скомпрометувала!
Відповісти
Що хотіти з хворих людей :( Вони вже не знають до чого причепитись :( Це таким чином вони захищають інтереси держави, керівники якої на кожному кроці говорять про євроінтеграцію.

Відповісти
Михайло! Ти не глупа людина, но таке писати?!:)
Особисто для тебе повторюю: зустріти делегацію з Євросоюзу і в знак поваги вивісити, це зрозуміло, а у іншому випадку, не будучи навіть асоційованим учасником ЄС...?!:)Без емоцій тверезо дивись на це все - одне діло на мітингах, Майданах махати, а друге - вивішувати біля державних установ! Ну хоч весь Театральний майдан застеліть ковдрою з прапора ЄС - це нічого не змінить у відносинах між Україною і ЄС!!!
Відповісти
Так неглупі й пишуть для глупих. Неглупі в кабінетах, а глупі скачуть під тексти і гасла неглупих
Відповісти
Не розумію Вашої агресії.Чому на Вас так діє цей прапор як на індика червона онуча?Угода, про яку Ви так просторікуєте уже давно парафована.Це,щось нагадує банальний анекдот про стовба,що натягнув проводи з закордоном.Заспокійтеся,і це пройде...
Відповісти
Ваш "Центр консалтингу та політичного аналізу" хоч раз намагався пояснити молоді, що таке справжня асоціація з ЄС чи вони повинні все з трибун Майданів дізнаватися? То навіщо, питається, взагалі ваша "контора", ліві рейтинги за замовленням і за гроші публікувати перед виборами? Так ви тільки цим і займаєтеся!:) Справжні і правдиві речі ви людям не розповідаєте!
Відповісти
Раз http://cpaec.org.ua/uk/news/view/899
Два http://cpaec.org.ua/uk/news/view/906

Хотів би ще процитувати Подерв.янського, але поки стримаюся. :)
Відповісти
Лучик! Не намагайся виглядати розумнішим ніж ти є насправді! Це все статейки і галочки для тих, хто платить за роботу цього "аналізу"! А на Майдані, для молоді, вони цього жодного разу не сказали, бо нема вказівок казати правду і нехай приведуть приклади дуже "вдалих" країн, які зовсім недавно вступили в Євросоюз - Болгарія, Румунія, а також нехай похваляться життям Греки, Іспанці, Португальці ... Це все придатки фаворитів цього "Союзу" Німеччини та Франції ось, що таке Євросоюз! А нашим людям цього говорити не можна, заборонено... Потрібно втягти туди, а потім... хай самі розгрібають! :) А що взагалі роблять люди з ДержДепу і сенатори США на Майдані в Києві? Може поясните?:))
Відповісти
В прокуратурі одні "крахобори"!!!!
Відповісти
ти краще про свої дєлішкі мутні з вікторовим розкажи
Відповісти
хто зрадив червоний прапор той зрадить і жовто-блакітний
Відповісти
Кононовічем понягнуло
Відповісти
Останні новини
Прокуратура Луцька пояснила, чому вона проти прапора ЄС біля мерії
14 грудень, 2013, 08:25