На «Луцькводоканалі» презентували прогресивну техніку. ФОТО

На «Луцькводоканалі» презентували прогресивну техніку. ФОТО
На підприємстві «Луцькводоканал» тепер з’явилася техніка, яка дозволить значно ефективніше очищувати каналізаційні мережі.

Презентація нової машини відбулася 20 грудня на території підприємства.

Нове придбання – гідравлічна система на базі автомобіля KAMAZ. Обійшлася підприємству вона у мільйон гривень, майже половина з яких – власні кошти підприємства, інше – кредит.

Як розповів директор підприємства Іван Корчук, раніше проблеми з каналізацією вирішували вручну. Якщо вона забивалася – чистили дротом. На це за рік витрачалося 500 тисяч гривень. Тобто, пояснив директор, автомобіль окупиться за 2 роки. Більше того, завдяки новому придбанню підприємство надаватиме послуги із очистки в інших містах області та за її межами.

Заступник директора Володимир Чупун розповів, як працює машина. У трубу запихають шланг, на кінці якого розташований розсіювач води. Під тиском 90 атмосфер вода виривається з отворів і обмиває внутрішні стінки труби. За рахунок того, що ці струмені б’ють під кутом до внутрішньої поверхні, шланг самостійно просувається вперед.

Під час презентації працівники підприємства показали, як це відбувається.

Автомобіль може працювати і за температури до -15 морозу. Раніше процедури з очищення не виконували при найменшому морозі.

На автомобілі працюватимуть двоє людей та водій. Його залучатимуть і для очищення міської зливової каналізації.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що господарсько-побутова каналізація часто засмічується і її необхідно оперативно прочищати. Раніше для таких робіт КП «Луцькводоканал» наймало автомобіль в інших містах. Цей автомобіль дасть можливість зекономити кошти і окупиться за 2-3 роки, повідомляють у прес-службі мерії.

Романюк зазначив, що нині у місті є проблеми і зі зливовою каналізацією. «Після дощів часто вулиці міста затоплює. Ми зможемо їх чистити також цим автомобілем. Це дасть можливість позбавитися багатьох проблем», – наголосив він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А техніка не гейропська...Аби служила.
Відповісти
головне щоб від такого тиску труби не розсипалися
Відповісти
Але ж там був і міський голова Романюк, завдяки якому все це відбулося. Та в статті про це ні слова. Але що дивуватися. Уже іде " повний передрук " з ВН. Там це принцип. Шкода Волиньпосту . І він " ліг під ..."
Відповісти
Останні новини
На «Луцькводоканалі» презентували прогресивну техніку. ФОТО
20 грудень, 2013, 14:45