На Волинь привезли Вифлиємський вогонь миру. ФОТО

На Волинь привезли Вифлиємський вогонь миру. ФОТО
Луцькі пластуни отримали Вифлеємський вогонь миру від польських харцерів.

Передача відбулася на пункті перетину кордону Устилуг-Зосін, а саме на мості, що з’єднує береги Бугу, 19 грудня, у день Святого Миколая, - повідомили у Волинській окрузі НСОУ "Пласт".

Зустріч скаутів Польщі та України супроводжувала спільна молитва, колядування, а також обмін символічними подарунками.

Як відомо, Вифлеємський вогонь миру палає на місці народження Ісуса Христа, а напередодні Різдва скаути поширюють його по всій Європі. Цього року до України вогник потрапить вп’ятнадцяте. Поширюють його члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Вифлеємський вогонь миру символізує спокій та злагоду, є нагадуванням про жертовність та очікування на народження Ісуса Христа у період посту.

Лучани матимуть першу нагоду запалити свої свічки Вифлеємським вогнем миру вже в найближчу неділю, 22 грудня. Передача відбудеться у Кафедральному костелі св. Петра і Павла о 11:00, після недільного богослужіння.

Таким чином прихожани римо-католицької церкви зможуть зустріти Різдво зі світлом миру та злагоди із Вифлеєму.

Також буде організована передача Вифлеємського вогню миру християнам, які відзначають Різдво за юліанським календарем.

Довідка

Акція передачі Вифлеємського вогню миру була започаткована у 1986 році австрійською телерадіокомпанією ORF з міста Лінц.

Із самого початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. До Європи Вогонь із Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук в руки цілою Європою. По Україні вже п’ятнадцять років поспіль Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України.

Вифлеємський вогонь миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. Цей Вогонь – символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Вогнем з Вифлеєму запалюють свічки вдома на Святу вечерю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пласт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волинь привезли Вифлиємський вогонь миру. ФОТО
21 грудень, 2013, 10:35