Гузю присудили повний домашній арешт і носіння браслета-контролера

Гузю присудили повний домашній арешт і носіння браслета-контролера
Луцький міськрайонний суд вирішив обрати у вигляді міри запобіжного заходу до Ігоря Гузя домашній арешт терміном на 60 днів.

Розгляд клопотання про міру запобіжного заходу до підозрюваного у порушенні статей 341, 295 та 296 ККУ України, депутата Ігоря Гузя, відбувся 25 грудня і тривав близько шести годин.

Підтримати Ігоря Гузя прийшли до стін суду, що на вулиці Шевченка у Луцьку, його прихильники. Протягом засідання з зали були чутні вигуки «Слава Україні! Героям слава!», «Ігоре, ми з тобою», «Прокурор, згадай присягу», «Зека - геть», «Банду - геть», «Свободу політв’язням» тощо.

Інтереси підозрюваного представляв адвокат Святослав Туз. Головуючим у справі був слідчий суддя Віталій Ковтуненко. Обвинувачення підтримували у суді слідчий Василь Корець та прокурор Вадим Приймачок.

Слідство та прокуратура наполягали на тому, аби до підозрюваного обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, терміном на 2 місяці з цілодобовою забороною покидати приміщення. А також обов’язок носити електронний засіб контролю.

Обвинувачення наполягало на тому, що підозрюваний Гузь може тиснути на свідків по справі, перешкоджати слідству. Окрім цього сторона захисту не надала документів, які б дозволили обрати більш м’яку міру запобіжного захисту - наприклад, клопотання про можливість взяття на поруки.

У суді Ігор Гузь повідомив: отримавши 20 грудня виклик до слідчого, прибув у визначений день. Він заявив, що готовий з’являтися до слідчого чи прокурора за вимогою, не відвідувати акції та повідомляти про зміну свого місця проживання.

Окрім цього захист зазначав, що Гузь, як депутат Волинської обласної ради повинен відвідувати сесії, засідання комісії та зустрічатися з виборцями. Відповідно до винесеної ухвали, реалізувати своє право тепер депутат зможе, отримавши відповідні дозволи слідчого та прокурора.

Суд ухвалив застосувати до підозрюваного Ігоря Гузя «запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 60 днів з забороною залишати цілодобово приміщення».

Окрім цього на Гузя покладені обов’язки прибувати до слідчого управління Пилипюка та прокурора кримінального провадження Приймачка за першою вимогою. У разі неможливості прибути у визначений час, завчасно повідомити про це.

Окрім цього Ігорю Гузю заборонено відлучатися за межі Луцька без дозволу слідчого та прокурора. Підозрюваний повинен повідомляти їх про зміну свого місця проживання.

Гузю заборонено відвідувати збори громадян щодо проведення будь-яких політичних масових політичних акцій на Театральному майдані.

«Носити електронний засіб контролю у вигляді браслета на
зап’ясті правої або лівої руки», - зазначено в ухвалі.

Ухвала набула чинності з дня її оголошення. Захист має право на подачу апеляційної скарги протягом п’яти днів. Цим правом, як повідомив захисник Святослав Туз, його клієнт бажає скористатися.

Як відомо, у вчиненні кримінального злочину за трьома статтями ККУ – статтею 295 (Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку), статтею 296 (хуліганство), і статтею 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд) фігурують ще п’ять активістів Євромайдану – Богдан Шиба, Сергій Григоренко, Майя Москвич, Микола Собуцький та Володимир Бондар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 41
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тепер фанери бондаря ішиби поставить в себе вдома і буде соображати на 3-х
Відповісти
Бог почув наші молитви. Добре, що ця неврівноважена і неадекватна людина нарешті заспокоється!!!
Відповісти
Наступнии можеш бути ти. Може заодно й граматику підучиш (й собі заспокоЄшся. Твоє злорадство з упослідженості, з того, що навіть на Гузя не тягнеш.
Відповісти
Підтримую на 100%, цю неадекватну людину не варто випускати до здорових людей. Але, на жаль, не вірю, що він заспокоється після цього((
Відповісти
Прокурори та суди! ви маєте хоч грам совісті! вам не соромно? Бог все бачить, так що потім не плачте...
Відповісти
Шкода хлопца. Шо воно має в цьому життю і шо достіг? І шість партій помінєв. З його возможностями можна шось було і для держави зробити, а не бути вєчним лєніним (рєволюціонєром). Нехай Романюк довєріть йому Луцьктепло чи водоканал і нехай паше парєнь, заробляє бабки.
Відповісти
Маразм влади не знає меж. Репресивна машина Кучми тихо іржавіє у куточку. І це Волинь! І це Луцьк! І це ХХІ століття! Та навіть у Лукашенка до такого тупого пресування вже не вдаються.
Тьху! Вся надія на апеляційний суд, може, там ще якась клепка лишилася.
Відповісти
У Лукашенка опозиція не дозволяє собі таке верескати на площах і на сесіях, як це все робив Гузь! Відчуйте різницю!:) І не вважайте що ви одна розумна, а всі решта так, погуляти вийшли! Того відео що було у вільному доступі досить щоб отримати по повній по всім статтям обвинувачення, а захист навіть не потрудився толком "захистити", бо зрозуміло, що ніяка клепка не допоможе!!!
Відповісти
Підтримую
Відповісти
Позиція рейдера цілком сприйнятна для тупих та недоумкуватих совкових людей - рівня вроджених інстинктів, де за тебе думає партія та вождь. Але не тільки хлібом єдиним живе людина
Відповісти
Справа зовсім не в тому, врівноважений Гузь чи ні. Його хочуть судити за перевернуті портрети Януковича.Це політика. Я б не хотіла, щоб в нас судили і тих, хто спалив європрапор. Але зараз відкрили "полювання на відьом",сьогодні це опозиція, згодом і своїх прихильників почнуть здавати. І закінчиться це полювання таким же соромом, як і в "Конотопській відьмі".
Відповісти
Підтримую 100%. Таких обнаглівших невігласів, як Гузь і решта наших опозиційних "лідерів", які чомусь уявили себе совістю Волині (у майданівських палатках вчаділи, чи що)чвіт не бачив. Всяке бажання підтримувати опозицію зникає, як побачиш це хамство.
Відповісти
не портрети потрібно догори дригом, а цю владу, яка знущається над своїм народом.
Відповісти
підтримую
Відповісти
А чим відрізняється апеляційний суд від цього? Там можуть ще й добавити...
Відповісти
наталка ненеси дурниці. правильно зробили треба думати що ти робиш а потім за свої поступки гідно відповідати
Відповісти
Надіюсь, що у суддів апеляційного суду вистачить залишити рішення суду І інстанції в силі. Хай цей нероба і ледачий, якого окремі особи за його псевдополітичну діяльність профінансували так, що він аж авто за 40 000 $ собі купив, посидить вдома і подумає над своїм жалюгідним, брехливим і несправжнім життям!!!
Відповісти
За скоєне ТРЕБА відповідати. Проза життя.
Відповісти
владі КАБЗДЕЦЬ. Злякалися гузя!!!! Петровичу, ПРОСНИСЬ!!!!!!!
Відповісти
Доберуться до Вашого, пане Ігоре, "бога" разом з його золотою парашею. І паркан двометровий не врятує, і зенітна гармата не допоможе.
Відповісти
Щоб ти,братан,молився все життя за пахана на золотому унитазі...
Відповісти
Так огидно від цієї влади.Прикро,що дітям жити в такій державі.ЖОДНИЙ чиновник не дбає про людей,а використовує ,як масу,з якої можна будь-що ліпити,коли це потріно.Потрібно втікати геть з такої країни,де нічого не змінити .Бачиш,портрет догори ногами винесли.То ж не вперед ногами тіло.Та й це колись станеться.Ото радість буде.Сядьте всі в літак і летіть кудись далеко ,щоб назад не повернулись.От такий мій коментар. СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Відповісти
Я дивуюсь дибілізму нинішньої волинської влади, вони руками прокуратури і судів реанімували Бондаря, Шибу, Гузя і зробили з них мучеників за народ...Певно вже дійсно пора царю Борису на спочинок, втрачає нюх, що поробиш вік.
Відповісти
А Козюрка що відкупився?
Відповісти
що нас не вбивае -робить нас сильнише
Відповісти
І сесія обласної ради в кінці-кінців відбудеться.
Відповісти
ага в 1917 теж сажали а як кинчилось
Відповісти
Вибачте товариші, але це судодійство перейшло всі межі!
Відповісти
Гузь, звичайно, не подарунок. Більшість дій і вчинків інколи виходили за межу здорового глузду і підлягали не лише моральному осуду... Але Бог йому суддя.
У даному випадку політику (все ж таки політику регіонального рівня) та представнику місцеого самоврядування заборонено займатись його безпосередньою діяльністю - політичною діяльністю у звязку із виконням функцій депутата місцевої ради.
Це також виходить за межі здорового глузду і похоже більш на розправу дворової шпани. Соромно....
Відповісти
После такого справедливого решения, я уверовал в Иисуса!!!!
Відповісти
Я б звернула увагу на особу судді ковтуненка, бо тут дивується, що він заборонив депутату ходити на сесію, мені він з якогось переліку пів Луцька відписав
Відповісти
Ммда, в Клімчука мстя страшна за те, як його опозорили в ОДА. Але він там сидить, поки пахан при владі. Для тихого і спокійного Луцька такі вироки - це просто капець. Ще старий пердун дограється зі своїми мєнтами-прокурорами і продажними суддями на короткому повідку.
Відповісти
Тепер на майдані буде четвертий профіль :(
Відповісти
Населення Украiни суттево зменшиться пiсля втрати Януковичем влади - це буде як масова емiграцiя пiд час вiдступу нiмцiв в Другу Свiтову - скiльки силовикiв, депутатiв, судей, тiтушок замарали себе спiвпрацею з Зеком у законi.
Відповісти
60 днів без криків гуся. Найкращий подарунок на новий рік
Відповісти
Своїми безглуздими діями волинська влада "реанімувала" Бондаря та Шибу і знову зробила їх разом з Гузьом "мучениками" за долю волинського люду... Невже великий страх перед паханами з Києва переважає здоровий глузд?
Відповісти
Наталю! Де Ви бачили на Україні:суд,закони, конституцію,права людини????? В ПРеваншистів-фашистів діють закони ПРОВОКАЦІЙ,ПОБИТТЯ БЕЗНЕВИННИХ (журналістів,навіть іноземних),ВБИВСТВ і т.д і т.п. Ця "влада" РОЗКОЛОЛА і ПРОДОВЖУЄ РОЗКОЛЮВАТИ Україну! ХРИСТИЯНСЬКА МОРАЛЬ - ПОВНІСТЮ ВІДСУТНЯ!!! ВСЯКІ:васі,ігори,рейдери - РАДІЮТЬ ЧУЖІЙ БІДІ,ПРОЛИТІЙ БЕЗНЕВИННІЙ КРОВІ, БЕЗЗАКОННЮ та ВСЕДОЗВОЛЕННОСТ "ВЛАДИ" ПРабовласників!!! НЕШАНОВНІ васі...ЗАВТРА,ТАКЕ ж САМЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ з вами,вашими рідними,друзями і ви тоді ТАКОЖ БУДЕТЕ РАДІТИ??? ХАЙ вам БОГ ДАСТЬ ВДВІЧІ БІЛЬШЕ ТОГО,ЩО ви СЬОГОДНІ БАЖАЄТЕ ІНШИМ! А ВИ,Наталія - МОЛОДЕЦЬ!!! Тільки помиляєтесь:Це НЕ МАРАЗМ влади - ЦЕ КРИВАВИЙ ЗЛОЧИН ПРОТИ СВОГО НАРОДУ!!! Бо - ця ЗЛОЧИННА влада,ФАШИСТИ 21-го століття,ПРОКЛЯТА НАРОДОМ НА ВІКИ ВІКІВ!!!
Відповісти
навіть 10 років каторги на Колимі не підніме авторитет примітивного "політика", не має він вродженого таланту і не розуміє цього
Відповісти
Пусть только после ареста гузятина сменит свое мнение, скатина. Уже Русланка себя сожгла.
Нужно слово свое держать. Молчание золото!
Відповісти
1000% підтримую Ігоря та Reyder. Ці клоуни так хочуть до влади, що втратили всяку міру.Забули, що таке культура поведінки, забули або й не знали,як себе вести із старшими.
Відповісти
Хто скаже, що доброго, окрім дурнуватих витівок зробив Гузь для міста? Та й не тільки Гузь. Як проаналізувати спокійно, що сьогодні діється, то розчарування може перевершити результати 2004-го. Добре навчилися верещати, гадити, псувати фасади будинків, писати "Х.." на заборах. І всеееееееее!
Відповісти
Останні новини
Гузю присудили повний домашній арешт і носіння браслета-контролера
25 грудень, 2013, 19:46