Журналіст волинської газети судиться з редакцією. ДОКУМЕНТИ

Журналіст волинської газети судиться з редакцією. ДОКУМЕНТИ
У переддень Нового року Ковельський міськрайонний суд розпочав слухання справи за позовом власного кореспондента незалежної громадської політичної газети «Волинь-нова» у місті Ковелі Ярослава Гаврилюка (на фото ліворуч) до своєї ж редакції.

Як ідеться у позові, журналіст не згідний з доганою, яку він отримав від головного редактора Олександра Згоранця (на фото праворуч). Таке дисциплінарне стягнення Гаврилюк отримав за невиконання рекомендацій редакційної колегії. Редколегія рекомендувала Гаврилюку відкликати касаційну скаргу в одній із судових тяганин, зумовлених публікаціями «Волині нової». Той скарги не відкликав, що, на думку редколегії, «є порушенням виконавчої дисципліни та призвело до продовження судового процесу».



Сам Гаврилюк з таким дисциплінарним стягненням не погодився, і назвав його протиправним. Окрім іншого, Гаврилюк заявив, що через догану його позбавляють преміальних та інших грошових винагород, що «боляче б’є по бюджету сім’ї» (детальніше - див. текст позовної заяви Ярослава Гаврилюка)

Відтак Гаврилюк попросив суд визнати протиправним та скасувати наказ головного редактора про оголошення догани.



30 грудня на засідання під головуванням судді Сергія Панасюка прибули обидві сторони конфлікту. Представником позивача був член Ради Федерації професійних спілок Волинської області Сергій Товкач, представником відповідача – редактор відділу журналістських розслідувань газети «Волинь нова» Василь Нагорний.

На правах присутнього у відкритому судовому засіданні за ходом розгляду справи спостерігав заступник головного редактора газети Василь Уліцький.

Представник редакції Василь Нагорний подав головуючому заперечення головного редактора Олександра Згоранця на позовну заяву про те, що його наказ про дисциплінарне стягнення від 28 листопада уже скасований іншим наказом – від 3 грудня.



У додатку до заперечення головний редактор визнав, що спірний наказ про догану «прийнятий з порушенням процедури накладення дисциплінарних стягнень, передбачених нормами трудового законодавства».



Водночас, новим наказом редактор «Волині нової» зобов’язав журналіста Ярослава Гаврилюка надати письмові пояснення щодо «відкликання касаційної скарги протягом 3 днів з моменту ознайомлення з наказом».

Представник Гавилюка намагався вручити представнику відповідача Василю Нагорному письмове прохання, у якому просив редакцію надати низку документів-доказів, які, на думку сторони позивача, безпосередньо стосуються справи.

Оскільки представник відповідача заперечував таку процедуру, Ярослав Гаврилюк листом звернувся до редакції з аналогічними вимогами.



Як повідомив Гаврилюк, до цього листа він додав свої пояснення, які вимагав від нього головний редактор «Волині-нової».

Сторона Ярослава Гаврилюка у суді заявила клопотання про перерву в засіданні для вивчення вищезгаданих документів, поданих редакцією газети. Суддя Сергій Панасюк оголосив перерву до 11 години 20 січня 2014 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 84
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А воно нам треба???
Відповісти
Дуже цікаво виглядає коли свого ж журналіста редакція здає в суді. А коли той виграє то дають догану. Чи може газета захистити просту людину коли втихаря робить підставу своєму працівнику?
Відповісти
Може воно особисто вам і не треба. З кількості та змісту коментарів – резонансна справа з життя волинського медіа середовища.
Відповісти
Безпрецедентно!
Відповісти
Причина дисциплинарного взискания - повод задуматься об адекватности главного редактора и профнепригодности его юридической службы.
Відповісти
Фу, як негарно виносити сміття з хати!
Відповісти
А перетворити хату в смітник гарно? Ой, як смердить в комунообкомівських стінах! Чи не пора добряче провітрити редакцію, з якої виживають дипломованих журналістів. Натомість набираючи кумів-педагогів. "Педагогічна Волинь" рулить!
Відповісти
Може Славко цим зупинить процес перетворення незалежного видання в партійний листок однієї з політичних сил!?
Відповісти
Ви ще не в "Батьківщині"? То ми йдемо по вас!
Відповісти
У що переросла ця газета, а була - найкраща, найцікавіша, а зараз - відкриває і на першій ж сторінці: хтось когось зарізав. А бо.. краще змовчу
Відповісти
начинается.
Відповісти
Ярослав Гаврилюк замахнувся на святе - таємницю розподілу редактором грошей серед свого бомоду. От вам і європейський вибір:одна справа на майдані стояти з плакатами про європейські цінності і утиски журналістів
( http://www.volynnews.com/files/news/2013/12-06/101908/12w.JPG ),
а інша - у власній редакції грубо і систематично та цинічно порушувати закон стосовно власних колег. Коли журналіст в європейських традиціях звернувся до суду, відстоюючи не лише своє добре ім'я, а й редакції , то - доганою його, гривнею покарати... Чисто, по-азіопськи?

http://news.lutsk.ua/lutsknews/420_280_lucki-zhurnalisti-viyshli-na-movchazniy-piket_729.JPG
Відповісти
Згоранець угробив незалежну газету, яку створив покійний Савчук та професійний авторський колектив.
Відповісти
Люди,що робить вас такими злими? Висловлюєте не критику,а викидаєте потоки жовчі. Фе,некрасиво. Але собакам гавкати,а каравану йти:)
Відповісти
Такими злими робить нас життя.
А ви не знали, стоячи з плакатами,
Що караванщик знайшов сенс буття,
Кишені набиваючи дукатами?

Кружляє караван - кругом піски.
Поводирям мара застлала очі:
Живильної води оазисів ліски
Насправді є відрижкою із жовчі.

Собаки гавкають?Попереду біда.
І не спасуть купців зі златом міхи.
Плювок гнилої кривди людоїда
В душі пустелі не породить втіхи.


Відповісти
Видання наказу і його скасування нагадує маленьку розповідь з чорно-білої читанки 2-го класу мого босоного дитинства. Оля позичає Юлі олівець і наказує його не погризти, зе заслинити, не зламати і повернути, за що Юля скривджено відмовляється від такого "позичання". Мораль цієї дитячої перепалки така, що, мовляв, треба так давати, щоб можна було взяти. А для нашого випадку: треба видавати такі накази, щоб їх не скасовувати.
Відповісти
Ярослав Гаврилюк після недавнього відходу у Вічність Боярчука Петра залишився, певно, найстаршим (по редакційному стажу у "Волині") в когорті журналістів-власкорів. Адже відомо, що газета, яка претендує на об'єктивне висвітлення новин усіх закутків Волині, а не лише життя політтусовки луцьких майданів - Театрального та Київського, потребує людей, що тримають руку на пульсі місцевого життя.

Їх робота, щоденне спілкування з мешканцями обласної периферії, наочне сприйняття реальних проблем, віддалених від Луцька громад є тим джерелом, що мало б наповнювати живим матеріалом газетні сторінки. А що ми бачимо? Передруки з інтернет-сайтів, рекламу різнобарвних партійок, кабінетні "розслідування" походеньок київських політичних "небожителів", трохи гламуру і вдосталь комерційної реклами.

Теперішня "Волинь" є яскравим прикладом т.з. "паркетної" журналістики. Такій, переродженій концепції газети, поперек горла стоять дійсно народні, без перебільшення, журналісти, які поряд з ковельським Гаврилюком залишились наодинці з місцевими "князьками" - ратнівський Капітула Іван і нововолинська Лісова Алла.

Слід зауважити, що ці "могікани" є професійними (дипломованими) журналістами, на відміну від випадкових самоучок, що останнім часом заполонили редакційні коридори. День за днем ці буйнорослі плоди переважно освітянської ниви, глушать традиційну журналістську культуру. Відтісняють у неугіддя фахових майстрів пера, які залишаються в газеті усього свого життя вимираючим видом.

Пишучи про Гаврилюка, необхідно акцентувати увагу, що він є власкором у Ковелі - місті, як кажуть, перемігшого бютулізму. Ця "перемога" у географічному центрі Волині зіяє темними вершинами корупційних скандалів, яскравими проваллями навколовладного криміналу, лискучими плямами комунальної безгосподарності. Що не день, то скандал! Земля, майно, гроші, техніка...

Чи потрібен у kinder-місті незалежний від влади журналіст, який усе це не лише щодня бачить, а й описує в своїх статтях? Скоро нові вибори, а тому, так виглядає, головне завдання однопартійців ковельських владців - позбутися незручного газетяра. Інспірованими судами, погрозами, доганами... Ковельчани бачать, як в період загострення владних маразмів на місцевих поверхах частенько мелькає поділ обласної бютівської депутатки Валентини Блінової, яка після смерті Степана Сачука прибилася до редакційних поверхів на посаду заступника відповідального секретаря газети. Невже "наїзди" на Гаврилюка є нічим іншим, як партійною зачисткою теренів Ковельщини від самобутнього і непокірного журналіста? От у цьому, на мій погляд, і суть конфлікту.

Тримайся, Ярослав. Ти є гідним учнем свого великого земляка Полікарпа Шафети. Ковельщина з тобою.
Відповісти
Знаю Ярослава як одного із найбільш принципових журналістів області А те що чинять з ним у редакції, обличчя керівників цього колись шанованого в області видання. Зі смертю Полікарпа Шафети почала помирати і "Волинь". Шкода і сумно.
Відповісти
- Із випадкової факсограми, що випадково була відправлена в 11 год. 52 хв. 3 грудня ц.р. із випадково редакційного номера телефону 72-71-07 (головний бухгалтер),Гаврилюк випадково дізнався про випадковий наказ Згоранця № 112од. з яким випадково не був ознайомлений.
- Із випадкового наказу № 116од, що випадково був наданий суду 30 грудня ц.р., Гаврилюк випадково дізнався про скасування, як випадкового, наказу № 112 од, яким випадково отримав невипадкову догану, яку передчасно оскаржив до суду, випадково не знавши, що майже місяць тому, того ж 3 грудня, коли випадково отримав факсограму з випадкового номера редакції, Згоранець випадково зрозумів, що порушив норми трудового законодавства і невипадково скасував свій же випадковий наказ про догану, який, як і попередній, випадково забув вчасно довести до відома того ж Гаврилюка випадковою факсограмою з випадкового номера редакції. Повторення випадковостей є закономірністю!
Відповісти
Що тут скажеш? По-перше, в числі всіх свобод людям потрібна свобода від елементарного хамської «опіки» своїх кураторів (в нашому випадку – редакторів). Тим паче – творчим людям. Вони, ці куратори, задля збереження свого «іміджу» готові завжди і собі, і оточуючим назвати зло – добром, день – ніччю, чорне – білим. Роблять вони це з особливим цинізмом. Щодо наказу про оголошення догани, то тут редактор показав себе героєм, як Рембрант зобразив себе в образі апостола Петра. Такі накази можна видавати в Танзанії, але там в якості взуття ще використовуються сандалії, виготовлені кустарним методом зі старих автомобільних шин, а той, хто видав наказ, носить модне взуття… Йдеться про інтелект. Як на мене, не вельми вдалий вибір редактора ще недавно дуже поважної газети. Тим паче, на фоні таких легендарних постатей – редакторів і дописувачів, як Дімаров, Лазебник, Симакович, Сподаренко, Шафета, Сачук, Цмокаленко, Білецький, Олександрович, Крещук, Богачук. Не було з кого вибирати. Вибрали менше зло. Кадровий голод, а лозунг дідуся Лєніна «кадри вирішують все» завжди актуальний. Нове молоде поповнення газети теж не порадувало читача. Пишуться банальні речі з підглядуванням в замкові щілини. Недотягує Згоранець до Прекрасного Принца, чи то, ба, до редактора. Ні професіоналізму, ні поваги до людей. Дріб’язковий. Та й вишиванка ніколи не свідчила про широту поглядів. Для колективу – це як ковбаса по два двадцять при «розвинутому» соціалізмі: знаєш що неїстівна, а треба терпіти… Читаю Ярослава, пам’ятаю часи його боротьби з місцевим узурпатором-прокурором, який нині посідає посаду заступника в області. Не з боягузливих і продажних за копійки. Один з небагатьох, який твердо знає, що журналістика - це злоба дня. А редактор нехай відкине свою гординю і зробить належні висновки. Газета - не в’язниця, де треба мати «тверду руку». Бо все в житті перехідне. Редактори – теж. Від великого до смішного, справді, лише один крок.

Відповісти
"Давній читач" згадав тут Блінову. Вона чимось схожа на редактора - амбіції теж пруть з усіх дірок. Одна з небагатьох в журналістських колах "партійна" журналістка (не рахуючи Пирожика). "Журналістка", яка відстоює інтереси не людей, а певної політичної сили. І ще й квакає з цього болота. Чомусь вона прийшлась до душі згоранцю, чи там бракувало ще однієї пенсіонерки? Відкопали "золото" зі Старої Вижви, та не почистили рашпилем. А Пирожик чомусь був тріскою в оці Згоранця. "Свобода" або газета", - нагадував він йому чи не щодня. А чи можна закинути таку пропозицію бабусі бліновій: "Батьківщина" або газета? Було б справедливо. Кров за кров. Га?
Відповісти
Пирожик vs. Блінова > український Пиріг проти русскіх Блінов > "Libertad o Muerte!" (Свобода або смерть!) versus "Patria o muerte!" (Батьківщина або смерть!) > гасло незалежників contra гасла революціонерів
Відповісти
А де ці бліни взялися на Волині? Він олівці Грицюку заточував і чоботи чистив, а вона?.. де і куди писала? Дєдушке на дєрєвню? Мо ще нащадки з часів Брусилівського прориву? З пензенського чи калузького піхотних полків? Хєр його зараз розбере.
Відповісти
З_аславши совість у палату,
Г_ой, дав «тринадцяту» зарплату:
О_дним – паличку від півника,
Р_ешті – дірочку від бублика.
А_ собі, скромненькому, десятитисячного гривеника.
Н_е забув кумів-свояків одарити.
Е_х, чи ж можна їх забувати?
Ц_е ж не Славкове щастя:
Ь – і слова такого нема, щоби йому в жменю вділити…

З Новим Роком! Не переймайтесь, бо від роботи і Коні синіють!
Відповісти
Догана? Якось так архаїчно звучить, як ніби з того світу. Чисто по капеересівському. А "поставіть на від" або "виговор с занєсєніем в учьотную карточку" теж існує в Згоранця? Якось не вяжеться з вишиванкою і "зачіскою" братка середини 90-х. Одне другому суперечить. Тоді нехай на колонтитулі газети напише: "Пролєтарії всєх стран, соєдіняйтєсь!". Як багато дурнів на світі. Щастя, що вони разом не ходять.
Відповісти
Була газета, яку читали…
Була газета, яку гнобили…
Була газета, яку хитали…
Була газета, яку чубили…
Була газета, яку любили…
А, врешті, стала, яку зганьбили…
За сім десятків років, що збігли,
Перетворилась із органу влади
В додаток для органу тіла…
Чи мине доля газети - для клозета?
Відповісти
Ясно, що алкашу Гаврилюку капецЬ, а от Згоранець тепер хай звернеться за допомогою до кумів, якими обклався в редакції.
Відповісти
Гаврилюку капєц буде з часом. А зараз він правий на 100%. А Згоранець-чмо. Улицький був би кращи ГР. Хоча під чужу дудку.... А Саша продався.... Незалежна газета.... нда
Відповісти
У нас як тільки чоловік, то відразу алкаш, як жінка то обовязково курва?..
Відповісти
А ти Саша гав...к рідкісний. А твоїм юристам "респект". Думав підлеглий лох? Гаврилюк - МОЛОДЕЦЬ!!! Гавн...ів потрібно дущити.Саша, з Новим Роком!!!
Відповісти
в газеті 10 працівників на керівних посадах це куми згоранця. так що гаврилюк не пнись всеодно редактором нестанеш. спочатку закодуйся від алкоголю а тоді будеш сутягою. гівна з хати не виносять - тому ти для всіх тепер будеш стукачом і нездарою.
Відповісти
Поки що нездарою є ГР. Це видно з документів. А про 10 кумів на керівних посадах - це ти сказала, а не Гаврилюк. То хто стукач, га?
Відповісти
Ніхто ж не знає в чому справа. Це ж лише верхушка айзберга. Як можна судити про події за проплаченою статтею Гаврилюка. Підіть до Згоранця і запитайте в чому справа. Не забувайте Гаврилюк член партії регіонів... Висновки робіть самі.
Відповісти
От-от хотілося б почути самого Згоранця, у чому справа? Про суд, гроші та ін.
Відповісти
"Гаврилюк член партії регіонів" - як же треба обкуритися, щоб таке плести?
Відповісти
Долина, Чуйская долина... Долина ярких снов. Растений и цветов...
Відповісти
Неозброєним оком очевидно порушення законів з боку головного редактора та його юриста. Потрібно провести розслідування, тоді побачимо що під "верхушкою айсберга"........
Відповісти
Шакал пише, сам собі відповідає. Робить резонанс. Гаврилюк ьебе в ковелі вже давно ніхто не поважає. Піаритись мусиш? Всі знають яке ти чмо продажне, за 100 грам напишеш що хочеш. Хіба не так було коли писав пасквілі на Нагорника. Той хоч щось робить, а ти гівнюк за все життя нічого своїми руками не зробив. Тай той суд ти виграв завдяки купі адвокатів яких найняла редакція для тебе.,
Відповісти
Яка купа адвокатів, найнятих редакцією? Згоранець навпаки "кинув" у суді журналіста.
Відповісти
Нагорник і ти тоже тут? Привіт Стоєву і Смітюху!
Відповісти
Цього засранця, який допомагає відмивати брудні кошти Ковельським чиновникам сама Блінова "охрестила" бандюком, однак це не завадило і їй і ГР, а також низці осіб високого рангу, прізвища яких в подальшому будуть озвучені, використати дибілкуватого Нагорника з метою розправи над Гаврилюком.
Відповісти
Тримайся,Слава,правда за тобою!
Відповісти
На Волині багато журналістів. Лише в так званій спілці понад 350! А поза спілкою - хоч за собаками кидай, а читати немає кого. А Славіка можна читати. В журналіста (будь-якого) вузькі критерії оцінки: що написав і як написав. Таких на Волині лекго перерахувати на пальцях двох рук. Славік з тих небагатьох, який тримає ковельських кіндерів в уздечці. А випади "за 100 грам" - це злоба. Дивіться за тими, хто робить не "за 100 грам", а за мішки грошей. Саме вони поставили журналістів в таке становище, щоб робити за "100 грам" (якщо це навіть так).
Відповісти
Слава,треба було його по КАСУ запустити,щоб ща моралку відповідав
Відповісти
Слава, якщо ти витребуєш ці документи,то буде бомба.А так як може якийсь головний редактор заставляти тебе відкликати касаційну.По-перше,його як перший так і другий наказ юридично неграмотний і пахне тухлятиною
Відповісти
У попередніх коментарях один настрочив про Партію регіонів. А де тут, шановний, політика? Нею й не пахне! Читайте не передерті з Інтернету чужі роздуми ура-патріота Уліцького-Рагуцького, а справжню публіцистику хоча б колишнього головного редактора «Волині» Степана Сачука, який ще у 2000 році писав: «…є ряд чинників, які схиляють шальку терезів не на користь зрілої, чесної позиції журналіста, а в ширшому плані – не на користь високопрофесійної, високопорядної і правдивої журналістики, а в бік ремісництва, дволикості і пристосуванства. На перше місце серед цих чинників я поставив би падіння моралі в нашому суспільстві. Ми з вами бачимо, як викривляються людські стосунки, а також стосунки між владою і громадянами, девальвуються високі моральні цінності та ідеали. Домінуючими факторами, мало не доблестю, стають войовниче хамство і вседозволеність, культ сили – фізичної і грошової. Ці засади, ці правила гри вільно чи невільно переносяться і на засоби масової інформації». Дуже шкода, що в нього такий наступник!
Відповісти
Сачук пригрів змію за пазухою. Хто де і як відкопав цього екземпляра (редактора)? Газета деградує семимильними кроками.
Відповісти
Гаврилюк перестань строчити сам коментарі. Невже не надоїло. Якщо ти такий великий журналіст, то не пропадеш і без деградуйочої газети. Ти з твоїм гнилим нутром будеш наросхват. Будеш пасквілі писати, або агітки для ПР. Тільки памятай, що зрадників ніде не люблять.Якщо згоранець такий поганий ати такий пушиститий, то чого колектив тебе не захищає. Іуді- іудова доля.
Відповісти
Це, мабуть, застрочив головний кулемет газети?!
Відповісти
Чому ж мовчить сам редактор? Мовчанка - знак згоди. Хай би розставив крапки над і.
Відповісти
Мені по... що у там в газеті відбувається. Але весь ковель знає що гаврилюк працював на КГБ а зараз на СБУ. Тому йому й давали писати те що потрібно писати. Зараз стоїть завдання знищити Батьківщину та кіндер сюрприз, а по ходу і газету волинь,я ка хоч трохи щось пише. Якби не було гебешної криши, то його б давно вже прокурор масалов закопав би. Гаврилюк щось ти нічого не пишеш про євромайдан, Хазяї не дозволяють?
Відповісти
Справжній Джеймс Бонд у вашому задрипаному Ковелі. Це як мінімум полковник має бути, якщо дають справи такого рівня, тим паче політичні.
Відповісти
Це ж треба так знов обкуритись! Кожна корумпована срань тягне на себе ймення Матері-Батьківщини і вважає, що замельдувавшись на Майдані, відкупила свої гріхи.
Відповісти
Слава, напиши краще, як протеже мера, що засідає у виконкомі(поки люди стояли на Майдані за справедливість і чесну владу) "вимило" з ковельського комунального підприємтсва більше 300 тисяч бюджетних коштів. Напиши, як в іншому комунальному підприємтсві підробили ліцензію на комунальні послуги. Побачимо, яка криша у Згоранця. Чи дозволять його Хазяї це надрукувати?
Відповісти
Де той в Ковелі євромайдан? Вийшли на площу два десятки депутатів бютовців, пару свободівців, тридцять пенсіонерів і десяток молодих людей. Ото і весь майдан. Виступили свої штатні борці з режимом у чужих рядах: Ганьба - Бандитам! Слава - Героям! І розійшлися. Депутати святкувати,пенсіонери глядіти внуків, а молодь пішла тусуватися з пляшкою джинтоніка. Герої залишились в Історії, а бандити у владних кабінетах.
Відповісти
Гаврилюк, не слухай цих "справедливих" і "байдужих"! Всі ж ми добре розуміємо, що то є примітивні "закидони" від переляканих людей. Не зупиняйся і доводь справу до кінця, вибивай з них фінансові документи. Про оборудки Згоранця має знати не тільки Євромайдан, а прокуратура і суд.
Відповісти
Гаврилюка на голоного редактора! Очевидно, що і згоранцю і гаврилюку треба валити з газети самим. Перший не зміг - другий скурвився. Провести перевибори. Галиную Світліковську на головного редактора.
Відповісти
Галю, не тринди
Відповісти
а всетаки погодься, що редактор тебе переграв. ти ж готувався до справи, найняв юристів, а тут бах і немає що оскаржувати, немає публіки. ось так ти і попав в просак. таку хотів сенсацію зробити, заплатив за публікацію, а нічого не відбулось. кинув що міг і що далі? ганьба
Відповісти
Погодся, що грають або в консерваторії, або в казино, або в гей-клюбі один одного. В якій ролі грає редактор, це питання до нього. Бо журналісти - працюють в іншому жанрі. Поки що, вичухує просак автор недолугих наказів, який уже став публічною подією 2013 року в номінації "Лузер-адміністратор Волині".
Відповісти
А ти знаєш, що таке ПРОСАК? Це відстань між вульвою та анальним отвором..... То куди він попав???
Відповісти
Козачук, Лис, Пирожик, Гаврилюк... Хто наступний? Капітула? Чи взагалі власкорів упразднять?
Відповісти
Добрий редактор Світліковську давно послав би мити громадські вбиральні. Знайшли, бля, журналістку: витягує з інтернету "матеріали", як геморой і діарею лікувати і салати з лободи робити. Світліковська давно стала тією (чи була нею завжди), кого взагалі не можна читати. Але мені теж байдуже. Я цю газету кинув читати два роки тому. Побільше туди світліковських і згоранців, щоб ще більше було на шпальтах лайна. Може тоді від цієї газетки найстійкіших знудить.
Відповісти
Дійсно нудить, не те слово! Після того ,як старий Сачук "наклав вето" на коментарі, газета стала просто сліпою. Адже тепер взагалі не можна відслідкувати резонансність тої чи іншої статті, а саме це і є показник роботи ,будь-якого журналіста. БЮТорастичному Згоранцю та його однопартійцям виявилось це вигідним і він спокійнісінько косить бабло, або отримує інші преференції від влади за замовні та "потрібні" статті. Гниле монопольне та корумповане середовище потрохи захоплює четверту владу, газета на чолі з її редактором вже давно перетворилася в придаток владців, що для них Гаврилюк?
Відповісти
Як на мене, Згоранець з Гаврилюком ще повоюють. Думаю, це не останній судовий позов. Хоча якщо редактор заднім числом скасував догану, то може так само виплатить і всі борги перед журналістом. Але головне в цій історії: Згоранець не пройшов випробування владою. Це катастрофа для «Волині», яка була колись першою газетою області.
Відповісти
В коментах якісь однобокості, суцільна жовч (за виключенням окремих). Судячи з усього і один, і другий добрі сволоти. Газета дійсно втрачає свою популярність. Задумайтксь не про особисті озлоби й "розборки", а над виданням як таким!
Відповісти
А я думав, що вони чваньки тільки на людях такі, що не підходь. А вони між собою ще хужі
Відповісти
Риба гниє з голови! Мабуть цю мудрість народ не просто так визначив... "Волинь" це дійсно видання зі стажем, з авторитетом, просто шкода, якщо воно зведеться нанівець. Ось про що треба задуматись в першу чергу Згоранцю, адже всі ті хто його спонукає та підштовхує до недолугих дій відійдуть в сторону, а винним залишать його, головного редактора.
Відповісти
Сьогодні приїхав з #євромайдану. Слава Україні. Почув від колег про скандал у газеті Волинь. Годину читав статтю та коментарі. Висновки: скандалу немає, є боротьба за владу та гроші; відчуваються запах заказухи, хотів би гаврилюк міг би вирішити всі питання без суду; коментарі по стилю поділив на 4 категорії, значить стільки й писало людей; в колективі газети не все гаразд, немає єдності, поділ на 2 групи: група світліковської та згоранця; гаврилюк програє, якщо його не підтримає колектив. Обєктивно:брехня, що газета деградує, мало хто з комунальних ЗМІ наважується друкувати такі статті. Дайте редактору час. Команда в нього непогана- єдине, треба вийти з під юбки, впливу жінок які ним керують. Вони визначають роботу редакції. Губить капітана не цунамі, а жінка на кораблі. Будь мужиком Саша не давай нікому тобою керувати.
Відповісти
1.Розгляд в суді позову до газети уже є скандалом. По факту.
2.Можливо, в редакції і йде боротьба за владу і гроші, але в'язати це до Гаврилюка є нонсенсом: ні він сам, ні його ніколи не "сватали" на посаду ГР. Та й Ярослав є абсолютно далеким від управлінської діяльності. Журналіст-розвідник - ось його амплуа.
3.Запах заказухи дійсно відчувається. Ще взимку минулого року Гаврилюка справді "заказали" на звільнення з роботи. Згоранець, Блінова близько чотирьох годин обговорювали стратегію стосовно незручного журналіста в кабінеті Кіндера. Після цього, навіть привладні знайомі Ярослава, прямо йому говорили, що дні його журналістики в "Волині" пораховані. Блінова сама розповідала, що проплачену статтю-заперечення, повязану з темою, опублікованою Гаврилюком про чиновницьке «кришування» містобудівної діяльності, їй дл друку в "Волині" передали в прийомній міськради.
4.Як, без суду, міг вирішити питання Гаврилюк, коли (це вбачається з позову) його письмові заяви, подані Згоранцю, ігноруються?
5.Щодо поділу колективу, то це є очевидним з моменту обрання Згоранця редактором.
6."Команда в нього непогана", а жінки гублять. Це без коментарів.
Відповісти
Шкода, але газета деградує. Свідчення цьому і безліч зірочок біля проплачених багатіями матеріалів. Безліч реклами і зовсім мало цікавих матеріалів. Згоранець це тінь Шафети при місячному сяйві, коли супутник землі перебуває лише в першій чверті. Тобто майже ніщо... Прикро, що він здає чи не єдиного журналіста-бійця, який ще залишився в редакції. Передплатив газету, як кажуть, за інерцією. Радий, що з'явилася можливість висловитись про видання, яке колись поважав. Колись...
Відповісти
Згоранець - прихильник "Батьківщини" і її типовий представник. Такий же продажний і меркантильний. Йому значно приємніше отримувати чайові від дерибану Кіндера, аніж геморой від правдивих публікацій Гаврилюка про дерибан того ж Кіндера. З приходомь до керма редакції Згоранця газета "Волинь" перестала бути незалежною і перетворюється в припартійну газетку "біло-сердечних". З усіма витікаючими наслідками. Справді незалежне видання, яке було при Шафеті й Сачуку, ця "молода команда" шаленими темпами знищує
Відповісти
Є постійним передплатником та читачем "Волині" понад тридцять років, і хочу сказати, що Ярослав Гаврилюк постійно писав дуже гострі та критичні статті відносно влади, прокуратури МВС, та й взагалі піднімав гострі, проблемні питання. Навіть прочитавши усі коментарі, не можу зрозуміти, що-ж послужило прчиною такого "наїзду" на журналіста, він ,що написав брехню? От тут було багато аналітиків, але чомусь ніхто не звернув увагу, що за останній рік-півтора Гаврилюка не чути. Чи не означає це те, що редакція "фільтрує" його статті, або не друкує його взагалі? Враховуючи останні події, а саме те, що журналіст наважився на відкриту конфронтацію з адміністрацією газети - нічого іншого в голову не приходить...От вам і опозиція, ось і Євромайдан! До чого ми йдемо? Всюди одна брехня!
Відповісти
Він написав замовну статтю проти Ковельського бізнесмена Нагорника, а коли Нагорник подав до суду, то Гаврилюк кинувся за допомогою до редактора, який з допомогою найнятих адвокатів спас Гаврилюка від відповідальності десь на 20000 гривень.Тому редактор мав право диктувати якісь умови. Це зараз він такий "крутий". Гаврилюк - це ж правда, в Святвечір не бреши...
Відповісти
Чоловіче, хто тобі такого дурного наговорив? Ти явно не в курсі того, що відбулося і що відбувається, та ще й не уважно читав позовну заяву журналіста. Гаврилюк за допомогою до редактора не кидався, бо виграв і без Згоранця уже до двадцяти судових позовів проти себе та газети, і цей теж став переможним. Редактор нікого з адвокатів не наймав. Інтереси редакції захищав свій же працівник, а інтереси Гаврилюка – сам Гаврилюк. Судилися самотужки. Згоранець спас Гаврилюка від відповідальності?! Не сміши людей! Ти хоч би ознайомився з матеріалами цієї справи.
Відповісти
Інтереси Нагорника в суді представляв адвокат Хохлов, відомий по кличці «Почтальйон» (носить «конверти» по кабінетах суддів). Тиснути на ковельський суд, який розглядав спровоковану мером Кіндером справу Нагорника-Гаврилюка, приїздив особисто заступник губернатора Стоєв разом з іншими… Але суддя проявила мужність і прийняла законне рішення. Згоранець, зізнайся: за скільки ти продав журналіста Гаврилюка? За тих 20 тисяч гривень? У білому домі кажуть про 20 тисяч доларів.
Відповісти
Знаю про цю історію з ковельського Білого дому. Кажуть, інтереси Кіндера і Згоранця зійшлися. Першому потрібно було змінити власкора газета, щоб перестав писати перед виборами мера про місцеву бандитську владу, другий повівся на запропоновані за це великі гроші. Вчителька за фахом, кар’єристка Валя Блінова, яку з тріском виганяли з усіх газет, вже готова була очолити корпункт. Але ці плани мав наглості розбити Гаврилюк. А до Згоранця тепер пред’ява: тобі дали великі гроші, а Гаврилюк досі працює?!
Відповісти
Хлопці зупиніться, Різдво надворі. Не гризіться- всім воздасться.
Відповісти
100%! З Різдвом усіх!
Відповісти
ГЕТЬ ЦЕНЗУРУ З ВОЛИНІ!
Відповісти
100%! З Різдвом усіх!
Відповісти
Стоєв, виявляється не тільки опух, а вже й припух, мабуть він вважає, що вседозволеність та захист Смітюха-старшого дали йому право сунути носа і в судові органи? Що цей недолугий чиновник зробив для Волині? Чому він протирає штани та задармо їсть державний хліб? Хіба можна порівняти цього бездару з Карпюком, або Башкаленком, яких видно і які дійсно працюють? Адже Стоєв тут сплив не просто так, а тому ,що саме він, а не пєшка-Нагорник має безпосереднє відношення до будівництва в Ковелі по вул.Косачів-6,а, саме цей посадовець мабуть "курує" та фінансує на протязі майже 10 років цей обєкт та кришує Нагорника. Ось де є робота для СБУ та контрольної служби президента, а для Бориса Клімчука можливість показати, як насправді він буде боротися з корупціонерами, про що було задекларовано в останній статті губернатора в нашій славній газеті "Волинь нова".
Відповісти
Вже пора Стоєву, так само, як його "дах", Смітюх- старший кричати ПУТІН, ПОМОГІ !!!
Відповісти
Останні новини
Журналіст волинської газети судиться з редакцією. ДОКУМЕНТИ
31 грудень, 2013, 09:49