Скільки коштували волинянам держчиновники

Скільки коштували волинянам держчиновники
Сукупні видатки на утримання Волинської ОДА та райдержадміністрацій у 2013 році становили 93,9759 мільйона гривень.

Про це йдеться у передноворічному розпорядженні губернатора Бориса Клімчука, – пише IA ZIK.

Відповідно до документа, вносилися зміни до розпорядження Клімчука «Про встановлення на 2013 рік фонду оплати праці працівників та видатків на утримання апарату і структурних підрозділів обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій» від 12 лютого 2013 року.

Як ідеться в новій редакції, видатки на утримання ОДА торік становили майже 27,4 мільйона гривень.

Рейтинг «вартості» підрозділів облдержадміністрації виглядає таким чином:

1.Апарат ОДА – майже 6, 4 млн грн.
2.Державний архів області – майже 3,2 млн грн.
3.Департамент соціального захисту населення– майже 2,4 млн грн.
4.Департамент агропромислового розвитку – понад 2,2 млн грн.
5.Департамент економічного розвитку і торгівлі – понад 1,9 млн грн.
6.Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю – понад 1,306 млн грн.
7.Управління з питань цивільного захисту – понад 1,28 млн грн.
8.Управління освіти та науки – майже 1,12 млн грн.
9.Управління охорони здоров’я – понад 1,116 млн грн.
10.Управління культури – майже 1,053 млн грн.
11.Управління інфраструктури та туризму – майже 1,052 млн грн.
12.Департамент житлово-комунального господарства та будівництва – близько 1,02 млн грн.
13.Управління у справах сім’ї, молоді та спорту – 847,2 тис. грн.
14.Управління екології та природних ресурсів – 733,2 тис грн.
15.Управління містобудування та архітектури – 720,9 тис. грн.
16.Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції – майже 655 тис. грн.
17.Служба у справах дітей – майже 401 тис. грн.

Натомість торік видатки на утримання райдержадміністрацій сягнули майже 66,6 мільйона гривень, у тому числі 22,7 мільйона – на апарат адміністрацій.

Районне чиновництво на Волині платникам податків у 2013 році коштувало:

1.Камінь-Каширська РДА – понад 5,06 млн грн.
2.Маневицька РДА – понад 4,83 млн грн.
3.Ківерцівська РДА – понад 4,77 млн грн.
4.Ковельська РДА – понад 4,68 млн грн.
5.Луцька РДА – майже 4,59 млн грн.
6.Горохівська РДА – понад 4,58 млн грн.
7.Рожищенська РДА – 4,302 млн грн.
8.Ратнівська РДА – 4,292 млн грн.
9.Любомльська РДА – 4,15 млн грн.
10.Любешівська РДА – 3,99 млн грн.
11.Старовижівська РДА – 3,96 млн грн.
12.Іваничівська РДА – 3,85 млн грн.
13.Володимир-Волинська РДА – 3,65 млн грн.
14.Турійська РДА – 3,58 млн грн.
15.Локачинська РДА – 3,48 млн грн.
16.Шацька РДА – 2,81 млн грн.

Як відомо, у Держбюджеті на 2013 рік на здійснення виконавчої влади у Волинській області передбачено 93,46 мільйона гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з будівництва однієї школи на 220 учнів в якомусь селі через якогось чернуху (там їх пару штук)не менше чим 7-8 лімонів..хто хоче може поцікавитись цифрами найдорожчих шкіл в світі для дітей з районів (18-22лімона кожна) на вказану кількість учнів...всі держслужбовці які там трудяться (ода) дякуйте за "високі " зарплати лічно тим людям
Відповісти
Доречі на реконструкцію класів , виділяють по 100 тис. гривень, а роблять їх за 20 тис. робочім на зарплату і на закупку матеріалів, остальні 80 в карман директору, або іншим недалеким людям
Відповісти
І що за цим набором цифр стоїть? Яка штатна чисельність апаратів? Яка середня заробітна плата? Це витрати з нарахуваннями чи ні?
Відповісти
все дуже просто - РДА взагалі не мають права на існування (дармоїди-ліньтяї), підрозділи ОДА треба скоротити як мінімум на половину. А усі повноваження, які безпосередньо не повязані з завданнями держави, - передати самоврядуванню, збільшивши його долю в податках і зборах.
Відповісти
крім дублювання управління статистики всі ці відділи нічого реально не роблять. вони тільки збирають та систематизують інформацію, перекривлюють у потрібний формат та видають на різних сходках, вибачте, нарадах, за власні досягнення.
Відповісти
А на "больнічку",цікаво,скільки грошей потратили?
Відповісти
Департамент агропромислового розвитку - що розвивають, якщо все приватне? на що можуть вплинути? на вартість пального для фермерів - ні, на кредит з адекватним відсотком - ні, на збільшення поголів"я - ні, чи може на те, щоб птицю і худобу не годували шкідливими преміксами і не кололи антибіотиками - ТЕЖ НІ!
та нашо тримати Департамент агропромислового розвитку?
Департамент економічного розвитку і торгівлі - взагалі профанація. на що вплив? на торгівлю?! що регулюють? ціни на соціальні продукти, хліб, молоко, борщовий набір? може заводи державні будують, підприємства? все приватне, воно не ваше, про який розвиток чи вплив мова?! 2 млн на вітер.
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю - та звичайні журналісти в 100 разів більше і правдивіше інформують. чи то сайт ОДА популістський 1,3 млн коштує?
Управління з питань цивільного захисту - всі знають, що в нас навіть бомбосховищ уже не має, мазут з котельні на 40му вкрали і продали, а як щось з газом станеться - півміста замерзне як цуцикі. який захист, якщо НЗ розкрали?!
Управління освіти та науки - наради, накази, підготовки...але гроші з батьків в школах збирають вчасно, щомісяця.
Управління охорони здоров’я - хто хоч раз попав з дитиною у дитячу інфекційну лікарню та провів у кубрику 2х1,5м пару днів щиро бажає всім чиновникам цього управління лікуватись у подібних умовах!
Управління культури - просто хочеться побачити їх звіт, ну що там ціле управління на культурило.
Управління інфраструктури та туризму - 1 млн гривень з наших кишень немає, потоку туристів - також.
Департамент житлово-комунального господарства та будівництва - без коментарів. згадайте минулу зиму.
Управління у справах сім’ї, молоді та спорту - як бухала молодь, так і бухає, спортзали відкриваються лише (!) комерційні, немає грошей - свАбодЄн. концерти, фестивалі, конкурси - все комерційне.
Управління екології та природних ресурсів - дармоїди. в що перетворили перлину Волині, оз. Світязь? що ви можете? розформуйтесь.
Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції - це просто гроші в нікуди. чиновники на халяву їздять за кордон, тіпа інтегруватись, але це не їх компетенція, тільки бабло на фуршети, готелі, подарунки, квіти. прозвітуйтесь, інтегратори.
ніде в європі подібного немає, всі питання вирішують органи місцевого самоврядування, які можна переобрати, якщо погано працюють.




Відповісти
по красоті все розклав!!!
Відповісти

А чи враховані :
- видатки на утримання парку люксусових автівок при ВОДА
- відрядні в усі сторони світу для службовців ВОДА
- доплати за стаж та надбавки за " інтенсивність праці та нібито зання іноземних мов" для держслужбовців
- видатки , звісно державні, на утримання спец мед клінік, дікування та профілактичне оздоровлення для держслужбовців ВОДА та дрібніших адміністрацій.
Отож ті мільони,про які тут офіційно пишуть , то є тільки може десята частина з того, що в рік " пожирають " наші слуги народу !!!

-
Відповісти

Я солідарний з gwrty та журналістом з Володимира.
Думаю, пора розпочинати всенародню компанію по референдума у 2014 році за тие, аби отих перелічених дармоїдських структур в області та районах не існувало.Дійсно, школи закривають, дікватися немає яе і де. А ті дармоїди на моїх грошах пуза нажирають !!!
Відповісти
зарплата у держслужбовців мінімальна, люди ледь виживають, а ви пишете, що вони дармоїди. Вони працюють вечлрами у вихідні і святкові дні, щоб в державі все було добре...не гарно критикувати, не знаючи що критикуєш
Відповісти
То чому ти там сидиш, нічого не робиш, а тільки ляси точиш і інтриги плетеш? В нормальну установу не беруть, лише рабом для політиків-бізнесменів?
Відповісти
що в них статус.кожний думає що колись сьане рукою чи педалью клімчука і тоді..ох тоді..а так квакають хвальбу своєму болоту...помагаючи доїти народ за мізер..
Відповісти
статус чого? малозабезпеченого? чи раба?
Відповісти
там своя психологія.для них бачити ту шоблу то щастя.давня савєтска мєчта всіх полішуків попасти на роботу в обком,або дитина хоч попала би..а там всьо і волгі і хавчік і сусіди 5 раз на день вітаються та в очі заглядають.їх так учили вони дітей так учили..ці учать своїх.стабільність.
Відповісти
вони ще в корів вчаться, як лизати правильно. Зашугані всі такі...)))
Відповісти
Трохи пригальмуйте "розумники"!!!
Голови та їх заступники мають зарплату, а решта працівників апаратів та департаментів мають зарплати ледь до 2000 дотягуючи!!! А судді скільки мають? 15-20 тис.!!! А їх помічники, які левову частку роботи виконують 1500!!! Так що не треба всіх під одну гребінку!
А для дуже "розумного" "777" скажу, що роздуття апаратів не припиняв В.Ющенко з пані Юлею, даючи "крісла" своїм "підтримуючим" і Володька Бондар старався на всю! А на трибунах майданів зараз хто?:) То замовкніть пане "777" - нема віри тим хто зі сцен майданів горланить!!! Вже всі були і нічого не змінили!!!
Відповісти
якраз за Бондаря і почалось це саме здцття-рощдуття про яке зараз і пишуть. Пихання своїх кумів сватів друзів-дармоїдів, нажаль нічого кардинально не змінилося, бо ввійшло вже у звичку. При першій Клімчуковій каденції такого не було. Муха стороння в адміністрацію не пролітала. А як помаранчеві зміюки поналазили так і почали по цей час своїх тагнути, навіть Клімчук не взмозі за цим прослідкувати. Та й зарплати у порівнянні до бондаря був більший і держслужба була в почоті, а зараз хто туди іде? Синкі-розгільдяї, яких погнали з 10 підприємств, бо ні на що не здатні. Ті що прийшли за першого управління Клімчука - їх можна назвати спеціалістами, а інші... тільки що триндіти, як Бондар з Гузем на сцені- спеціалісти...
Відповісти
совок кончєний.при щербицькому був порядок.один Стус не вписався..зато як медведчук адвокат підходить всюди..
Відповісти

Хлопці, здається Ви не зрозуміли.
Дискусія полягає у тому- навіщо кормити цю вказану у попередніх постах гвардію волинських держслужбовців які своїми діями чи навіть знаннями ( уявімо таке!!)АБСОЛЮТНО не впливають на будь який розвиток будь чого і будь кого у Волинській області !!
Тож дійсно, розумно і практично:
- скоротити до мінімуму видатки на дерапарат
- поглянути на сусідні країни і визначитися з тим чи потрібно скільки управлінь і структур в нашій державі
Відповісти
то понятно.винуваті там..а тут клімчукі мусять красти бо небудуть хліба мати..не рахуйте чужі гроші краще арбайт,арбайт.розгружайтесь трудом поповнюйте бюджет..а там розберуться..ну як діти малі..
Відповісти
("Arbeit macht frei" - "Работа делает свободным"), лозунг, написанный над воротами концентрационного лагеря Аушвиц, внушавший, что честный труд якобы дает право заключенному обрести прощение. Аналогичные иезуитские лозунги висели на воротах Заксенхаузена, Равенсбрюка и других концлагерей: "Каждому - свое", "Право оно или нет, но это - мое отечество" и др. На крыше центрального здания лагеря Дахау Гиммлер распорядился выложить белой черепицей следующую надпись: "К свободе ведет один путь. И его вехами являются покорность, прилежание, честность, воздержание, чистота, самопожертвование, порядок, дисциплина и любовь к родине".
Відповісти
Ну очень удачное сравнение!:(
Давайте не работайте, майданьте и будет вам счастье!!!:) А вот интересно, как и чем вы семью обеспечиваете, кормите, одеваете... стоя месяцами на Майдане, кто ответит? Если семьи нет - тогда все понятно!:)
P.S. "Писакам" типу: геть москаль - прошу не турбувати! Спілкувався з людиною, яка російською написала! Напишите англійською - відповім, хоча...?!?!:) А як же ви у Європі збирались спілкуватись? Чи: "хто не скаче-той москаль", це міжнародна мова для вас!:)))
Відповісти
при чому тут майдан? Ви запитайте в любого депутата обласної ради, від партії регіонів, любої партії взагалі що краще - депутатство, власний бізнес, депутатство і власний бізнес, чи робота чиновника, а ще запитайте за кого вони мають цих "чиновників"
Відповісти
Да не сперечаюсь, все вірно!!!
Але що проголошували на Майдані у 2004-му і ті ж люди з тіми ж словами знову на сцені!!!!!!!!!!!!!!
От у чому річ!!!!!!!!!!!!!!!! Як ви не зрозуміете всю проблему!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Я за майдан не сперечаюсь, не визнаю його взагалі і не симпатизую нашій опозиції і її лозунгам. Текст статті, так як і мого коментару не стосується майдану, як і чиїхось політичних уподобань. Вибачте, але це ви абсолютно не так мене зрозуміли.
Відповісти
цикаєшся. їх дресірують на тренінгах.штампами кгб скіми голови морочити.їхню владу тільки апостол той що з ключами поміняти може..більш авторітєтів немає.
Відповісти
вашу СЕМЬЮ.А ВАША СЕМЬЯ МЕНІ НА Х...нужна .тим більшек почємуто в сусідній польщі зарплата середня 1200 євро а тут почємуто 2.360.вол.обл.?ДА Я ЗНАЮ РЕГІНАЛ колєсніков говорив що на западі більше трудяться то більше получають.якщо в нього на заводі може якому(авк) і є 400 баксів то то потолок.значить його ссовці мають робочіх лупити батогами в три рази крепше.чи вони спати не мають та вихідні скасувати?логічні всі відповіді вже давно дала цивілізація.можна прочитати і на руском.і на українському і спецам на англійському(супертитушкам).там все є як позбавились радянської системи і вгрузії і в прибалтиці і ще в десятках країн.нетреба український велосипед видумувати.не треба нам українських чаушесків.сдавай дєжурство і іді..іді товаріщ к трупу непохоронєнному тому чта лєжит на красной площаді...а ви тепер православні дзержинци.труп окропили?...воду свячену маю на увазі.кіріл лічно кропив?
Відповісти
зверху.те саме савєти в гулагах писали і за гулагами.савєтскій чєловєк создан для того чтоб харашо жил вишестоящій начальнік і генсєк мог пугуть запад бряцаньєм ружья..
Відповісти
то ти сергєй?
Відповісти
а чого всі чекають))))))))))))))
Відповісти
Наповненя стопарика, щоб ти опохмелився і такої маячні не ніс!:)))
Відповісти
Не можуть скоротити того що в ОДА працюють Клімчук- його родина- родина його родини- друзі родини .гг
Відповісти
Якщо вважаєш себе розумним, то назви хоч одного родича Клімчука в ОДА?:) Закусувати треба!!!:)))
Відповісти
ближче чим родич...то часть тєла..там їх хватає..чернух..по тендерах пройдися.всьо на київ.собі процент положенний..а людям на сіно...ну вам проститутам премію та путьовку на азофф
Відповісти
найближчі родичі -це ті хто краде добре і з Клімчуком ділиться і смотрящего не забувае і в общак потрібні суми кладе.Адміністраціі скоротивши на 60-70 процентів, економіці це-як мінеральна вода" і ні пользи і не вреда" А то вони"одні одним інформаціі пишуть .Іх ніхто не читае і вони нікому не потрібні.
Відповісти
Останні новини
Скільки коштували волинянам держчиновники
05 січень, 2014, 20:53