На Волині прокуратура програла суд міській раді

На Волині прокуратура програла суд міській раді
Суд відмовив Камінь-Каширському районному прокурору у задоволені позову до міськради щодо скасування рішення про звернення до Віктора Януковича, вищих посадовців і членів Партії регіонів.

Засідання Волинського окружного адміністративного суду під головуванням судді Володимира Ковальчука відбулося у п’ятницю, 10 січня.

Предметом розгляду був позов районного прокурора Андрія Кучера до Камінь-Каширської міської ради щодо скасування рішення «Про заяву Камінь-Каширської міської ради з приводу соціально-політичної ситуації, що склалась в Україні», прийнятого на позачерговій сесії 2 грудня 2013 року.

У заяві, підтриманій депутатами, йдеться: «Ми, депутати Камінь-Каширської міської ради, як представники громади, рішуче засуджуємо дії нинішньої антиукраїнської влади під час брутального побиття учасників мирної акції протесту на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада 2013 року…

Вимагаємо від Віктора Януковича негайно скласти свої президентські повноваження… Вимагаємо відставки Кабінету Міністрів України… Звертаємось до членів Партії регіонів, депутатів місцевих рад всіх рівнів — негайно вийти з Партії регіонів та розпустити свої фракції у всіх місцевих радах».

У позовній заяві йдеться, що, вимагаючи відставки вищих посадовців, Камінь-Каширська міська рада «вийшла за межі своїх повноважень, оскільки вирішила питання не місцевого значення» і таким чином порушила Закон України «Про органи місцевого самоврядування».

Також, на думку сторони обвинувачення, це рішення є втручанням в діяльність політичної партії (Партії регіонів, - ред.) і порушує Закон України «Про політичні партії».

Юрист Камінь-Каширської міськради Сергій Заїка, що представляв сторону захисту, заявив, що «за межі закону, приймаючи таке рішення, міськрада не виходила».

Він аргументував свою позицію тим, що депутати – «представники громади міста», які своєю заявою висловили позицію жителів Камінь-Каширського щодо ситуації в країні. Він розповів, що це звернення відразу направили президенту України та голові Верховної Ради.

Правомірність рішення Заїка обґрунтовував змістом статті 67 регламенту міськради у якому йдеться: «На пленарних засіданнях Рада може приймати нормативні та інші акти, рішення про звернення Ради до непідпорядкованих Раді суб’єктів, і заклики до певних дій та ініціатив».

Суд постановив «у задоволені позову відмовити».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотів би я побачити того суддю, який задовольнив би таку прокурорську ахінею. Як же чиновнику під назвою ,,прокурор'' хотілось лизнути вищестоящий зад, що не хватило здорового глузду скласти 2+2? І таке чудо в погонах має наглядати за дотриманням законності?
Відповісти
Нічого, скоро скинему цю данецьку владу і до таких прокурорів, які такі дебільні позови пишуть, доберемось в першу чергу
Відповісти
Нарешті хоч один врівноважений і розумний суддя.
Відповісти
А хто бачив в Укаіні прокуратуру,там зборище совкових чиновників ллижучих зад владі і тим хто має гроші.
Відповісти
Підкажіть, будьте - ласкаві як звуть представницю прокуратури?
Відповісти
Вона тобі не дасть, вона тільки прокурору району смокче
Відповісти
Останні новини
На Волині прокуратура програла суд міській раді
10 січень, 2014, 15:30