Назвали найпопулярнішу українку Вікіпедії

Назвали найпопулярнішу українку Вікіпедії
Три українки, якими найбільше цікавляться відвідувачі Вікіпедії в 2013 році, - Роксолана, Леся Українка (на фото) та Ліна Костенко.

Рейтинг склав веб-портал ukrainka.org.ua

Перше місце (четверте місце у списку всіх найпопулярніших статей 2013 року і 257 тисяч відвідувань) належить статті про Анастасію Лісовську, більш відому як Роксолана.

Як відомо, у XVI столітті українка Настя Лісовська потрапила у полон, згодом опинилася в султанському гаремі, де стала улюбленою дружиною султана Османської імперії Сулеймана І Пишного.

На думку керівника проекту «Жінка-УКРАЇНКА» Юрія Пероганича, популярність Роксолани у минулому році зумовлена телетрансляцією турецького телесеріалу «Величне століття. Роксолана» (до речі, стаття про нього - на третьому місці серед усіх найпопулярніших статей Вікіпедії із більш як 431 тисячею відвідувань).

На другому місці у списку найпопулярніших жінок - Леся Українка, статтю про яку протягом року переглянули 234 тисячі разів. Славетна українська письменниця, перекладач, культурний діяч, вона писала у найрізноманітніших жанрах, а також брала активну участь у національному русі. Стаття про Лесю - на шостому місці серед усіх найпопулярніших.

Третю сходинку рейтингу посіла наша сучасниця Ліна Костенко - українська письменниця-шістдесятниця, лауреат Шевченківської премії, премії Антоновичів, премії Петрарки. Статтю про неї переглянули майже 154 тисячі разів - це 14-е місце у загальному списку всіх статей Вікіпедії.

Статтю про члена журі телепроекту «Україна має талант» Славу Фролову за рік переглянули 123 тисячі разів - це четверте місце у списку найпопулярніших жінок і 33-є у загальному списку.

Замикає першу п'ятірку у списку найпопулярніших жінок української Вікіпедії американська співачка українського походження Квітка Цісик (99 тисяч переглядів і 66-е місце у загальному списку).

Пісня «Ти світло мого життя» (англ. You Light Up My Life), яку вона виконала для однойменного фільму, отримала 1978 року «Оскар» та «Золотий глобус».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Назвали найпопулярнішу українку Вікіпедії
10 січень, 2014, 14:59