На Майдані з’явилася жіноча сотня самооборони. ВІДЕО

На Майдані з’явилася жіноча сотня самооборони. ВІДЕО
У Києві створено жіночу сотню самооборони Майдану.

Крім того, уже більше місяця існує також жіноча чота як підрозділ іншої сотні, де революціонерки несуть варту на барикадах разом із чоловіками, ‒ пише Українська правда з посиланням на Радіо Свобода.

Зараз в загін самооборони записалися кілька десятків жінок. За словами координаторки цієї спільноти Ніни Потарської, попри те, що «сотня» асоціюється із військовими утвореннями, її учасниці планують займатися лише мирним спротивом і зосередитися на освітніх заходах. За кілька днів до ініціативи долучилося десятки жінок, постійно з’являються нові учасниці, зазначає активістка.

Вона стверджує, що активістки будуть чинити тільки мирний опір і вчити одна одну оборонятися. «Були дівчата-спортсменки, є юристки, є правозахисниці, є просто жінки, які приходили на Майдан, і не знайшли собі взагалі ніякого місця, тому що альтернатива: або кухня, або вдягнути шолом і піти на барикади», – розповідає вона.

Комендант Майдану Андрій Парубій говорить, що із новоствореною сотнею поки що не спілкувався, а діяльність чоти схвалює. Каже: жінки можуть і мають допомагати у захисті Майдану.

«Вони виконують свої функції: надають медичну допомогу, допомагають, чим можуть, добровольцям самооборони, але насправді і в самообороні є дівчата. Ці підрозділи ми ніколи не пошлемо на першу лінію фронту, на сутички, але вони знаходять інші способи, як допомагати Самообороні у захисті Майдану», – зауважує він.

Нині для жінок проводять майстер-класи із самозахисту для жінок. Їх проводить громадська активістка Олена Шевченко у фойє Українського дому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Євровійна
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Игорь Беркут: режим Януковича решили сносить http://obozrevatel.com/politics/83652-berkut-rezhim-yanukovicha-reshili-snosit.htm
Відповісти
Останні новини
На Майдані з’явилася жіноча сотня самооборони. ВІДЕО
04 лютий, 2014, 14:46