Подробиці справи «кривавої» екскурсії проти Майї Москвич. ДОКУМЕНТ

Подробиці справи «кривавої» екскурсії проти Майї Москвич. ДОКУМЕНТ
Координатора кампанії бойкоту Партії регіонів на Волині Майю Москвич слідчі підозрюють у хуліганстві - грубому порушенні громадського порядку, вчиненому групою осіб, що супроводжувалися особливою зухвалістю та винятковим цинізмом.

Про це йдеться у повідомленні про підозру, копію якого має ВолиньPost.

Так, Майї Москвич вручили підозру у вчиненні кримінального злочину ч. 2 ст. 296 КК України. Санкцією статті передбачено обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Епізод про хуліганство розслідується в рамках кримінального провадження щодо подій 5 лютого, коли активісти луцького Майдану навідалися до закладів, що належать членам цієї партії.

«Москвич М.Ю., використовуючи протестні настрої населення в особистих корисливих інтересах, з метою нарощування своїх політичних рейтингів, з мотивів явної неповаги до суспільства, яка проявилась в нахабному виявленні зневажливого ставлення до громадського порядку та існуючих у суспільстві загальноприйнятих правил поведінки, норм моральності та етики, пропагуючи культ насильства та жорстокості, розпалюючи ворожнечу між прихильниками різних політичних поглядів, під виглядом проведення акції протесту «Бізнес на крові», організованою нею та іншими невстановленими слідством особами в рамках так званого бойкоту бізнесу членів політичної партії України «Партії Регіонів», самовільно захопивши лідерство серед мимовільних учасників акції, діючи за попередньою змовою групою з невстановленими досудовим слідством особами, нав’язуючи присутнім власні політичні інтереси та видаючи їх як загальні, організувала похід демонстрантів в кількості приблизно 20-25 осіб з Театральної площі до будівель(власників членів Партії регіонів, - ред.)», - йдеться у повідомленні.

«Біля входу до кожної будівлі розлили заздалегідь підготовлену і принесену з собою рідину червоного кольору, імітуючи кров та породжуючи цим самим в оточуючих асоціації з насильством та жорстокістю, та закликаючи до антигромадської поведінки та непокорою присутнім працівникам правоохоронних органів», - зазначається у документі.

«Внаслідок злочинних дій Москвич М.Ю. та її спільників було пошкоджено зовнішній вигляд елементів інтер’єру…будівель, прилеглої території та упродовж тривалого часу зірвано нормальну роботу закладів та установ», - резюмують слідчі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 18
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все правильно! Ця Майя вєе давно має розділити нари з Тимошенко!
Відповісти
1. Політичний рейтинг - неіснуючий вид виміру;
2. Кількісна перевага - один чувак лив і жменька стояла і до того кожна установа мала охорону і та славнозвісна охорона УМВС - тут паритет?
3. Пошкодження елементів інтерєру - те що зовні це екстерєр - побутово і писання на швидкоруч під тиском!!!!!
4. Стосовно навязування чужих поглядів то усі у Луцьку зневажають регіоналів і ви теж панове правоохоронці і ще судді лише сказати про це боїтеся.
І просто роздуми що буде коли старі підуть (а вони підуть) а сучасна молодь прийде, що робитимете хитріші і багатші вже собі нерухомість прикуппили чи прикупляють у такій загниваючій Європі що ви робитимете А?
Відповісти
От же, перекручена мораль - як хуліганити, створювати незручності людям, які працюютьв тихї фірмах, псувати майно - так Мая перша супермаладєц. А як відповідальність за це - так Маю зразу переслідують і гноблять і ущемляють її законні права на хуліганство серед білого дня. Спробувала б вона в демократичній Європі так попротестувати, побачила, яка і за що відповідальність там. І пісеньки про політичні переслідування у європейських поліціянтів не проканали ні разу.
Відповісти
В мене де жавю? Хіба цей текст не під копірку переписаний з попередній, які приносили луцьким активістам (за винятком нових деталей "інтер’єру")?

П.С. Автора повідомлення висунути на Пулітцерівську премію за кількість епітетів ))))
Відповісти
Те, що вона робила зі своєю командою вже переходить всі межі. Свого роду расизм тільки проти людей,які мають думку відмінну від її. ох, а це ж то яка демократія.
Відповісти
Її б енергію та в конструктивне русло: весь Луцьк можна було б вночі освітлювати
Відповісти
Дайте їй нормальну роботу в жіночій колонії та вона сама заспокоїться.
Відповісти
Все правильно, хуліганили, нехай відповідають.
Відповісти
Теж найшли владу ,це банда ,на чолі якоі стоіть пахан.
Відповісти
І шо протиправного вона зробила?Які збитки нанесла? Наклейку наклеїла7 ОТО ХУЛІГАНСТВО..Тупаку слідчому скільки пообіцяли-200 грн.як тітушкам?
Відповісти
видно, що крім останнього коменту усі інші або підставні, або отримали по 200 грв. за голос на виборах - на цьому їх розуміння громадянина в суспільстві закінчується. мені дивно, що серед нас ще живуть справжні патріоти , сміливість Маї більша за усіх мвд-ешників разом узятих. так тримати!
Відповісти
Ох скільки тут тролів.....
Майя не побоялась виступити проти злочинної влади! Що ви несете? Які інтер’єри пошкоджені??? Візьми відро і помий якщо вже тобі не пощастило на регіонала вкалувати.
Відповісти
просто МАРАЗМ!!!! в мозгах у следователей! Взрослые в роди люди, а ведут себя как дебилы не образованные !!! вокруг людей насилуют... убивают... а они беззащитную девушку торбят, семимесячные ублюдки!!!!
Відповісти
Майя - молодець. Я поважаю цю хоробру дівчину. Майя, ти все правильно робиш.
Відповісти
я так бачу, що і тут багато проплачених тролів від ПР. Відповідальність за розлиту пофарбовану воду - 4 роки. А те що зближеним до родини Януковича за вбивство з особливою жорстокістю дають 4 роки УМОВНО - це нормально?! Хоча, вам - рабам, не зрозуміти! )
Відповісти
Нехай в європі таке зробить,там ще жорсткіші закони-ви ж хочете в європу!
Відповісти
Згідно Указу Пезидії... СРСР - Ми хочемо з такими законами йти в Європу?
Відповісти
Не розуміють. Треба палити.
Відповісти
Останні новини
Подробиці справи «кривавої» екскурсії проти Майї Москвич. ДОКУМЕНТ
11 лютий, 2014, 13:54