В Києві нас кинули напризволяще, - командир волинського «Беркуту». ВІДЕО

В Києві нас кинули напризволяще, - командир волинського «Беркуту». ВІДЕО
Після того, як командир бійців волинського «Беркуту» написав рапорт про втрату підрозділом боєздатності, їх кинули напризволяще, - каже командир спецпідрозділу Дмитро Бєляєв.

Про це він розповів під час мітингу на луцькому Майдані 23 лютого.

Нагадаємо, 23-го на Майдан прийшли бійці "Беркуту", які просили вибачення на колінах та писали заяви на звільнення.

Бєляєв, відповідаючи на запитання керівника Правого Сектору Волині Павла Данильчука, розповів, що отримав наказ про відрядження спецпідрозділу в Київ 23 листопада від начальника обласного управління міліції Олександра Терещука.

За його слова, силовики в столиці охороняли приміщення Кабінету міністрів і Адміністрацію президента.

У Києві вони були до 14 січня, після якого повернулися до Луцька. А 20 січня бійці отримали наказ від міністерства внутрішніх справ знову їхати до столиці.

Як стверджує Бєляєв, за другу поїздку в міністерстві обіцяли квартири в Луцьку. А за час перебування в столиці він отримав 20 тисяч гривень.

Він розповів, що його підлеглі отримували різні обсяги грошей за роботу, бо були в Києві різні проміжки часу.

Також Бєляєв повідомив, що гроші йому видавав чиновник з міністерства під наглядом помічника одного з нардепів-регіоналів.

Командир "Беркуту" стверджує, що під час другої поїздки бійці стояли на вулиці Грушевського "в оцеплєнії".

Також він казав, що в Києві його підлеглі не брали в руки вогнепальної зброї, а в столицю брали тільки кийки, газові балончики, щити, гранати тощо.

Насамкінець Бєляєв розповів, що з 17 лютого волинських "беркутівців" кинули напризволяще, а в сутичках, які відбувалися 18-20 лютого, вони участь не брали.

Так сталося, бо він, каже командир силовиків, написав рапорт про те, що загін втратив боєздатність через поранення 12 бійців.

Від того часу, стверджує Бєляєв, ніхто волинянам не допомагав і йому довелося самостійно шукати шляхи евакуації бійців.

Відповівши на всі запитання, він, як і всі бійці волинського "Беркуту", написав заяву на звільнення.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Насамкінець Бєляєв розповів, що з 17 лютого волинських "беркутівців" кинули напризволяще, а в сутичках, які відбувалися 18-20 лютого вони участь брали."

Так брали участь чи ні?
Відповісти
Насамкінець Бєляєв розповів, що з 17 лютого волинських "беркутівців" кинули напризволяще, а в сутичках, які відбувалися 18-20 лютого, вони участь не брали.
Відповісти
Яке ви маєте право так знущатися над беркутом, та ви ще гірші кати за попередню владу, робіть вже щось дл простих людей, розбудовуйте економіку - ви ж обіцяли,чиви ж такі самі бандити???ГАНЬБА данильчук.
Відповісти
о мусарок виліз...то треба було прийти на Майдан захистити їх...сьогодні "Сокіл" буде просити пробачення , коли кидав в людей гранати біля Управління МВС, приходь і ти
Відповісти
над беркутом знущатись можна, і багатьох треба ще посадити.
А Сатіра вміє за день економіку піднімати? Ну то покажи результат, хоча б в якомусь селі під Луцьком.
Відповісти
Є велика заслуга правого сектору у перемозі майдану, та що там казати, мабуть якби не правий сектор то й перемоги не було б. І звичайно треба допитати всіх причетних. АЛЕ питання у тому, що діючи такими методами, ми ганьбимо самі себе. Мені соромно було дивитися на вчорашнє лінчування, яке влаштувала ця організація беркутівяцям. Допити виглядали дико, шарпання тих беркутівців Данильчуком - жахливо, а народ, який за цим спостерігав - нездорово. Бедьте певні, що після таких дій багато хто перегляне своє ставлення як до організації, так і до беркутівців.
Відповісти
А сьогодні вночі одному з бійців волинського беркуту, який вчора стояв на колінах перед народом, спалили батьківську хату!!! Отакі методи нової влади, отаке слово Данильчука, що мовляв вийдете, покаїтесь і Вас ніхто не трогатиме! Що тепер скаже Данильчук?
Відповісти
Те що відбувалося на сцені 23 лютого, на мою думку, не по християнськи, не по людські. Такими діями ми лише принижуємо цих людей. Стати на коліна і просити прощення силою... це не розкаяння, а приниження. Не можна опускатися до методів фашистів, які ми засуджуємо. Розкаяння мусить прийти від серця і душі. А примусове ставання на коліна лише накопичує злість та помсту в їх душах. Покарання і приниження - це різні речі. Покарання повинно бути законним, через суди, публічні суди. А приниження я не сприймаю, і крім неприємного осаду це дійство на сцені, нічого не залишило.
Відповісти
підтримую. категорично не можна принижувати людську гідність.
Відповісти
Сьогодні вночі одному з тих беркутівців, які вчора стояли на майдані в Луцьку на колінах - СПАЛИЛИ батьківську хату на вул. Львівській. Це методи "люстрації" нового режиму? Що тепер скаже гЕРОЙ ДАНИЛЬЧУК?
Відповісти
Слава! Слава! Слава!
П.С. На кожному стовпі (паркані) повісити їхні фото, щоб ВСІ знали своїх "героїв" в лице!!!!!!
Відповісти
підтримую
Відповісти
ПІДТРИМУЮ!!!! ганюба Данильчуку!!!!
Відповісти
Даруйте, але так принижувати людей - це вже ненормально! Хто такий Данильчук???
Дивлячись на нього, я не бачу муцного духом керівниика та лідера, ну й на самперед чоловіка (у повному розумінн слова). Таке враження, що він сам зробив революцію в країні, своїми руками, а тепер має право так принижувати чоловіків.... Я не хочу, щоб така шавка була лідером у моєму місті(
Відповісти
12 поранених, і ви вірите, що вони стояли "в оцепленії"? Вони-ганьба волинської землі! Це вони серед інших потвор проламували голови і вибивали людям очі. За гривні і обіцяні квартири. Тепер вони самі готові принижуватись, щоб уникнути справедливого покарання. А ви вже готові простити. У них немає людської гідності. Це садисти, і повинні відповісти за вбивства і каліцтва людей.
Відповісти
Ви зараз за гіднісьть беркута всі так хвилюєтесь,вони є скоти і нелюди , скільки вони людей у Луцьку покалічили разом із долбаною міліцією за своє існування,а ви про гіднісьть.Ви мабуть знайомі тих усіх хто стояв на сцені і просив вибачиння,що так турбуєтесь про їхню гіднісьть.Треба бути завжди людиною,

а не худобою
Відповісти
Думаю ніхто немає жодного морального права розповідати людям, які стояли під кулями, ризикували найдорожчим - власним життям, про те, як зараз їм, діяти, про моральність, людську гідність і таке інше! Про такі речі легко розповідати сидячи вдома за комютером чи телевізором! Дуже шкода, що українці вже так звикли стояти на колінах, що зараз готові пробачити будь-кого хто такого пробачення попросив! Чому вони не каялись, коли людей мирних вбивали? Хай і так радіють, що додому їх пустили! Ганьба беркуту, слава героям Правого сектора!!!!!!!!!!!
Відповісти
Я сестра одного з беркутівців. Я переповнена гордістюза за свого брата, тому що він достойна людина на відміну від Данильчука. Він багато років охороняв Луцьк від подонків,не вкрав ні копійки , як наші депутатики. А ти,правий сектор, памятай, сьогодні судять беркут, а завтра будуть судити тебе за беззаконня.
Відповісти
Ставити на коліна солдат за помилкові накази генералів - це повний маразм! Неможуть поставити на коліна отих генералів, то вирішили відігратись на солдатах! Мдаа, героі...
Хлопці із Беркуту просто виконували свою роботу.
Так як зараз поводить себе Правий Сектор не робить іх кращими від Беркуту і вони, доречі, теж виконують чиісь накази, накази "зверху".
Відповісти
требуло не беркутів ставити а по више брати, на їхніх руках крові немає, а зараз вони мають боятися за своїх родичів, а депутат нормально устроївся ))
Відповісти
Останні новини
В Києві нас кинули напризволяще, - командир волинського «Беркуту». ВІДЕО
24 лютий, 2014, 09:08